Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Toszka 21:11, 11 maj 2016

jolanka napisał(a)

mała rabatka nabiera już kolorów

I słynne truskawki, które przeżyły same w trawie kilkadziesiąt lat o smaku, jakiego nigdy wcześniej nie jadłam - muszę je rozmnożyć

Na iglaku, tym na pierwszym planie wydaje mi się, że widzę grzyba. Jesli dobrze widzę to o interwencję proszę pytać Mazana.

A jeśli chodzi o truskawki - gdyby... powtarzam - GDYBY okazało się, że sa to dawne tzw. murzynki (małe, prawie czarne, aromatyczne truskawki) to prosze chuchać i dmuchać i rozmnażać, a ja pierwsza w kolejce cierpliwie zaczekam i ochoczo odkupię rozsadę
Przepis na przedwojenna konfiturę mam, a truskawek nie
agnieszka_m 21:42, 11 maj 2016

Roślinki rosną na całego
Hosty juz jakie duże
A truskaweczki jeśli stara odmiana to wyobrażam sobie ten smak już pachną
Rozmnazaj rozmnazaj to piszę się w kolejkę hihi
jolanka 22:32, 11 maj 2016

Toszka napisał(a)

Na iglaku, tym na pierwszym planie wydaje mi się, że widzę grzyba. Jesli dobrze widzę to o interwencję proszę pytać Mazana.

A jeśli chodzi o truskawki - gdyby... powtarzam - GDYBY okazało się, że sa to dawne tzw. murzynki (małe, prawie czarne, aromatyczne truskawki) to prosze chuchać i dmuchać i rozmnażać, a ja pierwsza w kolejce cierpliwie zaczekam i ochoczo odkupię rozsadę
Przepis na przedwojenna konfiturę mam, a truskawek nie

Oj, ale masz wzrok? Sprawdę, oczywiście tego grzybka, albo od razu go popryskam

Co do truskawek, nie wiem czy to murzynki ale są przepyszne, wydarłam z trawy 10 sadzonek w ub. roku i próbuje je odratować. Pisałam wczesniej o historii z nimi związanej Moje sąsiadki już ode mnie wzięły w tym roku trochę, więcej nie dostaną Pora na innych. Takich zdobyczy sie nie sprzedaje, tylko przekazuje z ukłonami, wtedy rosną i sie odwdzięczają
jolanka 22:33, 11 maj 2016

agnieszka_malysa napisał(a)
Roślinki rosną na całego
Hosty juz jakie duże
A truskaweczki jeśli stara odmiana to wyobrażam sobie ten smak już pachną
Rozmnazaj rozmnazaj to piszę się w kolejkę hihi

Pilnuj kolejki Z ogromna przyjemnością oddam w dobre ręce
ag_zie 22:47, 11 maj 2016

Kolejka...... to mus się wpisać rozmnażaj na potęgę! Takie stare odmiany mają inny smak niż te popularne obecnie
mirkaka 07:34, 12 maj 2016

No super robota prawie skończona przy trawniku. Na ogrodnika się nie wściekaj bo ziemia ładna, ja w swojej nawiezionej już 20 lat wygrzebuję szkła, kapsle i inne śmieci.
Tulipanki piękne, u mnie już niektóre przekwitają, szkoda że ten ich czas taki krótki. A powojnik wspinający się po Inwersa będzie wyglądał pięknie, i na pewno mu nie zaszkodzi. Jak masz przesadzać to teraz bo powojniki ciężko przechodzą przesadzanie jak się już dobrze zakorzenią.
Agania 08:22, 12 maj 2016

Zaraz całe ogrodowisko ustawi się u Ciebie w kolejce
Agania 08:28, 12 maj 2016

Jak tam trawnik czy już wschodzi, przyrosty na iglakach już się otwierają, lubię je w tym momencie i sosenki można już uszczykiwać, możesz już u siebie zioła zbierać...ja wypatrzyłam, że lubczyk mi się pokazuje, więc mam już radochę
anbu 11:23, 12 maj 2016

Jola skończyłaś trawnik?
Zana 11:27, 12 maj 2016

Ja się na te Twoje truskawki też piszę, ale gdzieś tak za dwa lata. Proszę mnie tam odpowiednio w grafiku umieścić.
Przecudne są młode przyrosty na iglaczkach, uwielbiam. Ale generalnie chyba tylko za to. A Twoje hosty to już potwory niezłe są