Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 22:27, 11 lip 2016

JoannA napisał(a)

Minerwa cieszyła się ogromnym powodzeniem wśród róż. Widziałam że prawie każdy targał ją do auta. Gdyby była forma krzaczasta też bym kupiła.

Ta szkółka w Stoku miała ich baaardzo dużo.
jolanka 22:29, 11 lip 2016

Toszka napisał(a)
tez bym tak zrobiła - rozgrabić to co jest i dosiać. Deski rozkładaj do przejścia, aby dziur w miękkiej ziemi nie porobić.

OK, postaram się tak robić ale teraz właśnie jest poprawka, leje jak z cebra, nie wiem co do jutra zostanie
Toszka 22:37, 11 lip 2016

na szczęscie ciemno i nie widzisz - gorzej nie będzie, a poprawka i tak musi być. Poprawisz i będzie lepiej niż było

A tam gdzie dziury będą masakryczne posadzimy rabatki - mówię ci, będzie dobrze

Własnie teraz patrz gdzie strugi płyna, bo na twojej glebie to ważna informacja... aaaa, dziś trafiłam na bloga, gdzie właścicielka ma taki sam piasek...czekaj, zapodam ci, bo mądre rzeczy pisze dziewczyna przyda ci się czyjaś nauka na błędach i będziesz miała zajęcie zamiast wiszenia w oknie
alis 22:39, 11 lip 2016

jolanka napisał(a)
Dwie pienne Minerwy

Joluś, to te róże o których pisałam, byłam nimi zauroczona i ten boski zapach, za rok na pewno kupię sobie

jolanka 22:49, 11 lip 2016

Toszka napisał(a)
na szczęscie ciemno i nie widzisz - gorzej nie będzie, a poprawka i tak musi być. Poprawisz i będzie lepiej niż było

A tam gdzie dziury będą masakryczne posadzimy rabatki - mówię ci, będzie dobrze

Własnie teraz patrz gdzie strugi płyna, bo na twojej glebie to ważna informacja... aaaa, dziś trafiłam na bloga, gdzie właścicielka ma taki sam piasek...czekaj, zapodam ci, bo mądre rzeczy pisze dziewczyna przyda ci się czyjaś nauka na błędach i będziesz miała zajęcie zamiast wiszenia w oknie

Całuski Toszko za dobre slowo pociechy Logicznie rzecz ujmując - masz rację. Ale do jasnej ..... trafia mnie równo
Nocke mam juz i tak z glowy, to poczytać a i owszem
Ten blog - zerknęłam na razie trochę i powiem: Noooo
Kasya 22:49, 11 lip 2016

Minerwy na pniu cudowne oby udało ci się je dobrze przezimowac
Z trawnikiem poczekalabym aż podeschnie i wtedy ogledziny
jolanka 22:50, 11 lip 2016

alis napisał(a)

Joluś, to te róże o których pisałam, byłam nimi zauroczona i ten boski zapach, za rok na pewno kupię sobie

Tak myslałam, kiedy je opisywałaś, że chodzilo o Minerwy One obłędnie pachną
jolanka 22:55, 11 lip 2016

Kasya napisał(a)
Minerwy na pniu cudowne oby udało ci się je dobrze przezimowac
Z trawnikiem poczekalabym aż podeschnie i wtedy ogledziny

Kasiu, patrzyłam na pogodę, chyba nieprędko podeschnie Trudno, widocznie ja muszę mieć zawsze pod górkę, eM tu zamiast narzekać, to wlasnie czyta sobie gazetke i pyta ile te nasiono kosztowaly No, tam logika u mnie emocje.

Minerwy cudne, mam nadzieję, że uda sie przetrzymać je zimą. Poprzednie sadzilam jesienią do gruntu i okrywałam dobrze matami slomianymi. raz mi się udalo, drugi nie te spróbuje do garazu

Toszka 22:56, 11 lip 2016

jolanka napisał(a)

Całuski Toszko za dobre slowo pociechy Logicznie rzecz ujmując - masz rację. Ale do jasnej ..... trafia mnie równo
Nocke mam juz i tak z glowy, to poczytać a i owszem
Ten blog - zerknęłam na razie trochę i powiem: Noooo

Powiem co by cię trafiło - miesiąc przekopywania ziemi pod trawnik, wybierania kubłów szkieł (u sąsiada była baza budowlana i... wszytko wiadomo), grabienia, wałowania na stół bilardowy, grabienia, wybierania szkieł, waowania i tak przez miesiąc... posiania trawki, zazielenienia jej się i 12 kopców kreta wyrytych w jedną noc! To może załamać A wtedy jeszcze nie wpadłam na sposób jak zgrabnie kopce zlikwidować
jolanka 23:01, 11 lip 2016

Toszka napisał(a)

Powiem co by cię trafiło - miesiąc przekopywania ziemi pod trawnik, wybierania kubłów szkieł (u sąsiada była baza budowlana i... wszytko wiadomo), grabienia, wałowania na stół bilardowy, grabienia, wybierania szkieł, waowania i tak przez miesiąc... posiania trawki, zazielenienia jej się i 12 kopców kreta wyrytych w jedną noc! To może załamać A wtedy jeszcze nie wpadłam na sposób jak zgrabnie kopce zlikwidować

Toszka, ja widzialam u sąsiada kopców kreta w ilości 400 Naprawdę, liczone byly bo nie chcialam wierzyć

Juz trochę się uspokoilam, trudno, jakos musi być, Idę spać to może nie będe slyszeć trzeciej poprawki Całuski dla Was Dzięki. Jutro zobaczę