Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 18:54, 19 lut 2017

JoannA napisał(a)
Jolu,
jak zauważyłam że róża wypuszcza liście zaczęłam ją stopniowo wietrzyć. Zaczęłam od przestawienia bliżej bramy garażowej bo tam najchłodniej, uchylałam na jakiś czas bramę garażową. W cieplejsze dni wystawiałam w zaciszne i nienasłonecznione miejsce, a na noc chowałam do garażu. A jak minęło niebezpieczeństwo nocnych przymrozków zostawiałam na tarasie. Zachodu było sporo ale w ten sposób wyraźnie zahamowałam jej wzrost.
Cięłam w tym samym terminie co wszystkie róże, na 2-3 oczka.

Dzięki, Joasiu Mam 2 Minerwy i chciałabym spróbować je utrzymać To te Kupione w Końskowoli
jolanka 18:56, 19 lut 2017

yolka napisał(a)
W zeszłyum roku straciłam carexy i miskanty ML, z niecierpliwością czekam wiosny żeby zobaczyć jak nowo nabyte tegoroczną zimę przetrwały

Jolu, trawy to jednak delikates pododowy.
W ub. roku z 12, przetrwał mi tylko 1 miscant, dokupiłam jakieś 10 i jeśli znowu padną to chyba więcej nie będe probować
JoannA 18:58, 19 lut 2017

Wiem Jolu
Mnie też bardzo kusiły te Minerwy (bardziej Andrzeja), ale jak pomyślałam o tym bieganiu z nimi z i do garażu to odpuściłam. A na działce nie mam miejsca żeby je na leżąco zakopcować.
sylwia_slomc... 20:22, 19 lut 2017

Ciężkie to przedwiośnie dla roślin oj ciężkie, u Was śnieg , a mnie woda zalewa, choć dzisiaj już jakby ciut mniej
katel 22:14, 19 lut 2017

U mnie też mnóstwo wody, bo ziemia jeszcze zmarznięta no i glina na dodatek a moje pociechy 3 i 8 lat robiły dziś orły na śniegu , starszy zaraz zrozumiał swój błąd i przyleciał mokruteńki ale za mniejszą to się nieźle nawołałam a nawet majtki były mokre , żeby mi się tylko nie pochorowała.
AnnaCh 22:30, 19 lut 2017

Jolu, fajnie, że wróciłaś wypoczęta
Teraz tylko czekamy na wiosnę i do roboty
Kasya 23:16, 19 lut 2017

jolanka napisał(a)

Jolu, trawy to jednak delikates pododowy.
W ub. roku z 12, przetrwał mi tylko 1 miscant, dokupiłam jakieś 10 i jeśli znowu padną to chyba więcej nie będe probować

W tym roku to ja się boje ze wygnija
Niedobrze tyle wody przy takiej zimnicy
AgataP 09:22, 20 lut 2017

U mnie nie ma tyle wody, czasami się dlatego cieszę że mam działkę ze spadkiem... od strony z której mogło by się lać, mam pas nieużytków który zatrzymuje spływ wody, a u mnie kamienie wchłaniają wszystko i kałuży niet.
Na trawnik nie wchodzę
Makao_J 17:00, 20 lut 2017

Joluś wody mam też sporo w ogrodzie. Ziemia jeszcze zmarznięta i nie wsiąka to co się roztopi. Nic na to nie poradzimy. Trzeba czekać cierpliwie i najlepiej nie patrzeć na to bo serce tak nie boli.
jolanka 19:46, 20 lut 2017

JoannA napisał(a)
Wiem Jolu
Mnie też bardzo kusiły te Minerwy (bardziej Andrzeja), ale jak pomyślałam o tym bieganiu z nimi z i do garażu to odpuściłam. A na działce nie mam miejsca żeby je na leżąco zakopcować.

Najwyżej kupie drugi raz

Nie zapomnę, jak je nioslam do samochodu a później do mieszkania mamy, wszyscy sąsiedzi oglądali