Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 08:44, 20 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ławeczka cudna, ale na fotki Twojej ptaszarni czekałam z utęsknieniem
Świetny ten karmnik dla dzięcioła, podobny do mojego. Otwory zalewasz tłuszczem z ziarnami? Bo ja w nasz wsmarowuje smalec prosto z kostki codziennie bo tak go czyszczą, sikory i dzięcioły, o mały włos a miałabym zdjęcie dzięcioła zielonego przy nim, ale nim sięgnęłam po aparat odleciał.

Haha, ja codziennie siedzę przy oknie tarasowym i gapie się na skrzydlate towarzystwo. Nie zawsze robię zdjęcia, cichutko podglądam jak szaleją
Co do smalczyku: mieszam z ziarnami i taka „paciaję” wsmarowuję w te wywiercone dziury.
Zielonego dzięcioła dwa razy udało mi się sfotografować ale nie w tym roku, widziałam co prawda ale przychodził poza moje ogrodzenie, na drzewa już te leśne. Piękny jest, prawda?
jolanka 08:47, 20 sty 2019

Rench napisał(a)
Super ławka !
Ale Ci te ptaki pozują pięknie. Też próbowałam złapać w kadr u siebie,ale się płoszyły.

Ławeczka i mnie się podoba
Ptaki muszą pozować, karmnik mają postawiony na tarasie więc łachy nie robią Muszę tylko siedzieć cicho, tylko szyba nas dzieli
jolanka 08:51, 20 sty 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ urocze zdjęcia ptaszarni.
Bardzo pomysłowy ten faszerowany brzozowy pieniek, wzruszyła mnie bardzo troska o to, żeby pod każdą dziurką był podeścik do przycupnięcia.
Ławeczkę masz cud urody.

Muszę dbać aby miały wygodnie bo.... ja też wtedy mogę fotografować też wygodnie To taka obopólna troska
jolanka 08:57, 20 sty 2019

Anda napisał(a)
Super ptaszarnia Świetnie o nie dbasz
Ławeczka bardzo wytworna

Pamietam, kiedy już zamieszkaliśmy w tym domu a jeszcze nie było ani tarasu ani ogrodzenia ani ogrodu to pierwsze co postawiłam to dwa karmniki. Początkowo nikt do nich nie zaglądał. Czekałam stojąc w oknie i było mi tak przykro Wymieniałam karmę na świeża i znowu czekałam. Trwało to chyba z tydzień. Do dzisiaj pamietam tamtą radość na widok pierwszego ptaszorka w karmniku
Ławeczka jest fajna, może nie jest zbyt masywna ale spełnia swoją rolę. Muszę ją pomalować
jolanka 08:58, 20 sty 2019

anka_ napisał(a)
Wiesz Jolu, dopiero twoje zdjęcia mi uzmysłowiły że u mnie tej zimy jeszcze nie było dzięciołów...
Ławeczka cudowna.

A dajesz słoninę albo kule tłuszczowe?
Ławeczka dziękuje
jolanka 09:03, 20 sty 2019

inka74 napisał(a)
Joluś dziękuję za zdjęcie. Ławka super. Zdradź na PW gdzie kupiłaś.

Pomysł z brzozą dla dzięciołów super! U mnie tylko sikory, sroki i czajki urzędują.

Nie muszę Iwonko na priv. Kupiłam w takim sklepie ze starociami-antykami niedaleko ode mnie. Czasami facet fajne rzeczy przywozi
U mnie srok nie ma, one wolą jednak bliżej miasta Ale czajki? Nie widziałam
zawitka 10:02, 20 sty 2019

Ławeczka luks.jak ja Ci zazdroszczę tych ptaszoróe u mnie ani jednego a było ich tyle To blokowisko załatwiło sprawę
anabuko1 15:22, 20 sty 2019

jolanka napisał(a)

Oj, zapomniałam o dzięciołach Cudne są. Zrobiliśmy dla nich specjalną stołówkę: Pieniek brzozowy naszpikowany smalcem z ziarnami i obwieszony sloniną. Oprócz dzięciołów odwiedzają go sikorki.

Jolu przepiękne ptasie fotki. Wielkie brawa za takie perfekcyjne ujęcia.
Fajnie tak mieć pod nosem takie ptasie towarzystwo.
sylwia_slomc... 15:29, 20 sty 2019

jolanka napisał(a)

Haha, ja codziennie siedzę przy oknie tarasowym i gapie się na skrzydlate towarzystwo. Nie zawsze robię zdjęcia, cichutko podglądam jak szaleją
Co do smalczyku: mieszam z ziarnami i taka „paciaję” wsmarowuję w te wywiercone dziury.
Zielonego dzięcioła dwa razy udało mi się sfotografować ale nie w tym roku, widziałam co prawda ale przychodził poza moje ogrodzenie, na drzewa już te leśne. Piękny jest, prawda?
Zielony moim zdaniem najładniejszy z tych naszych krajowych
Ja taką paciają napełniam kokosy
JoannA 20:56, 21 sty 2019

Piękne to Twoje skrzydlate towarzystwo. Ja nie umiem robić fotek moim głodomorom, a w tym roku wyjątkowo dużo ich w ogrodzie. Jesienią złożył nam wizytę dzięcioł zielony i coś zawzięcie dziubał w trawniku.
Pozdrowienia zostawiam i zdrówka życzę