Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę... » Edycja postu

Przerwa na kawę...

mrokasia 14:31, 28 sie 2019

Ja w tym roku nie kupuję tulipanów.
No, może kupię trochę na tyły, bo tam nie mam kompletnie nic cebulowego.
Mam z zeszłego roku niewykopane EE na pojałowcowej - zobaczymy co będzie. I mam też trochę wykopanych (chyba 2 rodzaje różowych) - te wsadzę na podokienną, ale chyba znów dopiero wczesną wiosną jak zetnę LadyU, bo teraz to nie mam szans dostać się do ziemi.
W tym roku nastawiam się na czosnki. Wczoraj kupiłam 16szt Purple Sensation . Pójdą na frontową.
April 14:32, 28 sie 2019

Kret wyjada czosnki? Dziwne ma upodobania. Podobno krety i nornice stronią od takich zapachów. Nawet te bioczosy są do odstraszania na bazie czosnku.

Ja zawsze w Skierniewicach się zacebulkowywuję. Ale też stawiam raczej na czosnki w tym roku.
inka74 14:42, 28 sie 2019

też myślałam, że nie je a wręcz czosnek go odstrasza co niestety okazało się nieprawdą bo najchętniej buszuje na rabacie gdzie 30 czosnków dużych mam i 30 mniejszych. niedawno przy wkopywaniu miskanta wyjęłam tam pół cebulki zjedzonego czosnku a nornic nie ma, tylko krety
Anda 16:05, 28 sie 2019

Z tulipanów przestawiam się na narcyzy i "dzikie" cebulki Suchość letnia źle wpływa u mnie na cebulki. Negrity na wschodniej rabacie u mnie zanikły. Na zachodniej jeszcze są. Zobaczymy, jak długo. Narcyzy Thalia też suchości nie lubią i ich ilość się zmniejszyła, ale te będę dosadzać, bo je lubię.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sarenka 16:05, 28 sie 2019

No właśnie ja chciałam na rabaty przy domu tulipany, ale muszę poszukać które są wczesne a które późne no i żeby były białe, różowe, fioletowe czy czarne

Makusia 13:53, 29 sie 2019

Iwonko starałam się śledzić Twój wątek- już niestety połowy tego, co przeczytałam, a później oglądałam nie pamiętam, ale wiem, że masz cudną ścieżkę własnymi rękami zrobioną, i ta część ogrodu jest nie do poznania. Super!
Kasia_CS 14:40, 29 sie 2019

Czosnki purple Sensation są już w B czy L? Bo ostatnio rzadko bywam w sklepach.. praca-dom-dzieci obecnie.. ale w sobotę kupiłam candy Prince. One miałyby szansę być fajne w trio z salmonami i mysticami może nawet wypróbuję takie zestawienie zrobić? Tylko ja nie mam salmonów a upstary.
galgAsia 14:43, 29 sie 2019

W L...u nie ma jeszcze nic. W LM widziałam cebule, czosnki są
Wiolka5_7 14:48, 29 sie 2019

Kasia_CS napisał(a)
Czosnki purple Sensation są już w B czy L? Bo ostatnio rzadko bywam w sklepach.. praca-dom-dzieci obecnie.. ale w sobotę kupiłam candy Prince. One miałyby szansę być fajne w trio z salmonami i mysticami może nawet wypróbuję takie zestawienie zrobić? Tylko ja nie mam salmonów a upstary.

Tydzień temu obkupiłam się w czosnki w B...
Kasya 08:14, 31 sie 2019

inka74 napisał(a)
Dziewczyny, z przyjemnością stwierdzam, że udało mi się obsadzić rabatę powiększoną i skończyć rabatę na froncie. Zadowolona jestem z efektu choć z roślinek nie zostało na niej nic oprócz hortki na pniu. Żółtki poszły na razie na tył a tu dodałam niskie hortensje. Rabata jest w tonacji zielono- biało- niebieskiej z nutką kremu i czerwieni. Zobaczymy za rok jak się rozrosną czy to był dobry pomysł. Zdjęcia jutro bo dziś po ciemku kończyłam. Jutro akcja umbra i tyły za domkiem bo w sobotę gruz trzeba wywieźć i wiatę w końcu ogarnąć. Wreszcie widzę światełko w tunelu i koniec prac zmieniających/porządkujących. Pozostaną tylko cebulki i normalne porządki. To już pikuś przy pracach koncepcyjnych.

Musisz zrobic znowu spotkanie bo tyle zrobiłaś ze ogrodu juz nie poznamy
Te rozchodniki dla mnie trzymasz ? /upewniam się tylko /