Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:45, 16 maj 2016

Zana napisał(a)
A róże będziesz miała w donicach czy jeszcze z gołym korzeniem? Moje sadzone w kwietniu z gołym korzeniem jakoś strasznie słabo przyrastają. Ja nie wiem czy one w ogóle w tym roku zakwitną.

Jak widzisz przyszły w pojemnikach, wyglądają dobrze. Czy zakwitną w tym roku, wątpię, może niektóre będą miały po jednym, dwa kwiaty.
jolanka 20:53, 16 maj 2016

Rench napisał(a)

Najlepiej zrób tak,żeby się tobie podobało,zgodnie z twoim upodobaniem.
A co do poprawiania,to będziesz i to nie raz, jeszcze przesadzała,wszak my ogrodnicy lubimy ryć

Rośliny mają to do siebie,że w jednych miejscach lubią rosnąć ,w innych nie. Nie ma znaczenie czy ktoś poleca,bo testuje się i tak na własnej glebie i kieszeni
Sama już to przechodziłam,dlatego posłucham,popatrzę jak mi się coś podoba to sadzę,ale gdy się coś nie sprawdza to albo w inne miejsce,albo samo się unicestwi

Pewnie masz rację, przesadzania nie uniknę. Jestem wzrokowcem, muszę widzieć jak wygląda roślina "w naturze" dlatego latam z nimi po ogrodzie - eM twierdzi, że mam w tym plan tygodniowy Oczywiście bardzo bym chciała zrobić coś "na czysto", dlatego pytam i pytam, ale i tak rzeczywistość nas dogoni dzięki za podpowiedzi, bardzo dużo mi dały, pogrupowałam róże odcieniami i będę je uzupełniać kolorami i dodatkami. Czasami trochę kontrastu a czasami jako dopełnienie. A jak mi się nie spodoba.........to przesadzę
rozark 20:59, 16 maj 2016

Widzę, że ty też zachorowałaś na różyczkę
życzę zadowolenia
tulucy 21:30, 16 maj 2016

Ja kupuję na Jawczycach, przy Poznańskiej. Ale oni nie mają np. angielek prawie wcale. To mała szkółka. Teraz wszystko jeszcze w pąkach. Jak kwitną, łatwiej wybrać. Róże mają w pojemnikach.
jolanka 21:52, 16 maj 2016

rozark napisał(a)
Widzę, że ty też zachorowałaś na różyczkę
życzę zadowolenia

Haha choroba zakaźna jak widać
jolanka 21:53, 16 maj 2016

tulucy napisał(a)
Ja kupuję na Jawczycach, przy Poznańskiej. Ale oni nie mają np. angielek prawie wcale. To mała szkółka. Teraz wszystko jeszcze w pąkach. Jak kwitną, łatwiej wybrać. Róże mają w pojemnikach.

Dzięki za namiar
jolanka 21:55, 16 maj 2016

Zdjęcia nie chcą się wgrywać. Może jutro rano dam radę.
Zana 22:05, 16 maj 2016

Róże obejrzałam, na zdjęciu nie wyglądają na takie malutkie, co by nie miały zakwitnąć. Moje sadzone w kwietniu to przy Twoich mikrusy. Chyba żałuję, że nie poczekałam na doniczkowe. Doniczkowe zamówiłam teraz Lavender Ice i to osiem sztuk, chyba mnie pogięło coś. No, ale to było nie dość, że w piątek, to jeszcze trzynastego i na dodatek miałam doła psychicznego. To jednak wiele tłumaczy
Rench 09:28, 17 maj 2016

Bardzo ładne sadzonki róż Dodawaj zdjęcia rabaty którą aktualnie robisz,łatwiej będzie coś podpowiadać

Jeśli masz w planie zasłonić całkowicie ten szary mur,to może bluszczem go obsadź,.
Obejrzyj szefowej ścianę.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/98-bluszcz-pospolity-hedera-helix?page=2

Szczepki takiego bluszcza mogę ci wysłać,moja ściana już zarośnięta

anbu 11:22, 17 maj 2016

jolanka napisał(a)
Różyczki dotarły

Super różyczki, zaglądałaś do Ani z ogrodu z Pergolą?