Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:03, 16 sie 2016

_Martini_ napisał(a)
Jola, śliczne różyczki.
Dzięki za odp w sprawie Elfe. Dobrze, ze będzie teraz sporo czasu, żeby przemyśleć tę rabatę pod względem kolorów.
Myślę, że nie tylko MW i Minerva wychodzą różnie na zdjęciach. Róże mają ogólnie tak bogatą paletę barw. marzy mi się taka wycieczka po różanym ogrodzie gdzie można na żywoo zobaczyć i powąchać. U mnie w ogrodniczym to nawet większość nie jest podpisana.

Ja też miałam nadzieję, że będę najpierw dokladnie myśleć i dobierać - wystarczyło, że pojechalam do szkółki róż i co? Kupowałam to, co mi się w danej chwili podobało Co prawda mialam przyjemność oglądać krzewy różane w Ogrodzie Botanicznym, w kilku szkółkach jak rosły na plantacji więc wiedziałam czego się spodziewać
Kolory róż wyglądaja różnie w każdym ogrodzie - zależy to od ziemi, w której rosną, stanowiska i ...nie wiadomo ilu jeszcze rzeczy, tak, że ich odcienie będą się różnić. Jak Ci się nie będa podobaly... to kupisz drugie
jolanka 21:04, 16 sie 2016

Kacha123 napisał(a)

Aktualnie ma kilka pączków, jak się otworzą, to wstawię Ci fotki.

Kasiu, jestem ciekawa, jak wygląda Elfe u Ciebie
jolanka 21:08, 16 sie 2016

amelia_b napisał(a)
Jolu świetną masz kolekcje róż zobaczysz jaki będziesz mieć w przyszłym roku fajny gąszcz stipa w tym miejscu. Jedno co ci mogę powiedzieć to nie ma sensu siać ich wiosną, o wiele lepiej wyglądają jak się same naturalne wysieją.

Jak to pięęęęknie zabrzmialo - kolekcja Ale mnie się podobają

Ze stipą to nie wiem - miałam w ubieglym roku - siewki wyrosly same ale w porónaniu z tymi kupnymi tegorocznymi te moje to mikruski Nie ma szans aby zdążyły sie wysiać Zauwazyłam, że na mojej glebie jakoś wszystko trochę później zaczyna wegetację
jolanka 21:09, 16 sie 2016

anbu napisał(a)
Joluś ślicznie, kolorowo
Buziole

Ania, buziolki za buziole
jolanka 21:11, 16 sie 2016

dominika_ napisał(a)
Witaj Jolu nacieszyłam troszkę patrzałki, niestety z powodu awarii kompa nie mogę być na bieżąco Podglądanie w telefonie powoduje u mnie ataki nerwicy Miłego dnia

Dominiku, współczuję atrakcji komputerowej Wyobrażam sobie co będzie, kiedy wreszcie będziesz mogła dorwać się do sprawnego sprzętu Normalnie noce przed Tobą
jolanka 21:13, 16 sie 2016

MirellaB napisał(a)
Jolu powojnik nie zdominuje róży?

Wydaje mi się, że nie - sadzony 50 cm od róży - tak Danusia radziła zrobić
Najwyżej będą sie starała na bieżąco je jakoś "rozłączać"
Toszka 21:14, 16 sie 2016

Stipa jeszcze ci zakwitnie i się zimą wysieje sama. Sierpień/wrzesień to apogeum dla traw. Jeszcze będziesz psioczyć na wszędobylską stipę
jolanka 21:16, 16 sie 2016

_Martini_ napisał(a)
Jolka, czy to Ty masz monardy? Gdzieś czytałam i nie jestem pewna, kto pisał.

Tak, mam Dwa rodzaje - jedną ciemnobordową a drugą fioletową. One niestety łapią mączniaka skubane Wczoraj pryskając róże polałam je też, zobaczymy
jolanka 21:25, 16 sie 2016

Madzenka napisał(a)
Niezłą masz już kolekcję róz.
Moja Minerwa bardzo słabo w tym seoznie kwitnie. Pokazesz to polaczenie z Morrisem?

Będę obserwować Twoją Effie

Madzenko, razem nie pokażę, bo Morrisek przekwita już - jak wypuści nowe kwiatki
Minerwa u mnie poczętkowo miała baaardzo niewiele kwiatów i dodatkowo wyglądały bardziej czerwono niż fioletowo Byłam zla, bo przecież kupilam ja dle fioletu.
Kolejne kwiaty ma już coraz bardziej fioloetowe, odetchnęłam.

Morris natomiast, pierwszym razem miał kwiaty bardziej różowe - wtedy to połączenie z Minerwą było super
Teraz miał tylko 3 kwiatki i były bardziej morelowe - to już nie bylo OK. Za kilka dni będą kolejne kwiaty - wtedy zdecyduję, czy tak zostawię czy też będe zmieniać;( Z drugiej strony Minerwa ma Bonicę i to bezapelacyjnie jest piekne połączenie

Elfe jak na razie bardzo mi sie podoba Widzę, że ma kolejne pąki i to w "pęku" więc zobaczymy jak to wygląda kiedy jest ich razem więcej
jolanka 21:27, 16 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Ten pełny powojnik na prawdę piękny! Co to?

Ten powojnik to Kiri...oj, zapomnialam co dalej - jutro sprawdzę na metce bo teraz ciemno. Jakoś po japońsku mu było