No i wykrakałyśmy Bożenko. Chyba mnie przewialo bo cos i gardło i kłucia w plecach czuję em zrobił mi grzańca i postanowilam polezec teraz pod kocem. Do jutra musi przejsc.
Miałam popryskac dzisiaj miedzianem ale cos mnie strzyka tu i tam Leże pod kocem, pije grzanca i czekam, ze do jutra przejdzie Musi no muszę tym miedzianem popryskac. Potem znowu ma padać.
Wygrzej się, a mąż niech donosi trunki ☺ Ja dziś w bluzie cienkiej biegałam, pogoda u mnie dziś iście wrocławska, aż miło zaskoczona byłam. Ale na głębokości szpadla jeszcze ziemia mrożona.
Właśnie widziałam pogodę za tydzień, przymrozki podają...wrrr
Znów powtórka z zeszłego roku- wszystko ruszy a potem mróz...
Też nie rzucam się na ogród...jak bym mieszkała na Sląsku to tak ale u mnie na wschodzie to zawsze zimniej
Tak tez robię
Ja tez wylecialam na obchód ogrodu w samym sweterku. Zew poczułam, myślenie mi odjęło U mnie tez zamarznięta ziemia ale wyrwalam jakieś chwasty- te to chyba nie czują temperatury gruntu, na sterydach rosną
Paulinko, już zamowilam jakiś miesiąc temu. Nie jest za wcześnie bo szkółki zbierają je od jesieni i wiele odmian juz po prostu nie ma. Jeśli planujesz kupić z gołym korzeniem to ostatni dzwonek bo jakiś wybór będziesz miała. Później tylko to co zostanie Albo musisz czekać na doniczkowane.
Tak, w F. Będą zaczynać wysyłki w drugiej połowie marca ale kiedy dostaje to nie wiem. Oni wysyłają w kolejności zamówień. Myślę, ze w kwietniu przyjdzie moja kolej