A masz pewność, że obornik przekompostowany? Jak nie wiesz w 100% ile czasu leżał to bym z nim poczekała do wiosny. Jak za świeży zamiast roślinom pomóc zaszkodzi. Na marginesie myślałam że daje się go na wiosnę, teraz na jesieni tylko w czystą glebę bez roślinek i że się czeka z sianiem/ sadzeniem do wiosny. Ale może mi się pokręciło. Zapytaj Toszki, ona na g...nie to chyba doktorat robi będzie wiedzieć co i kiedy.
Podobno na ciężkie gliniaste gleby (jak u mnie) daje się na jesieni - nie później niż do końca listopada. Na przelomie października i listopada dam pod róże, magnolie i rododendrony - reszta poczeka do w wiosny.
Masz przecudowny ogród, staranny i zadbany. Widać, że to Twoje oczko w głowie. A kolekcja drzew przepiękna, sama chciałabym taką mieć, tylko miejsca brak Będę zaglądać, żałuję że tak późno odkryłam Twój ogród, mnóstwo w nim inspiracji Urozmaicona roślinność, każda inna a wszystkie do siebie pasują
Olga co robisz, żeby trzykrotka ci się nie pokładała? Ja z moją nie mogę sobie poradzić. Cała leży. Na razie została wykopsana do doniczek ale zastanawiam się, czy jej nie oddać. Wyrosła mega duża.
Mam tą samą "chorobę" Za dużo roślin chce mieć w swoim ogrodzie. Ale czy to coś złego. Jedni preferują styl Danusi czyli wiele powtórzeń jednego gatunku a ja wolę taki misz masz Zawsze mi mało
Witam.Przyszłam od Iwony z Przerwy na kawę gdzie pisałyście o Vertigo.Przeglądając twój wątek doczytałam że bywasz na giełdzie w Częstochowie.Wiosną kupowałam sadzonkę po 10zł.
Ogród oczywiście piękny.Dużo ciekawych roślin pięknie skomponowanych.