Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 20:22, 25 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aniu domek powinien być umieszczony wyżej niż pół metra. Optymalnie jak jest 1,5 m . Powinien być powieszony w miejscu osłoniętym ustronnym i słonecznym.Stanowisko, w którym umieścimy domek, powinno być przede wszystkim osłonięte od deszczu i wiatru. Fajni jak domek może wisieć gdzieś gdzie jest okap, daszek. Większość owadów preferuje raczej zaciszne i słoneczne zakątki po południowej lub południowo-wchodniej stronie domu, wabić ich szczególnie nie trzeba same przyjdą. U mnie prawie wszystkie dziurki w trzcinach i w desce zaklejone
Pozdrawiam serdecznie
tak jest, będę szukała odpowiedniego miejsca
ana_art 20:24, 25 mar 2014

Zielona napisał(a)
Domek wędrował dzisiaj po Twoim ogrodzie jak krasnal po świecie w filmie "Amelia" Pamiętasz? Tak mi się skojarzyło...

A poza tym... czy Ty przypadkiem nie mówiłaś, że nie masz irysków? Wyjaśnij mi proszę, czym jest według Ciebie pojęcie "nie mam" - poniżej 100 cebul oznacza "nie mam"???
bo mni się wydawało że ich nie mam (SKLEROZA to się nazywa) okazało się, że kupiłam i posadziłam 150 sztuk tak jakoś wyszło...
a krasnalem to mnie eMuś straszy, że kupi takiego pięknego z taczką i postawi na środku
ana_art 20:26, 25 mar 2014

haika napisał(a)
A stipę będziesz obcinała? U mnie tez wydaje sie ze przeżyła, ale nie wiem czy i jak ciąć.
Pozdrawiam,
ha i o to jest pytanie... sama jeszcze nie wiem
Zielona 22:01, 25 mar 2014

ana_art napisał(a)
bo mni się wydawało że ich nie mam (SKLEROZA to się nazywa) okazało się, że kupiłam i posadziłam 150 sztuk tak jakoś wyszło...
a krasnalem to mnie eMuś straszy, że kupi takiego pięknego z taczką i postawi na środku

W sumie... jesteś rozgrzeszona... w posadzonych tylu tysiącach miałaś prawo zapomnieć
A krasnal.... u Ciebie i krasnal by dobrze wyglądał
ana_art 22:13, 25 mar 2014

Zielona napisał(a)

W sumie... jesteś rozgrzeszona... w posadzonych tylu tysiącach miałaś prawo zapomnieć
A krasnal.... u Ciebie i krasnal by dobrze wyglądał
miałam krasnala z kwiatuszkiem na czapeczce. M mi prezent zrobił wracając z Berlina... wiedział że się bardzo 'ucieszę' ... ale krasnal gdzieś się zapodział
wiooolka 22:17, 25 mar 2014

Chcialam sie przywitac i rownoczesnie wyrazic moj zachwyt dla Twojego ogrodu.Piekny jest.Pewnie sie okaze straszna ignorantka, ale chcialam zapytac o te drzewa o buraczkowych lisciach, ktore rosna przy bramce.Co to jest?
Zielona 22:21, 25 mar 2014

ana_art napisał(a)
miałam krasnala z kwiatuszkiem na czapeczce. M mi prezent zrobił wracając z Berlina... wiedział że się bardzo 'ucieszę' ... ale krasnal gdzieś się zapodział

Czy to ten który siedział na parapecie? nie... to chyba był jakiś stworek Chłopców...
No żal, że się zapodział... baaaaardzo żal... ale zdarza się... trzeba się z tym pogodzić
monteverde 22:21, 25 mar 2014

ana_art napisał(a)
W ogrodzie nie mam hiacyntow ale w donicach i owszem

Donice ślicznie obsadzone a do domku owady same trafia aż się zdziwisz pozdrówka pięknooka
Zielona 22:22, 25 mar 2014

wiooolka napisał(a)
Chcialam sie przywitac i rownoczesnie wyrazic moj zachwyt dla Twojego ogrodu.Piekny jest.Pewnie sie okaze straszna ignorantka, ale chcialam zapytac o te drzewa o buraczkowych lisciach, ktore rosna przy bramce.Co to jest?

Taaaaa...... to są Wiolka klony - ulubione drzewka Anetki (wybacz, Anett )
wiooolka 22:27, 25 mar 2014

Dziekuje bardzo za odpowiedz, wlasnie szukam czegos o takim kolorze lisci.