Aniu domek powinien być umieszczony wyżej niż pół metra. Optymalnie jak jest 1,5 m . Powinien być powieszony w miejscu osłoniętym ustronnym i słonecznym.Stanowisko, w którym umieścimy domek, powinno być przede wszystkim osłonięte od deszczu i wiatru. Fajni jak domek może wisieć gdzieś gdzie jest okap, daszek. Większość owadów preferuje raczej zaciszne i słoneczne zakątki po południowej lub południowo-wchodniej stronie domu, wabić ich szczególnie nie trzeba same przyjdą. U mnie prawie wszystkie dziurki w trzcinach i w desce zaklejone
Pozdrawiam serdecznie
Ana, czy pamiętasz jaką masz odmianę runianki? Ta Twoja bardzo mi się podoba. I jeszcze jedno pytanie, widzę że mas od frontu posadzone brzozy, czy to pospolite brzozy brodawkowate? Pytam, bo mam jedną taką, ale boję się że urośnie wielka i skłaniam się do wycięcia jej. Poza tym słyszałam, że brzoza ma płytki system korzeniowy i nic pod nią nie będzie rosło, bo zabiera wszystko co cenne dla innych roślin.
Domek wędrował dzisiaj po Twoim ogrodzie jak krasnal po świecie w filmie "Amelia" Pamiętasz? Tak mi się skojarzyło...
A poza tym... czy Ty przypadkiem nie mówiłaś, że nie masz irysków? Wyjaśnij mi proszę, czym jest według Ciebie pojęcie "nie mam" - poniżej 100 cebul oznacza "nie mam"???