Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 16:24, 25 mar 2014

Jagoda to tak na szybko było , nie będzie stał na ziemi, zrobię mu podstawkę taką na metr- pół metra
domek kupiony u Danusi w sklepie
Jag_58 16:34, 25 mar 2014

Aha ,aha tak doczytałam ,żeby owady się wprowadziły to dobrze umieścić taki domek gdzie jest dużo kwiatów np.kwitnąca rabatka kwiatowa
Jag_58 16:37, 25 mar 2014

Ale, Ana Ty w zasadzie masz wszędzie piękne kwitnące rabatki ,więc wybór będzie trudny a taki domek to ładna ozdoba ogrodu
malgorzata_s... 17:01, 25 mar 2014

Aniu domek powinien być umieszczony wyżej niż pół metra. Optymalnie jak jest 1,5 m . Powinien być powieszony w miejscu osłoniętym ustronnym i słonecznym.Stanowisko, w którym umieścimy domek, powinno być przede wszystkim osłonięte od deszczu i wiatru. Fajni jak domek może wisieć gdzieś gdzie jest okap, daszek. Większość owadów preferuje raczej zaciszne i słoneczne zakątki po południowej lub południowo-wchodniej stronie domu, wabić ich szczególnie nie trzeba same przyjdą. U mnie prawie wszystkie dziurki w trzcinach i w desce zaklejone
Pozdrawiam serdecznie
atena35 17:37, 25 mar 2014

ana_art napisał(a)
Zobaczcie co mi dzisiaj przyszło.... Będę chodowała owady tylko JAK je zwabić ?
jeden domek kilka miejsc w ogrodzie

No chyba trzeba bzzzzzzyczeć po "ichniemu"
Donice śliczne
justajusta 18:54, 25 mar 2014

Ana, czy pamiętasz jaką masz odmianę runianki? Ta Twoja bardzo mi się podoba. I jeszcze jedno pytanie, widzę że mas od frontu posadzone brzozy, czy to pospolite brzozy brodawkowate? Pytam, bo mam jedną taką, ale boję się że urośnie wielka i skłaniam się do wycięcia jej. Poza tym słyszałam, że brzoza ma płytki system korzeniowy i nic pod nią nie będzie rosło, bo zabiera wszystko co cenne dla innych roślin.
Zielona 19:04, 25 mar 2014

Domek wędrował dzisiaj po Twoim ogrodzie jak krasnal po świecie w filmie "Amelia" Pamiętasz? Tak mi się skojarzyło...

A poza tym... czy Ty przypadkiem nie mówiłaś, że nie masz irysków? Wyjaśnij mi proszę, czym jest według Ciebie pojęcie "nie mam" - poniżej 100 cebul oznacza "nie mam"???
Madzenka 19:46, 25 mar 2014

Olala już widać co się będzie dzialo gdy tulipany zakwitną, morze tulipanów, ocean
haika 19:59, 25 mar 2014

A stipę będziesz obcinała? U mnie tez wydaje sie ze przeżyła, ale nie wiem czy i jak ciąć.
Pozdrawiam,
ana_art 20:19, 25 mar 2014

justajusta napisał(a)
Ana, czy pamiętasz jaką masz odmianę runianki? Ta Twoja bardzo mi się podoba. I jeszcze jedno pytanie, widzę że mas od frontu posadzone brzozy, czy to pospolite brzozy brodawkowate? Pytam, bo mam jedną taką, ale boję się że urośnie wielka i skłaniam się do wycięcia jej. Poza tym słyszałam, że brzoza ma płytki system korzeniowy i nic pod nią nie będzie rosło, bo zabiera wszystko co cenne dla innych roślin.
to brzozy pożyteczne, runianka nie wiem jaka, na tabliczce było tylko 'runianka'