Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:10, 25 sie 2016

LyraBea napisał(a)
Jak gdzieś blisko mnie ta północ (tak bardziej centralnie), to wpadnij do mnie Jolanka.

Beatko, przepraszam, ale zobaczyłam Twoje zaproszenie zbyt późno aby moglo sie zmaterializować ja przyjeżdżam do Trójmiasta co jakiś czas, bo rodzinke tam mam, więc nastepnym razem z przyjemnością Cie odwiedzę i poznam osobiście Dzięki, oczywiście, jeśli będziesz w moich okolicach, też baaaardzo serdecznie Cię zapraszam
jolanka 20:11, 25 sie 2016

Kacha123 napisał(a)
Udanego urlopu! Wypoczywaj!

Dziekuję Kasiu, urlopy powinny być częściej
jolanka 20:12, 25 sie 2016

anbu napisał(a)
Jola wracaj, dość byczenia, co za dużo to nie zdrowo

Ania, a słyszałaś żeby byczenie się komuś zaszkodziło? samo zdroowie
jolanka 20:23, 25 sie 2016

_Martini_ napisał(a)
Jolka, wypoczęłaś już?
Ja jeszcze raz w sprawie róż pnących. Bo Ty masz i Elfe i Klosterose, a ja nie potrafię się zdecydować na jedną z nich. Ma rosnąć niedaleko Limek. Którą byś polecała? Czy pnące ogołacają się w nóżkach? Wdziałam Elfe w Bajkowym Ogrodzie i choć jest wielka i piękna, to jednak wydaje mi się pusta w nóżkach.

Już podobno wypoczęłam

Co do tych różyczek, Elfe na razie jest u mnie jeszcze mala ale wygląda obłędzie - taki delikatnie limonkowy odcień sprawia wrażenie elegancji.
Kloster będzie chyba duuuuża Kwiaty są w duzych grupach - jest prawie biala ale z takim porcelanowym odcieniem.

Limki maja najpierw odcień bardziej podobny do Elfe, później, kiedy dojrzewają do Kloster - jeśli chcesz razem to na pewno z jakims bardzo ciemnym powojnikiem bo będą się zlewały.
Elfe chyba do Limek za delikatna

W nogach Kloster się u mnie nie ogałaca- zdrowe, zielone liście, duże bukiety kwiatów - trochę śmieci

jolanka 20:26, 25 sie 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale ja miałam na myśli moje marketoweBo nie wiem czy z ocieplaniami jesienią zdążę
Twoje będą zadbane na bank to nie ma prawa nic im być Moje w tym sezonie tylko raz na mszyce psiknięte bo na resztę czasu brakło

Sylwia, moje po powrocie chorują - dzisiaj obrywałam liście, a jutro będe znowu lac Plamistość na kilku, na dwóch mączniak, na jednej chyba opuchlaki sobie urządzily stołówkę
jolanka 20:26, 25 sie 2016

Kasya napisał(a)
oo..fajnie ze juz jestes

jolanka 20:29, 25 sie 2016

Kasya napisał(a)
masz juz niezlą kolekcję slicznych roz
i piekny zielony dywanik

Z tego dywanika najbardziej się cieszę Jak sobie przypomnę jak powstawał brrrr

Niektóre różyczki po powrocie chore trochę - nie wiem, czy jeśli jest mączniak, to trzeba całe lodygi wycinać ?
jolanka 20:30, 25 sie 2016

Kasya napisał(a)

i dzieki mnie masz nn

czy ona jest taka cieniowana ?

Tak Kasiu, tylko na tym zdjęciu tego nie widać - ma dół płatków kremowy, brzegi takie wywinięte ciemnoróżowe. ma dopiero jeden kwiatek
Kasya 20:33, 25 sie 2016

pierwszy raz mialam maczniaka w zeszlym roku na doktorku, tylko pryskalam...to byla koncowka sezonu
w tym roku tez zaczyna byc widac, nic nie wycinam
Makao_J 20:48, 25 sie 2016

No witaj po urlopie Trawnik ładnie się zagęszcza no nie ?