Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

lojalna_ 13:57, 05 paź 2016

Robota robota a efekt cieszy potem i radosc jest kolory swietne ciemniejsze swierki super tło dla dereni bardzo mi sievpodoba )))
jolanka 17:01, 07 paź 2016

AgataP napisał(a)

Potwierdzam, moja bylinówka w plecach ma lasek brzozowy więc nawadnianie konieczne, bo zaraz wszystko leży, schnie, żółknie

Myślałam aby posadzić kilka brzóz w ogrodzie ale ponieważ mam ich dużo za ogrodzeniem, to chyba sobie daruję - piach i brzozy to i linie kroplujące mogą nie nadążyć z podlewaniem. Obserwuję ziemię wokół jednej brzozy, która mi została - niewiele tam urośnie
jolanka 17:04, 07 paź 2016

Napia napisał(a)
Fajne przemeblowanie u Ciebie Tuje imponujące

Agnieszko, fajnie Cie widzieć Przemeblowanie będzie dopiero na wiosnę, na razie tylko przymiarki Tuje to niestety moje ustępstwo - za duże wiatry u mnie - muszę jakoś osłonić szybko ogród.
jolanka 17:05, 07 paź 2016

Iwk4 napisał(a)
Jolu, zakątek dereniowy bardzo będzie ładny. Nie wiem dlaczego, ale to miejsce kojarzy mi się z tym u Danusi:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712386837569/
Byłoby całkiem ładnie

Iwonko, nie otwiera mi się ta fotka
jolanka 17:08, 07 paź 2016

inka74 napisał(a)
Zakupy zacne zrobiłaś. Z choiny to będzie taki strzyżony żywopłot? Ładne tuje kupiłaś. Szybko efekt będzie. Kupowałam takie 1,2 m i po 5 latach mam znacznie ponad 2 metrowe beczki bo inaczej ich nie nazwę. Duże są mimo cięcia.

W tym miejscu nie będzie strzyżony, ponieważ to od strony lasu, niech będzie bardziej naturalistycznie, najwyżej tylko kosmetyka nożycowa Tuje mają zaslonić ogród od wiatru i dzikiej brzydkiej dzialki Pewnie pozwolę im rosnąć na jakieś 3-3,5 metra, potem ciachanie
jolanka 17:09, 07 paź 2016

Kawa napisał(a)
Jola
noooo
pięknie
tuje takie wypasione i reszta tez niczego sobie

super
ekstra to wygląda naprawdę

brawo Ty

Brawo ja i szkółka iglakowa
jolanka 17:10, 07 paź 2016

BasiaLT napisał(a)
Super metamorfoza. Fajnie wyszło.

Dziękuję Basiu Będzie jeszcze trochę roślin w tym narożniku ale dopiero na wiosnę - będę leżeć pod platanem i byczyć się co niemiara
jolanka 17:11, 07 paź 2016

Bratka napisał(a)
Czy mozesz zdradzic gdzie kupilas te cudne roze szczepione na pniu minerva?

Te róże kupilam w Końskowoli na Święcie Róż
jolanka 17:13, 07 paź 2016

Figielka napisał(a)
Ile lat mają derenie. Jak się sprawdzają , chciałam żywopłot z dereni i zbieram info.

Iwonko, derenie kupiłam w maju tego roku, to ivory halo więc zbyt duże nie będą ale ciąć je trzeba będzie i tak. Rosna dobrze ale wody potrzebuja sporo, poza tym pryskać też trzeba, mszyce je lubią
jolanka 17:16, 07 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Robota robota a efekt cieszy potem i radosc jest kolory swietne ciemniejsze swierki super tło dla dereni bardzo mi sievpodoba )))

Jolu, dzięki Planuje tam jeszcze trawy i na pewno przed tujami coś rozjaśniającego, może hortki? Mam na przechowalniku judaszowca bordowego i też chcę go tam posadzić