Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 22:14, 08 cze 2016

Kawa napisał(a)
Jolka no była pewna że wczoraj coś pisałam ale chyba miałam napisac a nie napisałam

śliczne róże
rowy jeszcze lepsze ale będziecie mieli tych rur!!!

kosiarka super (przyciemniłaś włoski?)

Rur będzie jakieś 400 metrów + linie kroplujące. Przyznaję, że nie miałam świadomości, że tego tyle będzie

Za kosiarkę robiłam, za podlewaczke też - Już niedługo
Włosków nie przyciemniałam, raczej rozjaśniłam aktualnie i skróciłam
jolanka 22:17, 08 cze 2016

BasiaLT napisał(a)
Jolu ale masz wykopy w ogrodzie jakbyś zakładała fortyfikacje Ilość tych dupereli w kartonach też nie jest zachęcająca, ale za to potem efekt będzie super.

Jeszcze kałacha powinnam kupić
Te piekielne duperele trochę za drogo kosztują, niestety. Będę musiała zwolnić z kupowaniem roślinek do jesieni Już dzisiaj, kiedy pojechałam na bazarek, pilnowałam się coby nie przytargać czedoś.

Ale jedną różę kupiłam
jolanka 22:18, 08 cze 2016

anbu napisał(a)
Jolu super będziesz miała nawodnienie Jolu a firma Wam robi czy we własnym zakresie? skrobnij na PW plis

Aniu, odp. na priv
jolanka 22:24, 08 cze 2016

dajana napisał(a)
Ostatnio miałam przyjemność widzieć firmę która zakładała takie zraszacze u sąsiadów .Kompletne prace az do wykończenia trwały u nich dwa dni, ale jaki efekt po włączeniu ,było się czym zachwycić nie powiem Choć ogrodu nie mają, a trawnik lichutki to być może założą nowy pod te zraszacze .Ile pracy i biegania z wężem ci odejdzie, pożytek ogromny z takiej inwestycji. Róże New Dawn tez mam jest piekna choć kwiatki nie sa zbyt trwałe lecz ich ilość rekompensuje jej wadę. Jeszcze planuje cztery sztuki dwie na pergole przy furtce i po jednej na końcach ogrodzenia .W tym roku miałam plagę mszyc, ale już ich nie mam . Autuję z ogrodu jedną różę ,choć kwitnie cudnie w tak ogromnej ilości kwiatów to jej choroba grzybowa łapana każdego roku zaraża mi wszystko a wygląda przy tym okropnie . Trudno, pomimo piękna wyleci. To jest róża Uetersen coś tam hi. Przy takim nawodnieniu trawka musi być cudna

Jak zraszacze chodzą to sąsiedzi na pewno na darmo lac wody nie będą. Zalożą ogród jak nic

Liczę na to, że biegania będzie mniej i eM zamiast marudzić, że "znowu" podlewanie, będzie troche milszy

Co do różyczek: New Dawn, masz racje, kwiaty ma urokliwe więc niech tam będzie sobie wypasiona

Którą Uetersen eksmitujesz? Ja mam kremową Klostrosse, mam nadzieję, że nie o tej piszesz
jolanka 22:26, 08 cze 2016

paniprzyroda napisał(a)
Nawadniania zazdraszczam, ale jeszcze musi u mnie poczekać. Stąd trawnik jest jaki jest, bo podlewam tylko rabaty. New Dawn to potwór, zastanawiam się jak ją okiełznać ale będzie Cię cieszyć. Pozdrawiam.

Dzieki
O New Dawn wszyscy przestrzegają, że potwór Mam nadzieję, że nie zagluszy innych. Musze dać jej w takim razie więcej miejsca.
jolanka 22:29, 08 cze 2016

Makao_J napisał(a)

Czy ta róża co autujesz to Rosarium Uetersen? Zastanawiałam się nad jej kupnem bo podobno wielkie kwiaty ma i cudnie pachnie i miała być zdrowa. Ale dobrze że nie kupiłam.

Aniu, nie wiem o którą różę chodzilo Ja mam kremową Uetersener Klostrosse, mam nadzieję, że to nie ona taka niegrzeczna
Zobacz jak u mnie wygląda stronę wczesniej
Rench 22:30, 08 cze 2016

jolanka napisał(a)
Przepięknie wygląda kwiat Cinderelli

[
Na rabacie różanej przybywa bylin i kwiatów jednorocznych

Te kwiatki w tamtym sezonie miałam takie śliczne,a teraz ledwo ich widać,nie wiem co się im stało. Twoje takie piękne !
Moja klasztorna róża,nie ma różowych odcieni,bardziej w wanilię wpada....
jolanka 22:31, 08 cze 2016

ag_zie napisał(a)
Ale masz okopy! A nawodnienia zazdroszczę
Do kosiarki musiałam się cofnąć fajna!

I róże pochwalić muszę - cudne!

Aga, czasmi mamy wesoło Okopy niedlugo zasypiemy
jolanka 22:34, 08 cze 2016

Rench napisał(a)

Te kwiatki w tamtym sezonie miałam takie śliczne,a teraz ledwo ich widać,nie wiem co się im stało. Twoje takie piękne !
Moja klasztorna róża,nie ma różowych odcieni,bardziej w wanilię wpada....

Renatko, te stokrotki najczęściej traktuje się jako jednoroczne. Podobno wysiewają się ale nie jestem pewna.

Rozumiem, że róże mogą, w zależności od warunków inaczej wyglądać Nie wiedziałam
jolanka 22:35, 08 cze 2016

BasiaLT napisał(a)
Super rośliny a róże po prostu cudne

dzięki Basiu