Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:41, 09 maj 2016

Makao_J napisał(a)
Nie dziwię się że wolisz sama rozgrabiać niż płacić. Ja to odnoszę wrażenie że fachowcy ogrodowi coraz częściej próbują nadciągać ceny bo wiedzą że teraz na czasie są piękne ogrody i ludzie zapłacą by mieć go już bez wysiłku.
Rośliny w CO też mają coraz większe ceny.
Tą cenę to on już może z systemem nawadniającym policzył

Aniu, mam wrażenie, że sądził iż zapłacę ile zaśpiewa. Skoro babie zależy na czasie, to niech płaci. Niestety, nie tylko nie zarobi ale na pewno nikomu go nie polecę A system nawadniający robimy sami według zrobionego przez firmę, w której kupujemy rurki do nawaniania, projektu.
Usługi ogrodnicze rzeczywiście poszły w górę, niestety
jolanka 20:44, 09 maj 2016

BasiaLT napisał(a)
Macham na powitanie dawno mnie nie było bo mnie choróbsko dopadło. Teraz nadrabiam zaległości. Czy w tej cenie za zrobienie trawnika ogrodnik policzył złote grabie i śpiewanie włoskich serenad czy co? no bez przesady! Sama zrobisz to lepiej.

Basiu, witaj ponownie. Oj coś choróbska dopadają nas wszystkich, u mnie też niestety. mam nadzieję, że już u Ciebie dobrze
W cenie były na pewno "złoteusta" pana ogrodnika. Zamiast pracy wyszła mu złota fujarka
MAD 21:36, 09 maj 2016

Nie zazdroszczę roboty. Wiem co to za zabawa bo juz kilka wywrot przewaliłam, rozwiozłam, przekopałam etc. Plus jest taki, że nie leje ani nie ma 35 stopni.
Pomyśl jak pięknie później będzie.
Katkak 22:01, 09 maj 2016

Jolu jaszczureczki super uchwyciłaś. Ja je uwielbiam i przeżałować nie mogę, że u mnie ich nie ma. Za to ptaków mam dużo jak na tak niewielki ogród i w budkach maluchy piszczą, że hej . Jesteś dla mnie babka nie do zdarcia, że sama dajesz radę z tą ziemią. Szacun wielki Kochana .
jolanka 22:15, 09 maj 2016

MAD napisał(a)
Nie zazdroszczę roboty. Wiem co to za zabawa bo juz kilka wywrot przewaliłam, rozwiozłam, przekopałam etc. Plus jest taki, że nie leje ani nie ma 35 stopni.
Pomyśl jak pięknie później będzie.

Myślę, myślę. Wiem, że można mniej się narobić wynajmując firmę, płacąc i już, ale większa satysfakcja jest wtedy, gdy robisz to sama. Kiedy patrzę na Wasze ogrody, m.in. Twój, od razu mam więcej siły i ochoty na to grabienie Wy dałyscie radę, a ja nie? Niemożliwe Na pewno nie można patrzeć na zegarek, ogród wymaga czasu.
jolanka 22:19, 09 maj 2016

Katkak napisał(a)
Jolu jaszczureczki super uchwyciłaś. Ja je uwielbiam i przeżałować nie mogę, że u mnie ich nie ma. Za to ptaków mam dużo jak na tak niewielki ogród i w budkach maluchy piszczą, że hej . Jesteś dla mnie babka nie do zdarcia, że sama dajesz radę z tą ziemią. Szacun wielki Kochana .

Ja tez uwielbiam ptaki> powiesiliśmy budkę lęgową, ale jest pusta Ptaszki wolą "naturę" - działka jest przy lesie. Ptasie towarzystwo daje popalić od świtu. Dzięki za wsparcie. Buziaczki
jolanka 21:50, 10 maj 2016

Trawnik coraz bliżej. Zaczyna to jakoś wreszcie wyglądać

Przed

Po dzisiejszym dniu
jolanka 21:53, 10 maj 2016

Rośliny też chcą aby je podziwiać
Pierwszy pąk ma piwonia drzewiasta

Klonik palmowy

Świerk
anbu 21:54, 10 maj 2016

Dzielna jesteś Super
jolanka 21:57, 10 maj 2016