Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

amelia_b 22:49, 30 wrz 2016

jolanka napisał(a)

Wiesz, ja to tyle czasu nie mam aby czekać aż urosną Muszę troszke wieksze kupować mam nadzieję, że ta rabata będzie mnie cieszyć w przyszlym roku
rozwaliłas mnie dzisiaj normalnie, a kto wie czy ja doczekam najfajniejsze jest to że masz od razu efekt zniewaljacy
MirellaB 01:23, 01 paź 2016

jolanka napisał(a)

Mirelko, ja nie myślę o olekcji, tylko na zasadzie: w tym miejscu koloru mi trzeba i zapachu Pewnie jeszcze kilka posadzę ale na pewno nie zamierzam doprowadzić się do sytuacji, że przed zima będę latała całymi dniami i jezabezpieczala a wiosna odkrywała, cieła itd - wystarczy mi na pewno pracy z tymi, ktore mam - leniuszek jestem z natury

Ja nie zabezpieczam żadnych roślin, muszą sobie radzić
Marga 10:13, 01 paź 2016

jolanka napisał(a)

No, TO to sie nazywa tuja! Nie takie bździnki jak moje. A te świerki chętnie bym widziała u siebie. Pięknie okazy. Ładnie Ci wyszło i jestem bardzo ciekawa co dalej będzie, znaczy się przed dereniami i tujami
Miłej soboty Jolu
Kasya 12:28, 01 paź 2016

Ech...przejechalam się do iglaka na wycieczkę
Nie wiedziałam ze trzeba zamówić wcześniej
Myślałam ze w okresie sprzedaży maja coś nakopane
Trzeci rok robię przymiarki do zakupu "choinki" i mi nie wychodzi
Milka 13:09, 01 paź 2016

jolanka napisał(a)
Kupione we wtorek drzewka wreszcie posadzone
13 sztuk, 13 kopanych wielkich dołów, 13 taczek ziemi i nie wiadomo a raczej wiadomo czego

Ta rabata to "rabata z platanem". Przymierzałam sie do niej od dawna, nawet niektórzy mieli pomóc
Cóż, nie ma co czekać, tylko do roboty

Ta część ogrodu graniczy z lasem i taka dziką niezagospodarowaną działką. Nie mialam w zamiarze sadzenia szmaragdów ale ilość liści, jaką mam od tej strony, wiatry wiejące też w moja stronę sklonily mnie do przeprosin z tujkami

Na razie posadzone są świerki omorica, choiny kanadyjskie i szmaragdy. Po prawej stronie dojdą jeszcze choiny, a po lewej za szmaragdami jest daglezja.

A tu praca wre ilość róż imponująca Jolu

jolanka 20:24, 01 paź 2016

Kasya napisał(a)
Ech...przejechalam się do iglaka na wycieczkę
Nie wiedziałam ze trzeba zamówić wcześniej
Myślałam ze w okresie sprzedaży maja coś nakopane
Trzeci rok robię przymiarki do zakupu "choinki" i mi nie wychodzi

wydawało mi się, że mówiłam Ci o tym Ja będę jeszcze u nich zamawiać choiny. Jest tam trochę roślin w pojemnikach - te są "czekające" na klienta, wszystko inne trzeba zamawiać albo pojechać z nimi na pole, wybrać i umówić się na odbiór.
Kasiu, tam kopie maszyna, szczególnie te większe, dobrze jest wsadzać w miare szybko po wykopaniu z gruntu. Mnie przyjęły sie wszystkie drzewka kupione u nich.
jolanka 20:26, 01 paź 2016

anbu napisał(a)
Joluś szaleństwo u Ciebie, super pomysł miałaś

Ba, jak mawiają w takim jednym serialu na słynnej ławeczce Pomysły to i owszem, gorzej z realizacją do końca
jolanka 20:31, 01 paź 2016

katel napisał(a)
Właśnie przedwczoraj sobie wymyśliłam żeby dwa Ivory Halo przy brzozie dać a tu u Ciebie będzie taki piękny szpaler. Sadzenia takich dużych roślin nie zazdroszczę, pięknie to wygląda ale pracy jest masa.

Te derenie są śliczne ale potrzebują dużo wody, jak zapomniałam podlać to od razy klapły Brzoza to pijaczek, oj, linie kroplująca będziesz musiala zalozyć
Z tym sadzeniem większych roślin to problemu w zasadzie nie ma, nie wolno tylko ich rozwijać z siatek przed posadzeniem, gałęzie wchodzą w oczy, nie widać pionu - jak juz siedzą grzecznie w ziemi dopiero odwijam jak swistak
jolanka 20:34, 01 paź 2016

amelia_b napisał(a)
rozwaliłas mnie dzisiaj normalnie, a kto wie czy ja doczekam najfajniejsze jest to że masz od razu efekt zniewaljacy

haha, na szczęście nikt tego nie wie
Masz rację, na pewno efekt widać wczesniej ale....nie zawsze większe rośliny sie tak łatwo przyjmują. 2 metrowa daglezja kupiona rok temu dopiero teraz zaczyna wyglądać jakby chciala się u mnie zadomowić. Mniejsze rośliny lepiej to znoszą.
jolanka 20:36, 01 paź 2016

MirellaB napisał(a)

Ja nie zabezpieczam żadnych roślin, muszą sobie radzić

Oooo Pewnie kilka zaryzykuję ale nie wszystkie. Jak już sie dobrze ukorzenią to dopiero lenistwo weźmie górę