Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

JoannA 22:10, 11 lip 2016

jolanka napisał(a)

Minerwy mam już trzy Jedną normalną i dwie szczepione Ona jest taka nierzeczywista, zimna a jednocześnie tajemnicza i pociągająca

Minerwa cieszyła się ogromnym powodzeniem wśród róż. Widziałam że prawie każdy targał ją do auta. Gdyby była forma krzaczasta też bym kupiła.
jolanka 22:12, 11 lip 2016

Efffa napisał(a)
Wow piękna wystawka
a za trawniczek trzymam kciuki , a ja się zastanawiam czy teraz zakładać trawnik czy czekać?

Dzieki, Twoje kciuki sie przydadzą .
Chyba nie ma tu reguły. Ja coś ostatnio szczęścia nie mam. Może Ty będziesz miala. Nie potrafie doradzić
jolanka 22:14, 11 lip 2016

JoannA napisał(a)
Nie wiem dlaczego tak jest że jak posiejesz trawę to od razu ulewy. Już przerabiałam ten temat jak zakładałam trawnik. Ze łzami w oczach rozgarniałam nasiona trawy które spływały po każdej ulewie.
Trzymam zatem kciuki żeby już nie lało.
U mnie też była burza i ogromna ulewa.

Zastanawiałam sie wlasni czy jesli pozgarniam nasiona które splynęły to cos da czy tez siać po wierzchu nowe, czy czekać co wzejdzie i dopiero wtedy Nie mam pojecia
jolanka 22:17, 11 lip 2016

Kasia_CS napisał(a)
Joluś głowa do gory, moze trawnik ocaleje jakos!!

A zakupki piekne, ja mam chętkę na Williama

Kasiu dzięki, częściowo może, ale na calości na pewno nie To juz wiem, niestety. Ale dzięki za dobre słówko

Williamek jest piękny. Tam bylo tyle pięknych róż, że miałam ochotę na więcej Pewnie z czasem tak będzie
jolanka 22:18, 11 lip 2016

Efffa napisał(a)
Smutam się z Tobą, ale będzie dobrze Jolanka

Ewelinko, dzięki
JoannA 22:20, 11 lip 2016

jolanka napisał(a)

Zastanawiałam sie wlasni czy jesli pozgarniam nasiona które splynęły to cos da czy tez siać po wierzchu nowe, czy czekać co wzejdzie i dopiero wtedy Nie mam pojecia

Jolu,
ja rozgarniałam to co spłynęło i jednocześnie dosiewałam tam gdzie były najwieksze ubytki. Nie czekałam aż trawa powschodzi.
jolanka 22:21, 11 lip 2016

dominika_ napisał(a)
Jolu nie przejmuj się, jutro będzie nowy dzień i wyjdzie słoneczko. Szkoda Twojej pracy, ale pamiętaj zdrowie jest najważniejsze, więc się nie denerwuj, a trawniczek się dosieje

Masz racje Dominisiu, ale szlag mnie trafia, bo ten trawnik to jakiś pechowy dla mnie jest. Najpierw eM zachorował przy jego początku na półpasiec, później, ponieważ za duzo chciałam sama uszkodziłam stawy kolanowe, teraz to, brrr aż boje sie mysleć co jeszcze.

Nic to, jak mawiał Pan Michał Wolodyjowski, nic to
Toszka 22:22, 11 lip 2016

tez bym tak zrobiła - rozgrabić to co jest i dosiać. Deski rozkładaj do przejścia, aby dziur w miękkiej ziemi nie porobić.
jolanka 22:23, 11 lip 2016

Flower1 napisał(a)

No No same cuda, widze że różanke planujesz. Teraz te róże takie piękne że nie wiadomo co brać )

To prawda, jak zobaczyłam na placu szkółki kilka setek, to oczy lataly jak na meczu tenisowym raz tu, raz tam, a bagażnik jeden
jolanka 22:25, 11 lip 2016

JoannA napisał(a)

Z różyczek będziesz zadowolona. Aphrodite kupiłam dla koleżanki z pracy.
Trawnikiem się nie martw, rozgarniesz nasiona, wyrównasz i będzie dobrze. Przerabiałam juz ten temat u siebie, też lało prawie codziennie i nasiona mi spływały.

Takich słów mi było trzeba chociaż teraz leje znowu

Aphrodite kupiłam pod Końskowolą, w szkółce w Stoku. Nie taka duża jak F. ale mieli tam troche fajnych