Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Anda 13:53, 19 sty 2017

Zaklinanie lata Piękne te róże, piękne, już się doczekać ich nie mogę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 14:06, 19 sty 2017

pitaszki superowe

róże róże róze...
ehhhh
Kasya 15:39, 19 sty 2017

Jolu, a jak w koncu zimujesz pienne rozyczki ?
jolanka 19:54, 19 sty 2017

Filomena napisał(a)
Jolu, czy powtarza Ci kwitnienie Minerva?

Tak, powtórzyła u mnie ale ponieważ to jej pierwszy rok w ogrodzie więc spodziewam się, że teraz będzie miala o wiele więcej kwiatów Pachnie niesamowicie, trochę śmieci
jolanka 19:57, 19 sty 2017

pestka56 napisał(a)
Piękne szczególnie ta fioletowo-niebieska.

Gdyby to ode mnie zależało to w ogrodzie miałabym kolor fioletowy Tylko dlatego, że ładnie wygląda gdy odbija kolor od innycg, jaśniejszych sadzę rośliny białe, kremowe, niebieskie, nawet różowe
jolanka 19:58, 19 sty 2017

Makao_J napisał(a)
No Minerva mi się podoba. Ma piękny fioletowy kolor.

No to kupuj i sadź
jolanka 20:05, 19 sty 2017

yolka napisał(a)

Jak czytam taki wpis, zawsze się zastanawiam jak ogarnąć zawartość własnego ogrodu
Niestety w moim przypadku to niemożliwe. Chyba brulion o sztywnych oprawach założę - może nie zginie, karteczki i pliki w kompie zawsze gdzieś mi przepadają

Haha, ja mam taki zeszyt Już jeden zapisałam, teraz planuje zrobić "porządnie", nazwy, rodzaj podloża, opryski Ciekawe kiedy ogarnę to wszystko Uczę się cały czas, podając nazwy roślin na O. zapamiętuję je lepiej. Lubie tez jeśli na innych wątkach dziewczyny podają nazwy. Odmiany róż pamiętam dobrze, gorzej z bylinami. Ilość np. odmian jeżówek, ostróżek jest taka, ze normalnie nie mam o nich pojęcia Zostawiam często na krzakach metki ze szkółek, wtedy nie ma problemu.
Kupilam ostatnio takie plastikowe "cóś" na czy pisze się nazwy i wtyka w ziemię przy roślinie. Zamierzam to zrobić
jolanka 20:09, 19 sty 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Muszę popracować nad moimi LOdier - żeby wróciły do formy.

Ja obetnę nisko, zleję czym się da Może nie będzie tak chorowała
Kupiłam tę różę na bazarku, krzaczek był bardzo ładny, kwitnący ale po posadzeniu od początku fikał. A to skoczek, a to plamistość, brrr. Tylko, że i tak, mimo ciągłego obrywania listków, wypuszczał nowe pędy w takiej ilości, że i tak ładnie wyglądał. Wiosną muszę ją przesadzić bo nie pomyślalam, że to przecież wielgachne rośnie
jolanka 20:10, 19 sty 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Myślałam o tym samym, po staroświecku, mam ogrodowy brulion z zakładkami: "nowości" (mam wpisaną hortensję Polebaer/nawozy i opryski - tytaj więcej wrotyczu/ plany/ wytężona pielęgnacja dla (tutaj mam róże LO i hortensje Tardivy - słabo kwitły).

Oooo, to dobry pomysł zakladki Kupuję
jolanka 20:18, 19 sty 2017

sylwik69 napisał(a)
Piękna ptasia stołówka i zimowe zdjęciaprzeglądam Twój wątek a ponieważ ja także mam piaszczystą glebę,znajduje tu dużo ważnych wskazówek.Dużo pracy za Tobą ale efekty już widoczne i na pewno cieszą!pozdrawiam serdecznie i zapraszam do siebie

Sylwia, zazdroszczę dziewczynom, ktore mogą tylko przekopać i posadzić i potem tylko podziwiać Sama wiesz ile pracy wymaga nasza gleba a wlaściwie jej brak.
Jestem na siebie zła, że tak bardzo chciałam mieć coś od razu zielonego, ze nie kupilam kilku wywrotek dobrej ziemi. Tylko jeśli wkłada sie pieniądze w budowę to nie zawsze starcza na inne rzeczy Trudno, teraz nadrabiam ale roboty przy tym jest duzo