Jolu, jako specjalistkę od róż chciałabym Cię prosić o radę. Chciałabym pomiędzy rozplenice Hameln posadzić białą różę. Myślałam o Artemisie. Czy Twoim zdaniem będzie pasowała (rozplenica jej nie zakryje)? Czy polecałabyś inną białą lub bardzo jasną różę?
Coś ostatnio zaniedbałam forum - miałam duzo pracy zawodowej i nie tylko. Zachciało mi się wrócić do roboty po przerwie, więc leciutko to nie jest Do tego choróbska w rodzinie i ogród w odstawce.
Nadrabiam co tylko mogę przed wyjazdem listopadowym a wyjeżdżam juz w sobotę. Przynajmniej zrobiłam trochę zdjęć jesiennego ogrodu - pokażę za chwilkę
Najpierw odpowiem na kilka postów
Agatko, uwielbiam patrzeć przez okna, więc chcę sadzić tam wszystko Kurcze, miejsca malo
Do dzisiaj nie posadziłam jeszcze wszystkich cebul - czekam i czekam ale pewnie kalosze i kaptur to będzie najlepszy przyjaciel kobiety
OK, Pamietam o tych kopczykach - muszę podosypywać ziemi kilku różom - kiedy sadziłam wydawalo się, że szczepienia są te kilka cm poniżej gruntu, teraz widzę, że niestety nie. Boję się, że przemarzną przez moje gapiostwo
Uśmiech sam sie pojawia, kiedy oglądam Twoje "osie" - przyznaję, że podziwialam i podziwiam to, co zrobilas u siebie. takie osie to juz bym mogła podziwiać a tak musze latac po szkółkach
Basiu, grujeczniki mam pierwszy rok, więc pewnie dopiero na wiosną będę mogła cos powiedzieć o kondycji Licze na to, że przetrwają - zastanawiam się czy w pierwszym roku jakos ich nie zabezpieczyć bo u mnie dość trudne warunki panują. Musze podpytać innych
Na pewno kupuj bo są śliczne ja jeszcze chcę ambrowca