Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - Brzóstowa

Ogród - Brzóstowa

jona 08:40, 08 paź 2016

OlgaKol napisał(a)

Jeżeli masz miejsce to spróbuj przygiąć te wysokie pędy żeby szły w miarę poziomo. Być może na drugi z takich poziomo położonych pędów wypuści mnóstwo nowych gałązek zakończonych kwiatami
OlgaKol 11:39, 08 paź 2016

jona napisał(a)

Jeżeli masz miejsce to spróbuj przygiąć te wysokie pędy żeby szły w miarę poziomo. Być może na drugi z takich poziomo położonych pędów wypuści mnóstwo nowych gałązek zakończonych kwiatami

Dzięki za radę - spróbuję, czy da się je zginąć
sylwia_slomc... 12:01, 12 paź 2016

Witaj masz ładny i zadbany ogród pozdrawiam , berberysy śliczne
OlgaKol 19:07, 12 paź 2016

Dziękuję
olga80 07:37, 14 paź 2016

Olga czy Twoja Pilgrim rośnie w pełnym słońcu ? Chcę tęją mieć u siebie,ale miejsce mam w półcieniu i nie wiem czy jej tam będzie dobrze. Twoja jest piękna.
OlgaKol 19:46, 15 paź 2016

olga80 napisał(a)
Olga czy Twoja Pilgrim rośnie w pełnym słońcu ? Chcę tęją mieć u siebie,ale miejsce mam w półcieniu i nie wiem czy jej tam będzie dobrze. Twoja jest piękna.

W pełnym słońcu i pod murkiem. Pozdrawiam
Margerytka40 10:17, 19 paź 2016

Witam ,przespacerowałam po Twoim ogrodzie ,który jest śliczny . Zwabił mnie tamaryszek w pierwszej kolejności a później zobaczyłam perukowce , klony . Też bardzo lubię te rośliny . Pozdrawiam
OlgaKol 16:14, 20 paź 2016

Margerytka40 napisał(a)
Witam ,przespacerowałam po Twoim ogrodzie ,który jest śliczny . Zwabił mnie tamaryszek w pierwszej kolejności a później zobaczyłam perukowce , klony . Też bardzo lubię te rośliny . Pozdrawiam

Dziękuję i pozdrawiam
mirkaka 14:43, 24 paź 2016

Witaj Olga, Pilgrim dopiero wiosną porozkładaj gałęzie poziomo. To się nazywa kulkowanie. Na zimę lepiej związać razem i okryć włókniną.
OlgaKol 17:54, 25 paź 2016

mirkaka napisał(a)
Witaj Olga, Pilgrim dopiero wiosną porozkładaj gałęzie poziomo. To się nazywa kulkowanie. Na zimę lepiej związać razem i okryć włókniną.

Witam również, pierwsze słyszałam o czymś takim. Sprawdziłam w necie i już wiem o co chodzi. Nie wiem czy u mnie się da zrobić coś takiego - muszę spróbować.
Jak do tej pory pilgrimki nigdy nie okrywałam - jedynie robiłam kopczyk.
W zeszłym roku nawet liści nie zgubiła - musiałam wiosną obrywać.

Niedawno były przymrozki, ale na niej nie zrobiły wrażenia. To samo ma z Lady - kwitnie jeszcze jak szalona - przy takich temperaturach kwiat w ogóle nie przekwita. Musiałabym ją przesadzić, ale szkoda mi tych kwiatów.

Dzisiaj przesadziłam różanecznika - tak jak mi doradziłaś - szeroki dół, kwaśną ziemię dodatkowo obornik i siarkę. Miał kilka lat, myślałam, że będę miała problem z wykopaniem - a tu korzeń jak dwie pięści - byłam w szoku. Mam nadzieję, że teraz będzie mu dobrze

Dzięki za podpowiedzi