Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Nikita 22:32, 22 lut 2014

Aniu, ale ci się stronek już nazbierało....widzę że 1000 na liczniku - gratuluję pięknej cyferki.
Miłej niedzieli życzę
Magda70 22:49, 22 lut 2014

ana_art napisał(a)
dzisiaj jak większość cały dzień spędziłam w ogrodzie na większości rabat były akrobacje alpejskie by nie pognieść cebulowych które idą jak szalone, jak tak dalej pójdzie to do końca kwietnia będzie po tulipanach

-thuje przycięte
-wyciapane wszystkie trawy(miskanty, rozplenica, hakone, red baron, zebrinus, giraffe)nie mogłam uwierzyć bo zebrinusy miały nowe zielone listki...
-wyciapane krawaniki, werbena
-przycięta perovskie (mus bo potem nie wleze)
-przycięte vanilki
-suche listki powybierane
-dwie rabaty wypielone

ach jak ja lubiem te robotem
zioła ruszyły i mają nowe listki, krwawnik różowy też ruszył, zostawiłam na zimę selery i mają mega listki róże też mają niezłe pączki,WIOSNA

I ja też lubiem te robotem a jeszcze u nas wspaniała pogoda do tego...
No i też się cieszę, że wizytówkę zrobiłaś....w końcu
Magda70 22:51, 22 lut 2014

Ja jeszcze rozplenice zostawiłam...też mi się podobają a i tak późno startują ...
Bogdzia 22:56, 22 lut 2014

ana_art napisał(a)
teraz na rabatach pustki... jutro fotne bo dzisiaj nie dałam rady. Mój eMuś stwierdził że po wycięciu tych BADYLI- werbena czyściej się zrobiło Jestem ciekawa czy się wysiała

Jakiś nie ogrodowiskowy ten Twój eMuś jak na werbenkach się nie znaale teraz już bedzie wiedział . Gratki z okazji tysiączka i miłej niedzieli.
ana_art 22:59, 22 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
A ja nie przycięlam traw, szkoda mi ich było... Nie lubię ogrodu bez traw... Za tydzień to zrobię
mus był, i tak w akrobacjach je wycinałam bo wszędzie wyłażą cebulowe za tydzień nic nie robię w ogrodzie, mam dżamp...
ana_art 23:02, 22 lut 2014

wiunia napisał(a)
Anetko wnioskuję, że róże na pniu już podniosłaś z okrycia? Jeśli tak to czy je również przycięłaś? Ja swoje dziś odkryłam z białych "gałganków" i zastanawiałam się czy już można przyciąć? A tak w ogóle to mam nadzieję, że nie przemarzły, bo ja je tylko okryłam białą otuliną i do środka wsadziłam sianko w miejsce szczepienia, wyglądają całkiem dobrze ale kto wie?

odkryłam wygarnełam co się dało, jeszcze jest delikatnie przymarznięta ściółka więc się nie szarpałam, ale wyglądają dobrze, mają nawet małe pączki, w tygodniu postawie na nogi i pewnie przytnę
ana_art 23:03, 22 lut 2014

wadol napisał(a)

-przycięte vanilki

A patyki? wyrzyciłaś!
a Ty vanilki chciałaś, myślałam że limki (tych jeszcze nie ciachnęłam bo nie zdążyłam)? obiecałam je wcześniej komuś
ana_art 23:04, 22 lut 2014

Nikita napisał(a)
Aniu, ale ci się stronek już nazbierało....widzę że 1000 na liczniku - gratuluję pięknej cyferki.
Miłej niedzieli życzę
no jakoś tak samo się
ana_art 23:05, 22 lut 2014

Magda70 napisał(a)
Ja jeszcze rozplenice zostawiłam...też mi się podobają a i tak późno startują ...
ale u mnie był mus i tak kilka tulipów przydeptałam
ana_art 23:06, 22 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Jakiś nie ogrodowiskowy ten Twój eMuś jak na werbenkach się nie znaale teraz już bedzie wiedział . Gratki z okazji tysiączka i miłej niedzieli.
no takie uschłe nie wyglądają zjawiskowo