Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 13:16, 10 paź 2016

dominika_ napisał(a)
Piękna jesienna odsłona

jolanka 13:20, 10 paź 2016

lindsay80 napisał(a)
Jolu, róże Cię nie zawodzą do teraz, nawet pojedyncze kwiaty cieszą jak na dworze robi się jesiennie.

Widzę, że o dereniach rozprawiacie, też mam te Ivory od ubiegłego lata, mimo, że to odmiana, który niby jest mniejsza niż inne, to mi wielgaśne kule już w tym roku porosły, w drugiej połowie lata konkretnie je pociachałam, mam je też przed serbami i uważem, że jakieś trawy by sie pomiędzy tym zestawem przydały.

No właśnie pisałam Joli - koniecznie, albo gracki albi malepartusy Myślę, że u mnie te derenie to takie duże nie będą - slaba ziemia, cimno trochę bo przy lesie Jeszcze myslę co zrobić aby jasniej bylo - ale to już jakoś bylinowo chyba
jolanka 13:22, 10 paź 2016

Flower1 napisał(a)

Jolu zawsze mi się u Ciebie ten widok na las bardzo podobał

Ta róża to Gospel - kwiaty ma obłędne, przede wszystkim grube, płatki w dotyku jak aksamit. pachnie tez fajnie i z d r o w a

Las zaczyna mi przeszkadzać bo nikt o niego nie dba i drzewa rosną jak oszalałe ale na wyskość, niedlugo zupelnie światła z tamtej strony mieć nie będę
jolanka 13:23, 10 paź 2016

Kasya napisał(a)

sliczne chociaz niepodpisane

Kasiu, to Gospel
jolanka 13:26, 10 paź 2016

Kasia_CS napisał(a)
Piękne rozyczki pokazalas, zwłaszcza ta ostatnia u mnie jedna róża w pąkach, mam nadzieję, ze jeszcze zdążą się rozwinąć..

Rozważam Twoja klasztorna na pergole-napisz mi proszę jak długo utrzymuje kwiaty i jak długo Ci kwitla

Ta ostatnia to Gospel

Pąki ma jeszcze u mnie wiele róż, ale jeśli będą przymrozki, to chyba nie nacieszę się kwiatami

Klasztorna jest u mnie dopiero od wiosny, urosła sporo, kwitla dwa razy i kwiaty utrzymywaly się dosyć dłubo. Trochę śmieci ale poza tym wszystko mi sie podoba, wygląd, zapach, zdowiutka jest i zaslania od frontu w piekny sposob
jolanka 13:27, 10 paź 2016

BasiaLT napisał(a)
Jolu piekne masz te różne, tak kwitną jakby to było lato a nie jesień.

basiu, to tylko niektóre, większość niestety juz nie Myslę, że ponieważ są pierwszy rok, wlożyły caly wysilek w ukorzenianie, więc czekam cierpliwie do wiosny
jolanka 13:28, 10 paź 2016

ren133 napisał(a)
Jolu Nadrobiłam w koncu pozdrawiam serdecznie zapracowaną ogrodniczkę

Reniu, z pracowitością to pojechalas Jak widzialam u Ciebie to wstydu sie najadlam i tyle
jolanka 13:31, 10 paź 2016

inka74 napisał(a)
a ty wiesz, że jak na wiosnę tujom czubki delikatnie obetniesz to one ładniej rosną wszerz i po wysokości też moje cięte na wiosnę 20 cm urosły i nie sam czubek bo z tym razem 30 cm a tak po całości. Ostatnio porównywałam zdjęcia z wiosny bo trudno było uwierzyć. Normalnie grube beki są ))) no i ładniej to wygląda jak od razu równe takie są.

Tak zrobię, dzięki Nie wiedziałam, czy ciachać czy czekać ale jeśli u Ciebie to sie sprawdzilo, to wiosna pociacham na pewno
ren133 13:31, 10 paź 2016

jolanka napisał(a)

Reniu, z pracowitością to pojechalas Jak widzialam u Ciebie to wstydu sie najadlam i tyle

przestań taaa narobiłam się i ... jeszcze nie skończyłam a tu nowy pomysł w głowie sie zrodził ...jak żyć?
jolanka 13:33, 10 paź 2016

Psiamama napisał(a)
Jolu widzę że ruszyłaś z rabatą od strony lasu. Dorodne drzewka kupiłaś. Róże popodziwiałam jak to jest że tak mi się podobają a przemoc się do nich nie mogę a co tam będę oglądać u ciebie

Nooooo Wreszcie Poloneza czas zacząć haha Kończyć będę na pewno wiosną ale cieszę się, że kupilam to, co najbardziej kosztowne bylo

Zapewniam Cię, że wystarczy jak kuoisz pierwszą różę, potem już z górki