Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Igan 13:52, 26 sie 2016

Dzień dobry.

Zajrzałam i po 1 stronie stwierdziłam, że mamy podobne widoki na las
I nawet ogrodzenie niemal identyczne.
Tylko ja jestem jeszcze w przysłowiowym lesie jeśli chodzi o ogród..
jolanka 13:59, 26 sie 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

O kurcze

O kurcze? Cip, cip na opuchlaki nie działa
jolanka 14:00, 26 sie 2016

ag_zie napisał(a)
Trawniczek piękny! A róże...ach!

dzięki Aga Ach te róże, jesienne róże .....myślę, że znasz slowa tej piosenki
LyraBea 14:46, 26 sie 2016

jolanka napisał(a)

Beatko, przepraszam, ale zobaczyłam Twoje zaproszenie zbyt późno aby moglo sie zmaterializować ja przyjeżdżam do Trójmiasta co jakiś czas, bo rodzinke tam mam, więc nastepnym razem z przyjemnością Cie odwiedzę i poznam osobiście Dzięki, oczywiście, jeśli będziesz w moich okolicach, też baaaardzo serdecznie Cię zapraszam
To następnym razem Najważniejsze, że reset sobie zrobiłaś (nieważne czy na miotle, czy na nogach, czy na brzuchu). No zobacz jaki masz ładniutki trawniczek Mniodzio. Nie dziwię się, że pierwsze co zrobiliście to kosiarkę uruchomiliście Reszta kwiatków też piękna. U mnie jakoś tak zaczyna się jesiennie robić. Trzmielina oskrzydlona zaczyna się przebarwiać. To naprawdę jesień za rogiem chyba czeka.
jolanka 23:14, 26 sie 2016

Nocne Polaków rozmowy

Werbena kwitnie przepieknie - mam nadzieję, że rozsieje się też przepięknie

Cisy maja bardzo duzo owoców - to chyba dobrze?

Powojniczek bylinowy kupowalam rok temu z pewnym niedowierzaniem, że przetrzyma zimę

Grujecznik chyba jeszcze nie czuje jesieni - i chwała mu za to

jolanka 23:18, 26 sie 2016

Hortensjowo: wanilka i anabelka

jolanka 23:22, 26 sie 2016

I troszkę widoków rabatowych

jolanka 23:32, 26 sie 2016

LyraBea napisał(a)
To następnym razem Najważniejsze, że reset sobie zrobiłaś (nieważne czy na miotle, czy na nogach, czy na brzuchu). No zobacz jaki masz ładniutki trawniczek Mniodzio. Nie dziwię się, że pierwsze co zrobiliście to kosiarkę uruchomiliście Reszta kwiatków też piękna. U mnie jakoś tak zaczyna się jesiennie robić. Trzmielina oskrzydlona zaczyna się przebarwiać. To naprawdę jesień za rogiem chyba czeka.

Masz racje Beatko, taki reset jest bardzo ważny - na razie nic mi sie nie chce robić jeśli tak, to miotła może być

Kosiarka po powrocie ledwo dawała rade, bo trawisko uroslo ponad miarę - jutro pewnie potrzeba będzie zrobic poprawkę. Zadziwiające jest to, że eM nie marudzi i kosi aż miło

Też masz trzmielinę?
Niestety przesadzałam ją i trochę zaniedbałam -- zapomniałam podlewać teraz jest trochę zabiedzona, może da radę się utrzymać wedle powiedzenia, że jak pacjent chce żyć to nawet medycyna jest bezradna Ale jesienią rzeczywiście juz pachnie
ag_zie 11:40, 27 sie 2016

Grujecznika masz cudnego - czy zaczyna już pachnieć? Mam na niego ochotę może jeszcze w tym roku....
Czy on u Ciebie ma dużo słońca?
LyraBea 11:55, 27 sie 2016

jolanka napisał(a)

Masz racje Beatko, taki reset jest bardzo ważny - na razie nic mi sie nie chce robić jeśli tak, to miotła może być

Kosiarka po powrocie ledwo dawała rade, bo trawisko uroslo ponad miarę - jutro pewnie potrzeba będzie zrobic poprawkę. Zadziwiające jest to, że eM nie marudzi i kosi aż miło

Też masz trzmielinę?
Niestety przesadzałam ją i trochę zaniedbałam -- zapomniałam podlewać teraz jest trochę zabiedzona, może da radę się utrzymać wedle powiedzenia, że jak pacjent chce żyć to nawet medycyna jest bezradna Ale jesienią rzeczywiście juz pachnie
Wiesz co? Trzmielinę kupiłam już półtora roku temu przez internet, bo zaintrygował mnie opis "płonącego" jesienią krzaczka. Przyszedł malutki, ale odkarmiony krzaczek, posadziłam tak trochę "na głupiego- bylegdzie") i sobie rośnie. Dopiero niedawno zwróciłam uwagę, że to lubiana roślinka na Ogrodowisku. U Ciebie nie wypatrzyłam jej do tej pory na zdjęciach
Grujecznik - to drzewko z listy tych, które będę chciała mieć w swoim ogrodzie NA PEWNO. Ale to dopiero, gdy zacznę planować moje rabaty - wyspy w trawniku.

Nie lubię jesieni
Ale dzisiaj pozdrawiam bardzo letnio. Tropikalne upały u mnie.