Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

sylwia_slomc... 11:33, 17 sty 2019

Mnie prócz tego co się stało zaskoczyło coś innego.
Ludzie widząc co się dzieje nie uwierzyli w to co zobaczyli, nie było szybkiej reakcji. No bo jak to, stało się to co na filmach pokazują??? U nas???
Szok ogółu zebranych osób, nikt nie wierzył w to co zobaczył.
A to oznacza, że więcej z nas jest nie z tego świata Jolu. Chyba na szczęście. Ja staram się wierzyć, że świat jest jednak dobry, a nie przesiąknięty złem na wskroś....choć coraz częśćiej spadam z tych obłoków na ziemię i upadek zawsze bardzo bolesny.
Makao_J 20:17, 17 sty 2019

Jola a te róże pnące, jeśli są gałęzie nie zabezpieczone (tylko kopczyki) to pewnie zmarzną, co? I wiosną wszystko trzeba będzie ściąć?
yolka 08:16, 19 sty 2019

Musiałam cofnąć się aż dziesięć stron żeby zobaczyć śliczną lodową odsłonę Twojego ogrodu, ale się rozpisałaś
jolanka 16:53, 19 sty 2019

Anda napisał(a)
Zyczę dużo zdrowia, bo czytam, że niedomagasz

I czekam na fotki róż

Dziękuję Ewo
Muszę się w końce zebrać i posiedzieć przy komputerze a nie jak robię najczęściej, przy tablecie
jolanka 16:59, 19 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mnie prócz tego co się stało zaskoczyło coś innego.
Ludzie widząc co się dzieje nie uwierzyli w to co zobaczyli, nie było szybkiej reakcji. No bo jak to, stało się to co na filmach pokazują??? U nas???
Szok ogółu zebranych osób, nikt nie wierzył w to co zobaczył.
A to oznacza, że więcej z nas jest nie z tego świata Jolu. Chyba na szczęście. Ja staram się wierzyć, że świat jest jednak dobry, a nie przesiąknięty złem na wskroś....choć coraz częśćiej spadam z tych obłoków na ziemię i upadek zawsze bardzo bolesny.

Ja nie potrafię zrozumieć bardzo wielu rzeczy: obojętności, szukania we wszystkim i u wszystkich nie tego, czego powinniśmy, złości, zawiści... i ....
Ufff, trudno o tym dzisiaj pisać, cieszę się Sylwio, że takich "nie z tego świata" jest więcej, na szczęście więcej....
jolanka 17:02, 19 sty 2019

Makao_J napisał(a)
Jola a te róże pnące, jeśli są gałęzie nie zabezpieczone (tylko kopczyki) to pewnie zmarzną, co? I wiosną wszystko trzeba będzie ściąć?

Trudno powiedzieć, może zima będzie z tych lekkich ale jeśli szczepienie przetrzyma to po ścięciu martwych pędów odbije. Edenkę, Elfe ścinałam już dwa razy
jolanka 17:02, 19 sty 2019

yolka napisał(a)
Musiałam cofnąć się aż dziesięć stron żeby zobaczyć śliczną lodową odsłonę Twojego ogrodu, ale się rozpisałaś

Noooo, tak jakoś wyszło
jolanka 17:46, 19 sty 2019

Ogród śpi więc trochę zdjęć ptaszorków odwiedzających swoja stołówkę na tarasie i pod sosnami. W tym roku jak na razie tylko sikorki: bogatki, modraszki, ubogie, kowaliki, mazurki, sójki i kosy. Reszta jakoś jeszcze nieuchwytna

jolanka 17:54, 19 sty 2019

Sypię codziennie ziarna slonecznika, dostaja też kule tłuszczowe i sloninkę

jolanka 17:56, 19 sty 2019