Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 00:36, 16 lip 2016

Agania napisał(a)
różami zaszalałaś, piękna juz masz kolekcje, ja też nie mogłabym przejść obok tak pieknych róż, dlatego szkółek nie odwiedzam, ale kiedyś do nich wrócę, kiedy ogród nie będzie wymagał ode mnie tyle pracy, dla róż trzeba poświęcić jednak dużo czasu, co jeszcze sadzisz?
Czy pogodowo poprawiło się już u Ciebie?

O kolekcji to nie można mówić tylko 20
Do szkółek to jeżdżę dla relaksu - czasami tylko po to, aby pooglądac roślinki I nawet nic nie kupuję

Róże, juz wiem, wymagaja troche pracy, ale może polubią mnie na tyle, że nie będą tak często chorować Musze dokupić jeszcze róże o wyraźnych ciemnych kolorach, za dużo bladawców mam ale takie lubię umówiłam sie w szkółce na przyszly tydzień - ma być większy wybór więc pewnie troche jeszcze kupię

Pogoda na szczęście na razie odpuściła. Jest trochę wiatru więc szybko obsusza teren. Nawet pojawił sie dzisia zielony dywanik w wielu miejscach. Może jakoś ten piekielny ttrawnik w końcu będzie
jolanka 00:39, 16 lip 2016

BasiaLT napisał(a)
Widzę że Jolu mimo ulew twoje kwiatki się zachowały i wyglądają cudnie. Minerwa piękna, inne róże również

Kwiatki przetrwały - troche tylko wyłamało pędów ale na pewno odbiją
U dziewczyn gorzej więc cieszę się, że tylko tyle.

Minerwa pieknie pachnie, przed domem, gdzie postawiłam w donicach, roznosi sie taki zapach
jolanka 00:44, 16 lip 2016

katel napisał(a)
Jolanko Minerwy piękne, ciekawa jestem jak się u Ciebie będą sprawowały ja niestety na Święcie Róż nie byłam, po powrocie z wakacji trochę się pochorowałam i właściwie dopiero dziś trochę mi lepiej. Chopin też mnie kusi

Kasiu, oj przykro mi, że choróbsko Cię zlożyło U mnie zawsze po porocie z dłuższych wyjazdów tez zawsze bylo łóżko

Minerwa "normalna" myslę, że sobie poradzi ale te w donicach Postaram sie przechować je w garazu ale... zobaczymy.
Chopiny na dwie. Jedna radzi sobie bardzo dobrze - krzaczek jest jus spory, pędy wyprostowane, drugi- gorzej, Będę musiala je przesadzić bo są za blisko okien - będą za wysokie Ale kwiaty maja rzeczywiście piękne
jolanka 00:48, 16 lip 2016

LyraBea napisał(a)
Nie zaobserwowałam u Ciebie wpisów o złych warunkach atmosferycznych. Odetchnęłam. Dalej mocno trzymam kciuki, żeby Cię omijało póki trawka nie wykiełkuje i nie złapie się podłoża. Potem może z lekka podlewać
Pozdrawiam.

Dzisiaj było OK - tylko dość duży wiatr i trochę kilkuminutowych lekkich opadów. Tak może być. Jest już mały dywanik - pewnie to te jednoroczne nasionka Ważniejsze są te wieloletnie, które kiełkują dlużej i tu mam wątpliwości. Cieszę się jednak, że nie muszę mielić calości - mam nadzieję, ze nic już się nie zdarzy - tylko miejscowo działać. Zaraz polecę do Ciebie bo też myślałam jak to wygląda po wczorajszych "atrakcjach"
jolanka 00:50, 16 lip 2016

Katkak napisał(a)
Joluś cudne róże . Pooglądał a radością, bo dostałam różanego świra . Mam ich już 17 i apetyt na więcej .

Świr zaraźliwy Ja mam 20 Piękne są, skubane
jolanka 00:51, 16 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
Namieszałas tą Minerwą , wszyscy chcą miec.

Musze przyznać, że to miłe uczucie kiedy takie "mieszanie" jak napisałaś, sie robi Mogę więcej?
katel 09:26, 16 lip 2016

jolanka napisał(a)

Kasiu, oj przykro mi, że choróbsko Cię zlożyło U mnie zawsze po porocie z dłuższych wyjazdów tez zawsze bylo łóżko

Minerwa "normalna" myslę, że sobie poradzi ale te w donicach Postaram sie przechować je w garazu ale... zobaczymy.
Chopiny na dwie. Jedna radzi sobie bardzo dobrze - krzaczek jest jus spory, pędy wyprostowane, drugi- gorzej, Będę musiala je przesadzić bo są za blisko okien - będą za wysokie Ale kwiaty maja rzeczywiście piękne

Ja w tym roku sprawiłam sobie trzy różyczki na pniu i też jestem ciekawa jak zimę przetrwają - będziemy się wymieniać spostrzeżeniami - moje zostaną w gruncie.
kamila66 09:34, 16 lip 2016

Jeżówki i róże śliczne
Pomysł z sosnami bardzo dobry Ja swoje też prowadzę tak aby z żółtej powstała kula a czarna ma być krzywa w jedną stronę i zwisać tylko nad podjazdem.
kamila66 09:34, 16 lip 2016

Dubel
LyraBea 09:36, 16 lip 2016

Jolanko, pierwsze słyszę, żeby w mieszance nasion traw na trawnik były jednoroczne. Oczywiście czym bogatsza w różne szlachetne odmiany mieszanka, tym lepiej, ale żeby jednoroczne? Nie, chyba nie. Wyszły te najszybciej wschodzące, mające przygotować podłoże dla pozostałych gatunków, ale one też powinny zostać. Jak już zaczyna się zielenić, to lada moment zacznie się robić ślicznie.