Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

zawitka 14:26, 27 sie 2016

Jola trwanik widzę nie ucierpiał po urlopie było trochę wilgoci to taki piękny.Kurcze jak patrzę na Wasze róże /Twoje i Kasi /to mam ochotę dokupić ,ale jak pójdę obejrzeć swoje to -- ach nie ma co gadać ;d Poczekam do wiosny fajnie że już jesteś nowe zdjątka będa
Agania 15:12, 27 sie 2016

jolanka napisał(a)
Trawnik po dzisiejszym 4 cięciu

cdn

Trawnik zielonością przebija wszystkie...świeżutki młody i niezkazitelny

Róże cudowne, werbena jak ci się już przyjęła, to będziesz jej mieć jej aż za dużo
Grujecznika aż zazdraszczam, u mnie nie wytrzymał, za dużo miał wilgoci w nóżkach, hortensje zawsze fajne

Powojnik bylinowy u mnie wyglada inaczej, co to za odmiana napisz bardzo mi się podoba

Mala_Mi 21:41, 27 sie 2016

Fiu, fiu ale trawniczek.... miodzio
mirabelka 21:53, 27 sie 2016

Trawnik jak z jurnala, tylko podziwiać!
jolanka 20:43, 28 sie 2016

Igan napisał(a)
Dzień dobry.

Zajrzałam i po 1 stronie stwierdziłam, że mamy podobne widoki na las
I nawet ogrodzenie niemal identyczne.
Tylko ja jestem jeszcze w przysłowiowym lesie jeśli chodzi o ogród..

Witam Cie serdecznie chyba nie tylko widoki podobne ale i ten przyslowiowy "ogród w lesie" Fajnie ędzie sie motywować i dopingować wzajemnie
jolanka 20:49, 28 sie 2016

ag_zie napisał(a)
Grujecznika masz cudnego - czy zaczyna już pachnieć? Mam na niego ochotę może jeszcze w tym roku....
Czy on u Ciebie ma dużo słońca?

Niestety ani nie pachnie ani nie zmienia koloru- jesieni chyba nie czuje Podchodzę do niego często i "niucham"
Słońca ma pod dostatkiem - poludnie Drugi - pendula - też się jeszcze nie zmienia ale on ma więcej ciemnia po poludniu
jolanka 20:55, 28 sie 2016

LyraBea napisał(a)
Wiesz co? Trzmielinę kupiłam już półtora roku temu przez internet, bo zaintrygował mnie opis "płonącego" jesienią krzaczka. Przyszedł malutki, ale odkarmiony krzaczek, posadziłam tak trochę "na głupiego- bylegdzie") i sobie rośnie. Dopiero niedawno zwróciłam uwagę, że to lubiana roślinka na Ogrodowisku. U Ciebie nie wypatrzyłam jej do tej pory na zdjęciach
Grujecznik - to drzewko z listy tych, które będę chciała mieć w swoim ogrodzie NA PEWNO. Ale to dopiero, gdy zacznę planować moje rabaty - wyspy w trawniku.

Nie lubię jesieni
Ale dzisiaj pozdrawiam bardzo letnio. Tropikalne upały u mnie.

Ja nie pokazywałam go na zdjęciach bo po przesadzaniu trochę chorował i wygląda jak na razie nieszczególnie Sasiadki, kupowany w tym samym czasie, wygląda obłędnie aż zazdroszczę Muszę mu chyba znaleźć lepsze miejsce a wiosną zasilić porządnie bo normalnie wstyd, że tak go zmaltretowalam

Grujeczniki są śliczne, ten pendula, którego sadziliśmy nie tak dawno chyba się przyjął tfu, tfu Pięknie w czasie lekkiego wiatru się porusza

Ja w ogóle lubie tylko ciepłe pory roku, zimą zamieram jak miś - koc i kanapa
jolanka 20:58, 28 sie 2016

zawitka napisał(a)
Jola trwanik widzę nie ucierpiał po urlopie było trochę wilgoci to taki piękny.Kurcze jak patrzę na Wasze róże /Twoje i Kasi /to mam ochotę dokupić ,ale jak pójdę obejrzeć swoje to -- ach nie ma co gadać ;d Poczekam do wiosny fajnie że już jesteś nowe zdjątka będa

Halinko, niestety ucierpiał - na zdjęciach tego aż tak nie widać Bądzie w kilku miejscach do poprawki ale mogło byc gorzej - cieszę się, że tylko tyle

Róże musisz posadzić i już Jest sporo takich, które nie chorują - cos dobierzemy
jolanka 21:03, 28 sie 2016

Agania napisał(a)

Trawnik zielonością przebija wszystkie...świeżutki młody i niezkazitelny

Róże cudowne, werbena jak ci się już przyjęła, to będziesz jej mieć jej aż za dużo
Grujecznika aż zazdraszczam, u mnie nie wytrzymał, za dużo miał wilgoci w nóżkach, hortensje zawsze fajne

Powojnik bylinowy u mnie wyglada inaczej, co to za odmiana napisz bardzo mi się podoba

Z tą nieskazitelnością to bym polemizowała ale świeżutki to fakt haha

Może grujecznika posadź jeszcze raz ale daj lepszy drenaż?

Powojniczek nazywa się " Little Artist" - bardzo mi się spodobał - musze się dowiedzieć jak je sie rozmnaża trochę drogi był i chętnie bym sama postarała sie o więcej
jolanka 21:04, 28 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)
Fiu, fiu ale trawniczek.... miodzio

Haha Miodzio Widziałam u Ciebie