Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

BasiaLT 11:54, 12 maj 2016

macham na powitanie
jak tam twoje samopoczucie po grabieniu?
KasiaW76 12:33, 12 maj 2016

Ty mnie nawet nie draznij.... Ja w polowie nie mam takiego ładnego ogrodu co Ty...poza tym moich kamieni jest tyle, ze twoje to pewnie dla mnie bylyby niezauwazalne....
Kawa 13:29, 12 maj 2016

Jola jestem
wiem ze byłam ale nie wiem czy zostawiłam ślad

ślicznie masz
jolanka 10:40, 13 maj 2016

Agania napisał(a)
Jak tam trawnik czy już wschodzi, przyrosty na iglakach już się otwierają, lubię je w tym momencie i sosenki można już uszczykiwać, możesz już u siebie zioła zbierać...ja wypatrzyłam, że lubczyk mi się pokazuje, więc mam już radochę

Agatko jestem trochę szurnięta na punkcie ziół Mam ich trochę i używam ich dużo w kuchni
Trawnik nie wschodzi Przez zanieczyszczoną ziemię mam dużo roboty i okazało się, czego wcześniej aż tak, nie bylo widać, że różnica poziomów jest 60 centymetrów Trzeba to jakoś wyrównać a ponieważ robimy to sami ręcznie, troche to potrwa
jolanka 10:43, 13 maj 2016

ag_zie napisał(a)
Kolejka...... to mus się wpisać rozmnażaj na potęgę! Takie stare odmiany mają inny smak niż te popularne obecnie

Aga, smak rzeczywiście maja wyjątkowy dlatego staram się je utrzymać jak mogę. Z 10 krzaczków udało mi się zrobić jakieś 40 - już w tym roku polowa rozdana
jolanka 10:47, 13 maj 2016

anbu napisał(a)
Jola skończyłaś trawnik?

Nie masakra, trzeba od nowa równać teren. Doszłam do wniosku, że nie będę urabiać sie ponad siły, wynajeliśmy faceta do pomocy, czekamy, czekamy....nie przyszedł i telefonów też nie odbierał Te kilkaset metrów musimy "obrobić" sami ale spokojnie, najwyżej będzie miesiąc później. Jak nie zdążę i pójdą chwasty, to spryskam, trudno. Ale poziom robie ręcznie super Sama jestem dumna
jolanka 10:51, 13 maj 2016

mirkaka napisał(a)
No super robota prawie skończona przy trawniku. Na ogrodnika się nie wściekaj bo ziemia ładna, ja w swojej nawiezionej już 20 lat wygrzebuję szkła, kapsle i inne śmieci.
Tulipanki piękne, u mnie już niektóre przekwitają, szkoda że ten ich czas taki krótki. A powojnik wspinający się po Inwersa będzie wyglądał pięknie, i na pewno mu nie zaszkodzi. Jak masz przesadzać to teraz bo powojniki ciężko przechodzą przesadzanie jak się już dobrze zakorzenią.

Na kogoś muszę się wściekać Mam pretensje, bo dawał słowo, że będzie inaczej, trudno.
Powojnik jest posadzony zaraz za Inversą więc go "troszkę" przechylę i będzie sie wspinał. dzięki, nie wiedzialam, że żle przechodzą przesadzanie, a ja to robie na potęgę
jolanka 10:54, 13 maj 2016

Zana napisał(a)
Ja się na te Twoje truskawki też piszę, ale gdzieś tak za dwa lata. Proszę mnie tam odpowiednio w grafiku umieścić.
Przecudne są młode przyrosty na iglaczkach, uwielbiam. Ale generalnie chyba tylko za to. A Twoje hosty to już potwory niezłe są

OK, kolejka zaklepana
Jak iglaki zaczynają mieć wiosenne przyrosty, to łażę do nich i głaszczę haha. Lubię to. Hosty potwory to podarowane przez koleżankę w ub. roku na dobry początek. W tym dokupiłam trochę "ciekawostkowych" i dosadzam - mam nadzieję, że dorównają koleżankom
jolanka 10:56, 13 maj 2016

BasiaLT napisał(a)
macham na powitanie
jak tam twoje samopoczucie po grabieniu?

Odmachuję Wszystko mnie boli Myślałam, że będzie łatwo, milo i przyjemnie Ale bliżej niz dalej
jolanka 10:57, 13 maj 2016

KasiaW76 napisał(a)
Ty mnie nawet nie draznij.... Ja w polowie nie mam takiego ładnego ogrodu co Ty...poza tym moich kamieni jest tyle, ze twoje to pewnie dla mnie bylyby niezauwazalne....

To muszę zrobić zdjęcia kamieni, eM lubi ale na razie składuje gdzie może, nie wiem co zrobię z taką ilością