Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

ElzbietaFranka 23:54, 13 kwi 2017

Pierwszy paczek rozy, pewnie w cieplym miejscu posadzona. Moje roze nie wszystkie dopiero co zalazki zielonego maja.

Starsze juz tez maja ładne zielone lodyzki. Po swietach je dokarmie i rusza z kopyta.
dominika_ 06:20, 14 kwi 2017

Właśnie nie wiem jak to się stało, że się nie zgadałyśmy. Chyba przez to, że miałam masę pracy przed wyjazdem i brak czasu, za to teraz sobie całe forum nadrabiam i jestem na bieżąco, jedyny plus całej tej sytuacji
jolanka 08:49, 14 kwi 2017

katel napisał(a)

Mam nadzieję że Ci się pozbiera - ja tak w zeszłym roku straciłam Atropurpureum - teraz nowy wypuścił listki - mam nadzieję że przetrwa.

Bardzo go lubię więc nie chciałabym aby coś mu się stało. Na dokładkę jesienią złamałam mu jedną gałązkę kiedy próbowałam związać je razem do opatulenia
jolanka 08:53, 14 kwi 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Pierwszy paczek rozy, pewnie w cieplym miejscu posadzona. Moje roze nie wszystkie dopiero co zalazki zielonego maja.

Starsze juz tez maja ładne zielone lodyzki. Po swietach je dokarmie i rusza z kopyta.

Fakt, rośnie w zacisznym miejscu. Ale to tylko ta, większość dopiero przeciąga się po zimie
Jeszcze nie dokarmiałam róż. Dopiero pod koniec kwietnia - tak kazali na wykładzie o różach w Powsinie
jolanka 08:55, 14 kwi 2017

dominika_ napisał(a)
Właśnie nie wiem jak to się stało, że się nie zgadałyśmy. Chyba przez to, że miałam masę pracy przed wyjazdem i brak czasu, za to teraz sobie całe forum nadrabiam i jestem na bieżąco, jedyny plus całej tej sytuacji

No, że ja mogę o czymś zapomnieć to wiek mnie usprawiedliwia ale Ty, Dominiko Całuski
dominika_ 10:45, 14 kwi 2017

E tam wiek, natłok obowiązków, jeszcze w jakiś rozjazdach byłaś, jakieś stresujące sytuacje, ale co się odwlecze to...
Makao_J 15:21, 14 kwi 2017

Wspomniałaś o róży Giardina. Asia mi ją zaproponowała przy altanie do posadzenia. Więc będę obserwowała u Was bo ona też ją dopiero nabyła.
Jestem ciekawa jak bardzo kolor różni się od Louis Odier. Jedną z nich bym chciała tam posadzić.
tulucy 15:44, 14 kwi 2017

Ze zdjęć to mocno się kolorem obie różnią...
JoannA 15:49, 14 kwi 2017

Jak zakwitną obie to zrobię zdjęcie. LO posadzona w donicy to postawię obok Giardiny dla lepszego porównania koloru.
jolanka 19:28, 14 kwi 2017

dominika_ napisał(a)
E tam wiek, natłok obowiązków, jeszcze w jakiś rozjazdach byłaś, jakieś stresujące sytuacje, ale co się odwlecze to...

Trzymam za slowo