Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

tulucy 22:17, 13 gru 2017

Jola ja mam taką siatkę cieniującą na części płotu i mam wrażenie, że jest spokojniej, nie wieje aż tak, jak bez niej. Osłoniła mi też roślinki na tej rabacie od majowego przymrozku trochę.
Zakładana w zupełnie innym celu, przydaje się.
katel 22:31, 13 gru 2017

jolanka napisał(a)

Haha, widać, ze diety to on nie trzyma

Jak widzi ze stolowka jest to co ma oszczedzac .
Nie wiem jak sie siatka zacieniajaca sprawuje - ja mam mate z trzciny (tylko kilka metrow) i sprawdzila sie a co najdziwniejsze juz 6 rok wisi a myslalam ze max 2lata wytrzyma.
kasja83 08:16, 14 gru 2017

m_gocha napisał(a)
Przyznam szczerze, że mam mieszane uczucia co do kosów...
Gdy 2-3 lata temu po raz pierwszy zauważyłam je latem w ogrodzie (pana kosa i panią kosicę) to bardzo się ucieszyłam i jak tylko się pojawiły starałam się je podpatrywać bo takie sprytne i mądralińskie mi się wydawały Ale ostatni rok to była inwazja kosów - zeżarły mi całą aronię, sporo porzeczki i dobrze że się zorientowałam co się dzieje bo i borówki by wszystkie zniknęły A do tego były tak sprytne że nie powiem wręcz bezczelne, że niekiedy czułam się na pozycji przegranej w walce z nimi. No i tak się zastanawiam jak ja im teraz stołówkę zaserwuję, to już na pewno poczują się jak u siebie

Hehehe-przyroda lubi nam włazić na nasz teren
U mnie ptasie naloty przez cały sezon wiosenno-letni. Dach służy na spotkania-także nie powiem jak wygląda;-\
jolanka 17:35, 15 gru 2017

inka74 napisał(a)
Ja myślę, że on już nie raz się u ciebie na krzaczku stołował. Objedzony mocno zapasów na zimę trochę narobił.

Mam nadzieję, ze to u mnie tak się dokarmiał Zdrady nie wybaczę
jolanka 17:39, 15 gru 2017

m_gocha napisał(a)
Przyznam szczerze, że mam mieszane uczucia co do kosów...
Gdy 2-3 lata temu po raz pierwszy zauważyłam je latem w ogrodzie (pana kosa i panią kosicę) to bardzo się ucieszyłam i jak tylko się pojawiły starałam się je podpatrywać bo takie sprytne i mądralińskie mi się wydawały Ale ostatni rok to była inwazja kosów - zeżarły mi całą aronię, sporo porzeczki i dobrze że się zorientowałam co się dzieje bo i borówki by wszystkie zniknęły A do tego były tak sprytne że nie powiem wręcz bezczelne, że niekiedy czułam się na pozycji przegranej w walce z nimi. No i tak się zastanawiam jak ja im teraz stołówkę zaserwuję, to już na pewno poczują się jak u siebie

Hmm, coś za coś Dlatego warto sadzic więcej roślin z owocami aby starczyło i dla Was. Ja nie spróbowałam nawet jednego owocu świdośliwy, wszystko zjadły. Ale i tak je lubię, jabłka juz maja pokrojone
jolanka 17:42, 15 gru 2017

tulucy napisał(a)
Jola ja mam taką siatkę cieniującą na części płotu i mam wrażenie, że jest spokojniej, nie wieje aż tak, jak bez niej. Osłoniła mi też roślinki na tej rabacie od majowego przymrozku trochę.
Zakładana w zupełnie innym celu, przydaje się.

OOo, i to chciałam usłyszeć, dzięki
Wiesz co, zadolowalam troche doniczek z roślinami w jednym miejscu, może je przykryję tą siatką do wiosny?
jolanka 17:46, 15 gru 2017

katel napisał(a)

Jak widzi ze stolowka jest to co ma oszczedzac .
Nie wiem jak sie siatka zacieniajaca sprawuje - ja mam mate z trzciny (tylko kilka metrow) i sprawdzila sie a co najdziwniejsze juz 6 rok wisi a myslalam ze max 2lata wytrzyma.

Niech sobie dziobie na zdrowie
Kasiu, na pewno zaslonię tę część ogrodzenia siatka bo ją mam. Trzcina byłaby lepsza ale to nie jest na stale wiec trochę szkoda mi kasy - z 15-20 metrów bym musiała kupić,
jolanka 17:49, 15 gru 2017

kasja83 napisał(a)

Hehehe-przyroda lubi nam włazić na nasz teren
U mnie ptasie naloty przez cały sezon wiosenno-letni. Dach służy na spotkania-także nie powiem jak wygląda;-\

Bo to teren wspólny, to my zajęlismy go częściowo wiec dobrze jest się w taki sposób odwdzięczyć. I tak mam wrażenie, że za malo robię
Dach hmm, no cóż, kolorowy masz
malgorzata_s... 22:43, 16 gru 2017

Dzięki za miły komentarz JoluśBuziak
Ewik 07:24, 17 gru 2017

Siatka napewno trochę osłoni.