Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

LyraBea 10:39, 14 lip 2016

Ciągle myślę, co u Ciebie i jak z pogodą i trawnikiem. Wiem, że robota, którą już wykonałaś trzeba częściowo na nowo, ale za jakiś czas, gdy już Ci się zazieleni będziesz wspominać cały ten czas na spokojnie. Ale i tak smutno, że zamiast zająć się czymś innym i iść dalej, ciągle ten trawnik wisi nad Tobą jak niezałatwiona sprawa.
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale u mnie z niemal sytuacji beznadziejnej teraz już naprawdę jest dobrze, więc i u Ciebie nad zieleniejącym się trawniczkiem zaświeci słoneczko.
Bogdzia 10:52, 14 lip 2016

jolanka napisał(a)

Ale jadę w przyszly tygodniu do Końskowoli

No to Cię na dobre wzięło. Znów Minerwę bedziesz kupowac czy cos innego?
jolanka 10:53, 14 lip 2016

LyraBea napisał(a)
Ciągle myślę, co u Ciebie i jak z pogodą i trawnikiem. Wiem, że robota, którą już wykonałaś trzeba częściowo na nowo, ale za jakiś czas, gdy już Ci się zazieleni będziesz wspominać cały ten czas na spokojnie. Ale i tak smutno, że zamiast zająć się czymś innym i iść dalej, ciągle ten trawnik wisi nad Tobą jak niezałatwiona sprawa.
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale u mnie z niemal sytuacji beznadziejnej teraz już naprawdę jest dobrze, więc i u Ciebie nad zieleniejącym się trawniczkiem zaświeci słoneczko.

A ja własnie u Ciebie
anbu 10:57, 14 lip 2016

dominika_ napisał(a)
Upraszam się o nie pokazywanie jeżówek bo będę zmuszona wziąć zaskurniaki i jechać do C.O.

Podpinam się pod prośbę Na razie sadzić nie mam gdzie/jak (ramy robię) więc męczę się okropnie (pozytywnie) oglądając w innych wątkach te cudeńka

Joluś sosna z Toszkowego pomysłu będzie gitara!
jolanka 10:58, 14 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)

Piegowate jak ja..
zaglądam za orszeliną ..

Kiedyś bardzo chciałam mieć piegi Pamiętam czasy, kiedy Panie robily sobie czarnym ołówkiem kropki na buziulce
Orszelinę muszę obfocić Jeszcze się nie zalapała a rośnie przy klonie palmowym i rododendronie
jolanka 11:01, 14 lip 2016

Zana napisał(a)
Świetny pomysł Toszka zapodała na sosnę. Bardzo mi się podoba. I na dodatek eM chętny po drabinie skakać! Pełnia szczęścia (poza trawnikiem oczywiście).

O, jak mu dasz siekierę to lasu zabraknie On by mi wszystkie sosny zza plota przesadził I tak dobrze, że zgodzil sie na usunięcie poprzedniej
Pomysł Toszki bardzo fajny, nie zabieramy starodrzewu a jednocześnie odsłaniamy rabatę
jolanka 11:04, 14 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Śliczne jeżówki
Mam ochotę mieć ich więcej tylko miejsca brak
Czy u Ciebie rosną w zestawieniach z innymi roślinami?

Mirelko, jeżówki rosną razem z różami i cisami. Poniewaz na razie kupione są pojedynczo, w wiadomym celu coby ich więcej zrobić, troche kolorystycznie jeszcze nie są dopasowane do reszty, ale jak zakwitły to wreszcie wiem jak wyglądają i będą przesadzanie i rozsadzane. Teraz mają jeszcze obok przetaczniki, trawy.
jolanka 11:05, 14 lip 2016

Madzenka napisał(a)
Przykro mi z powodu ulewy. Ale będzie jeszcze piekny trawnik

Szukam tot Minervy z Konskowoli i nie mogę znaleźć, widzialam tylko w wazonie?

dzięki

Minerwa jest na 155 stronie Muszę się wreszcie nauczyć robić odnośniki.
jolanka 11:06, 14 lip 2016

dominika_ napisał(a)
Mam mam, ale nie chcę się spłukać do końca. Ostro zaciskam ręce by nigdzie nie jechać

Haha, Rozsądnie jest tak robić, ale ...cóż czasami po chleb trzeba wyjść
jolanka 11:09, 14 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

No to Cię na dobre wzięło. Znów Minerwę bedziesz kupowac czy cos innego?

Do Końskowoli to po drodze mam, kiedy jadę do Mamy Tak, że to niespecjalnie Ale nie wiem co kupię, chciałabym dopasować coś do ostatnich zakupów: Chippendale, Aphrodite, Gospel i W. Sheakspeare