Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:48, 16 lip 2016

katel napisał(a)

Ja w tym roku sprawiłam sobie trzy różyczki na pniu i też jestem ciekawa jak zimę przetrwają - będziemy się wymieniać spostrzeżeniami - moje zostaną w gruncie.

Kasiu, miałam poprzednio na pniu Bonicę - nie przetrwała mimo otulenia stroiszami i zimową włówniną i Monicę - pierwszy rok przetrwała - drugi juz nie
U mojej koleżanki zimuje juz 4 lata Tak, że nie ma reguły. U mnie zimą wieje mocno więc tym razem będą w garażu Zobaczę
jolanka 21:52, 16 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Jeżówki i róże śliczne
Pomysł z sosnami bardzo dobry Ja swoje też prowadzę tak aby z żółtej powstała kula a czarna ma być krzywa w jedną stronę i zwisać tylko nad podjazdem.

Kamilko, milo Cie widzieć u mnie
Zaraz polecę do Ciebie zobaczyć

Mam dwie czarne sosny - mialy być trzy Skracam tylko wiosenne przyrosty aby się zagęściły. tak samo robię z kosodrzewinami i himalajką . Widziałam bardzo ładnie poprowadzonę sosny czarne Podobały mi się
jolanka 21:55, 16 lip 2016

LyraBea napisał(a)
Jolanko, pierwsze słyszę, żeby w mieszance nasion traw na trawnik były jednoroczne. Oczywiście czym bogatsza w różne szlachetne odmiany mieszanka, tym lepiej, ale żeby jednoroczne? Nie, chyba nie. Wyszły te najszybciej wschodzące, mające przygotować podłoże dla pozostałych gatunków, ale one też powinny zostać. Jak już zaczyna się zielenić, to lada moment zacznie się robić ślicznie.

Tak wyczytałam na wątku o trawnikach Chyba nie pomyliłam czegoś. Sprawdzę jeszcze raz. Zaczęło sie zielenic ale nierówno i raz gęściej raz slabo - czekam cierpliwie
ag_zie 22:16, 16 lip 2016

Ale masz cudne róże! Jak dobrze że można je teraz podziwiać w innych ogrodach jak swoich się nie ma cudne!!!
elka_ 23:32, 16 lip 2016

Witaj Jolu

Przeczytałam wątek, głównie pismo obrazkowe widzę, że rozwija się piękny ogród,
perypetie z trawą- współczuję, róże przepiękne, pomysł z sosną będę podglądać

Pozdrawiam
jolanka 09:49, 17 lip 2016

ag_zie napisał(a)
Ale masz cudne róże! Jak dobrze że można je teraz podziwiać w innych ogrodach jak swoich się nie ma cudne!!!

Nic straconego Zasadź
Ale na razie podziwiaj Zapraszam, tylko powąchać nie można
jolanka 09:50, 17 lip 2016

elka_ napisał(a)
Witaj Jolu

Przeczytałam wątek, głównie pismo obrazkowe widzę, że rozwija się piękny ogród,
perypetie z trawą- współczuję, róże przepiękne, pomysł z sosną będę podglądać

Pozdrawiam

Witaj Elu
Dzięki za odwiedziny, zapraszam częściej Byłam u Ciebie - podziwiałam świetne zdjęcia
katel 13:30, 17 lip 2016

jolanka napisał(a)

Kasiu, miałam poprzednio na pniu Bonicę - nie przetrwała mimo otulenia stroiszami i zimową włówniną i Monicę - pierwszy rok przetrwała - drugi juz nie
U mojej koleżanki zimuje juz 4 lata Tak, że nie ma reguły. U mnie zimą wieje mocno więc tym razem będą w garażu Zobaczę

No właśnie różnie jest, mi już dawno się marzyły ale nie chciałam ryzykować a u sąsiadki utrzymała się to pomyślałam że i ja spróbuję , pewnie dużo od zimy zależy i od stanowiska.
jolanka 22:25, 17 lip 2016

katel napisał(a)

No właśnie różnie jest, mi już dawno się marzyły ale nie chciałam ryzykować a u sąsiadki utrzymała się to pomyślałam że i ja spróbuję , pewnie dużo od zimy zależy i od stanowiska.

Tak naprawdę to nawet jeśli nie przetrwają, to koszt kupna na jeden sezon nie jest i tak wygórowany Trudno, doszłam do wniosku, że najwyżej kupie nowe
katel 22:32, 17 lip 2016

No to do tych samych wniosków doszłyśmy moje właśnie ponownie całe w pączkach więc nawet jeśli na jeden rok to warto dla takich widoków