Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 19:36, 10 mar 2018

Bogdzia napisał(a)

U mnie tez roboty mnóstwo ale boję się bo jak sie przeziebie to potem w ciepłe dni nic nie zrobię.

No i wykrakałyśmy Bożenko. Chyba mnie przewialo bo cos i gardło i kłucia w plecach czuję em zrobił mi grzańca i postanowilam polezec teraz pod kocem. Do jutra musi przejsc.
jolanka 19:40, 10 mar 2018

Miałam popryskac dzisiaj miedzianem ale cos mnie strzyka tu i tam Leże pod kocem, pije grzanca i czekam, ze do jutra przejdzie Musi no muszę tym miedzianem popryskac. Potem znowu ma padać.
AnkaK 19:42, 10 mar 2018

Wygrzej się, a mąż niech donosi trunki ☺ Ja dziś w bluzie cienkiej biegałam, pogoda u mnie dziś iście wrocławska, aż miło zaskoczona byłam. Ale na głębokości szpadla jeszcze ziemia mrożona.
paulina_ns 19:56, 10 mar 2018

Jolanka będziesz zamawiała teraz jakieś róże? ja się szykuje tylko chyba jeszcze za wcześniej nie?
Wiolka5_7 19:59, 10 mar 2018

Właśnie widziałam pogodę za tydzień, przymrozki podają...wrrr
Znów powtórka z zeszłego roku- wszystko ruszy a potem mróz...
Też nie rzucam się na ogród...jak bym mieszkała na Sląsku to tak ale u mnie na wschodzie to zawsze zimniej
jolanka 20:10, 10 mar 2018

AnkaK napisał(a)
Wygrzej się, a mąż niech donosi trunki ☺ Ja dziś w bluzie cienkiej biegałam, pogoda u mnie dziś iście wrocławska, aż miło zaskoczona byłam. Ale na głębokości szpadla jeszcze ziemia mrożona.

Tak tez robię
Ja tez wylecialam na obchód ogrodu w samym sweterku. Zew poczułam, myślenie mi odjęło U mnie tez zamarznięta ziemia ale wyrwalam jakieś chwasty- te to chyba nie czują temperatury gruntu, na sterydach rosną
jolanka 20:14, 10 mar 2018

paulina_ns napisał(a)
Jolanka będziesz zamawiała teraz jakieś róże? ja się szykuje tylko chyba jeszcze za wcześniej nie?

Paulinko, już zamowilam jakiś miesiąc temu. Nie jest za wcześnie bo szkółki zbierają je od jesieni i wiele odmian juz po prostu nie ma. Jeśli planujesz kupić z gołym korzeniem to ostatni dzwonek bo jakiś wybór będziesz miała. Później tylko to co zostanie Albo musisz czekać na doniczkowane.
paulina_ns 20:16, 10 mar 2018

jolanka napisał(a)

Paulinko, już zamowilam jakiś miesiąc temu. Nie jest za wcześnie bo szkółki zbierają je od jesieni i wiele odmian juz po prostu nie ma. Jeśli planujesz kupić z gołym korzeniem to ostatni dzwonek bo jakiś wybór będziesz miała. Później tylko to co zostanie Albo musisz czekać na doniczkowane.

I kiedy mają Ci przyjść? W takim razie nie czekam dłużej tylko zamawiam zamawiałaś z f?
jolanka 20:17, 10 mar 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Właśnie widziałam pogodę za tydzień, przymrozki podają...wrrr
Znów powtórka z zeszłego roku- wszystko ruszy a potem mróz...
Też nie rzucam się na ogród...jak bym mieszkała na Sląsku to tak ale u mnie na wschodzie to zawsze zimniej

Nooo Okropienstwo. Może się nie sprawdzi
Południe ma lepiej. Trudno. Jak mówi klasyk: sorry taki mamy klimat
jolanka 20:19, 10 mar 2018

paulina_ns napisał(a)

I kiedy mają Ci przyjść? W takim razie nie czekam dłużej tylko zamawiam zamawiałaś z f?

Tak, w F. Będą zaczynać wysyłki w drugiej połowie marca ale kiedy dostaje to nie wiem. Oni wysyłają w kolejności zamówień. Myślę, ze w kwietniu przyjdzie moja kolej