Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 19:23, 20 paź 2016

katel napisał(a)
U nas też ziąb, tyle że pada wieczorami to w dzień można powojować w ogrodzie ale to żadna frajda tylko mi też jeszcze cebule zostały i wsadzić trzeba - ubieraj się ciepło .

Kurcze, nic nie można robić, mżawa caly czas. Ubieranie nic nie daje, bo w płaszczu przeciwdeszczowym nie da rady Cebule czekają, drzewka też
jolanka 19:27, 20 paź 2016

lindsay80 napisał(a)
Jolu, na przesadzanie drzew jeszcze jest odpowiedni czas, spokojnie dasz radę

U mnie wczoraj i dziś pogoda była znośna, dało się podziałać w ogrodzie, ale cebul jeszcze też nie tknęłam.

Mam nadzieję, bo jeszcze kilka dni i trzeba będzie czekac do wiosny -przynajmniej z większymi krzakami. Mam nauczkę, zamiast zrobic od razu, to czekałam na "natchnienie" - dobrze, że zdążyliśmy jeszcze skosić trawnik w przerwie padania deszczu.
jolanka 19:28, 20 paź 2016

AgataP napisał(a)
U nas wciąż pogoda "pod zdechłym azorkiem " pada, mży... kurna jak coś robić w ogrodzie w taką pluchę ...

Agatko, tak samo myslę Tyle, że Azorka bym nakarmila, napoiła i na dwór nie wypusciła
jolanka 19:32, 20 paź 2016

Bogdzia napisał(a)

A jak podrosnie to wielkie drzewo bedzie , widziałam takiego , przebarwia sie wczesnie i pięknie ale troche za duzy jak dla mnie.

U mnie grujecznik posadzony jest w takim miejscu, ze spokojnie może sobie rosnąć Mam go "na widoku" z bocznego okna salonu więc fajnie będzie obserwować jak sie zmienia. Z jednej strony ma hortensje linki a z drugiej pastelowo różowe róże. mam więc o każdej porze roku na co popatrzeć.
jolanka 19:39, 20 paź 2016

Miałam wczoraj przyjemność wypić kawę w towarzystwie Iwonki - inka74 Dostałam od niej moje chciejstwo, różę Baden-Baden
Iwonko, tryskasz zaraźliwym optymizmem , jesteś super dziewczyna, caluski dla B.
Ślicznie dziękuję, aż się boję żeby dobrze się przyjęła, bo krzaczek taki wypasiony, że na pewno będzie miał w przyszlym roku mnóstwo kwiatów. tfu, tfu, tfu

inka74 22:07, 20 paź 2016

Niech ci zdrowo rośnie i przezimuje młody wycałowany, już od matki ucieka
AgataP 09:08, 21 paź 2016

jolanka napisał(a)

U mnie grujecznik posadzony jest w takim miejscu, ze spokojnie może sobie rosnąć Mam go "na widoku" z bocznego okna salonu więc fajnie będzie obserwować jak sie zmienia. Z jednej strony ma hortensje linki a z drugiej pastelowo różowe róże. mam więc o każdej porze roku na co popatrzeć.

Ja swojego klonika też posadzę na widoku No i dziś nie pada, ale mokro jest strasznie. Idę do ogrodu bo jak patrzę na prognozy pogody to lepiej chyba nie będzie..
Iwk4 09:44, 21 paź 2016

Jolu, zakopczykuj ją po posadzeniu.
Super, mieć tu wsparcie
Pozdrowienia zostawiam
Agania 12:27, 21 paź 2016

Grujecznik to teraz oknowa Twoja oś widokowa...pewnie wcale nie jedna plany sadzeniowe jeszcze przed Tobą, ja też czekam na poprawę pogody, tylko żeby w weekend nie padało

Uśmiecham się do Ciebie
BasiaLT 22:46, 21 paź 2016

jolanka napisał(a)

Jolu widzę ze większość chwali grujeczniki za urodę, a jak z jego kondycją? Jest wrażliwy i choruje czy to twardziel? W przyszłym roku będę na etapie kupowania drzew i zaczęłam się nad nim poważnie zastanawiać.