Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

mrokasia 13:10, 13 lip 2017

jolanka napisał(a)
Pani i Pan Dzięciołowie

Mnie dziś odwiedziła sarna ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia . Podeszła pod samą siatkę. Śliczne stworzenie .
jolanka 14:30, 13 lip 2017

asiak napisał(a)
Jolu, co to za piękna jeżówa na pierwszej fotce?

Asiu, juz wiem, to Southern Belle
jolanka 14:30, 13 lip 2017

Makao_J napisał(a)

Nom,

jolanka 14:32, 13 lip 2017

Ananasek napisał(a)

Dziękuję za szybką odpowiedź.
szkoda ze jest jednoroczna

Ale to nic nie szkodzi, ze jednoroczna. Ona kwitnie naprawdę bardzo długo a kępka rozrasta się nawet sporo. Wystarczy kupić wiosna kilka sadzonek. U nas kupowalam po 4 zł juz takie dobrze rozrosniete.
jolanka 14:34, 13 lip 2017

m_gocha napisał(a)
Jola, pisałaś u mnie, że ostróżki zakwitną ponownie. Ale jak je teraz przyciąć? Całkiem przy ziemi czy tylko usunąć przekwitnięte kwiatostany?

PS.
Jola wczoraj zachwycałam się Twoimi różami a dzisiaj wzdycham do jeżówek

Napisałam u Ciebie
Wzdychaj, wzdychaj to kupisz
jolanka 14:36, 13 lip 2017

an_tre napisał(a)
Ale jest co u ciebie dziś oglądać pięknie kwitnące jeżówki, sympatyczną parę dzięciołów, rajskie jabłuszka i różyczki

Dzisiaj juz niestety nie bo pada bez przerwy. Brrr niech wreszcie będzie można wyjść do ogrodu bo doniczki z roślinami przez bramę wyjdą do sąsiadów
jolanka 14:41, 13 lip 2017

Kawa napisał(a)
Joluś edenka śliczna - szkoda ze taka wielka

ta jeżówka co na zdjeciu powyżej jest cudna
mus taką kupić i wsadzić w miejsce cheyenne spirit które mi nie pasują

dzięciołowie cudni

Przecież można ja trochę ciąć, będzie mniejsza Ja daje ja na stelaze , będzie rosła w górę.
Jeżowem jest tyle rodzajow, że na pewno dobierzesz sobie taka, ktora będzie Ci pasowała. U mnie jest chyba 6 albo 7 rodzajów

Juz wiem od Bogdzi, ze to Pani Dzięciołowa z synkiem
jolanka 14:46, 13 lip 2017

Gocha napisał(a)
Jolu jeśli mogę podpowiedzieć nazwę tej jeżówki to jest to na pewno jeżówka Southern Belle. Mam taką od 3 lat- krzak bardzo duży i mnóstwo kwiatów zawsze jest, tylko troszkę za wiotkie i wysokie ale z podporą już jest ok. Nie pisałam wcześniej ale oglądałam pobojowisko i aż się wystraszyłam. I całe szczęście że jednak ominęło Twój ogród i dom. Pozdrawiam i czekam

Śliczne dzięki za pomoc. Miałam z nią problem bo kupowlam ja z metką Hot Papaya ale jak sama widzisz pomyłki to w CO powszednia rzecz. Zapisze sobie nazwę, pięknie wygląda już w drugim roku, ma rzeczywiście dużo kwiatów. Może doczekam się sadzonek n
Nawet nie chce myśleć co ta wichura mogła na wyrabiać Juz jest ok, tylko do lasu jest bezwzględny zakaz wchodzenia. Miesiące będą sprzątaczka powalone drzewa.

Do zobaczenia
jolanka 14:48, 13 lip 2017

alis napisał(a)

Ale jest piękna, ładniejsza o wiele od tej wieloletniej, miałam w ubiegłym roku i rzeczywiście kwitła bardzo długo, w tym roku jej nie dostałam, a szkoda.

Prawda, ze jest śliczna? Pamietalam i kupilam od razu jak zobaczylam na bazarku. Za rok tez kupię
jolanka 14:50, 13 lip 2017

frezja napisał(a)

Piękne połączenie

dzięcioły same w oko obiektywu Ci wchodzą...siedzisz i czekasz ?

Haha, prosilam aby zaczekały
Nie, po prostu czasami mam szczęście i zdążę złapać aparat.