Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Kasya 07:08, 13 lip 2016

A z kretem to jeszcze jest często tak ze jak mu się zatka wyjście to on szybko w to miejsce robi kilka kolejnych
Ja zbieralam tylko ziemie na równo a w dziurę pakowalam kocią sierść. Krety maja dobry węch
Skończyło się tak ze uciekł ode mnie za płot a tam niestety zginął
tulucy 11:52, 13 lip 2016

Będę podpatrywać Gospel może się skuszę w końcu
Kasya 11:53, 13 lip 2016

W sprawie liliowcow to musisz znowu do mnie przyjechac
Toszka 17:35, 13 lip 2016

jolanka napisał(a)
[

najpierw napisze, że naszukałam się tego zdjęcia sosny...

a teraz Joluś mam pytanie bardziej do twojego eMa - czy odważy się wdrapać na sosnę i z wcześniejszym pomyślunkiem i planem cięcia ściąć pod kątem formowania w parasolkę np tak?

Oczywiście na pinie jest niższa sosna, ale chodzi mi o górę w kształcie grzybka/parasola. Te konary od pnia powstały z bocznych gałęzi.
Po pierwszym drastycznym cięciu, sosna będzie się zagęszczać i potem, finalnie wystarczy przyrosty/świeczki zestrzyc nawet nożycami elektrycznymi lub ręcznymi.

Czy moją prośbę /pytanie ta sosna totalnie przerosła?

No, kurde, pasuje mi tu formowana sosna
Bogdzia 20:45, 13 lip 2016

Kasya napisał(a)
No trzeba czekać u mnie dzisiaj leje równo, u ciebie pewnie tez...

a u mnie tylko w nocy padało a caly dzien ani kropli.
jolanka 21:59, 13 lip 2016

Toszka napisał(a)

najpierw napisze, że naszukałam się tego zdjęcia sosny...

a teraz Joluś mam pytanie bardziej do twojego eMa - czy odważy się wdrapać na sosnę i z wcześniejszym pomyślunkiem i planem cięcia ściąć pod kątem formowania w parasolkę np tak?

Oczywiście na pinie jest niższa sosna, ale chodzi mi o górę w kształcie grzybka/parasola. Te konary od pnia powstały z bocznych gałęzi.
Po pierwszym drastycznym cięciu, sosna będzie się zagęszczać i potem, finalnie wystarczy przyrosty/świeczki zestrzyc nawet nożycami elektrycznymi lub ręcznymi.

Czy moją prośbę /pytanie ta sosna totalnie przerosła?

No, kurde, pasuje mi tu formowana sosna

Kurde Toszka, eM nie tylko nie protestuje ale mu się to bardzo podoba Zrobił mi oczywiście wykłado- przypominajke jak to we Włoszech oglądaliśmy takie różne
Cytuję: No, no to jest pomysł. Będziesz stała na dole i mówiła mi co mam ciachać bo na górze nie będę dobrze widział Po minucie: ale możemy przecież nie tylko tę
No proszę, jak ja mówiłam to nic, Toszka gada, w te pędy pomysł przyswaja.

A tak poważnie, jest to fajny pomysł, bo miałam nawet ochotę ją wyprowadzić a tak zostanie
jolanka 22:01, 13 lip 2016

Agania napisał(a)

Jak zobczaysz w necie daj mi o niej znać

Agatko, czy chcesz abym poszukała fotografii czy Minerwy do kupienia
jolanka 22:03, 13 lip 2016

KasiaWB napisał(a)
Oj Jolanka, widzę, że różyczka Ciebie dopadła, że hej piękne są te Twoje Minerva

To zaraźliwe Kasiu, u mnie sama zieleń dokoła więc chociaż trochę zapachu innego niż sosnowego i kolorów innych chcę czuc i oglądać. Minerwy są super. Dokupie na pewno jeszce jedną normalną
jolanka 22:07, 13 lip 2016

Kasya napisał(a)
No trzeba czekać u mnie dzisiaj leje równo, u ciebie pewnie tez...

Lalo w nocy i rano - nawet pioruny waliły Nie lubię burzy, nie śpię wtedy, boję się wyładowań Ma tak być do piątku
Po poludniu bylo OK więc próbowałam wyrównywać te górki i dolinki w nawierzchni trawnika-widmo Nawet jak będzie padało to nie pogłębi mi tych kolein które powstały po ulewie. A dosiewać i w części od nowa robic i tak będę musiała
jolanka 22:08, 13 lip 2016

Zana napisał(a)

No nie mogę!!!!

W nagrodę nornica przyszla