Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Zielona 22:36, 25 mar 2014

wiooolka napisał(a)
Dziekuje bardzo za odpowiedz, wlasnie szukam czegos o takim kolorze lisci.

Takich drzew jest sporo. O rożnym pokroju, osiąganej wysokości i szerokości. Są też takie, które wiosną pięknie kwitną. Obejrzyj wiśnie, buki, klony.
Donia72 22:48, 25 mar 2014

Ja u siebie nie mam za dużo traw, ale te co mam, to wszystkie ciachnęłam, nawet kostrzewy. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam
ana_art 22:50, 25 mar 2014

Zielona napisał(a)

Czy to ten który siedział na parapecie? nie... to chyba był jakiś stworek Chłopców...
No żal, że się zapodział... baaaaardzo żal... ale zdarza się... trzeba się z tym pogodzić
kurcze o stworze chłopców zapomniałam... widzisz on też się gdzieś zapodział, jakiś trójkąt bermudzki u mnie
ana_art 22:53, 25 mar 2014

wiooolka napisał(a)
Chcialam sie przywitac i rownoczesnie wyrazic moj zachwyt dla Twojego ogrodu.Piekny jest.Pewnie sie okaze straszna ignorantka, ale chcialam zapytac o te drzewa o buraczkowych lisciach, ktore rosna przy bramce.Co to jest?
witaj
Miluchno, zachwyty zawsze cieszą
Marta już odpowiedziała to klony, dość pospolite, o bordowych liściach mam jeszcze śliwe pisardii i jabłoń ozdobną, która pięknie kwitnie i pachnie-niestety krótko
ana_art 22:56, 25 mar 2014

monteverde napisał(a)

Donice ślicznie obsadzone a do domku owady same trafia aż się zdziwisz pozdrówka pięknooka
Dziękuję Aniu, to dobra wiadomość bo ja dzisiaj już deliberowałam czy trzeba je jakoś podkarmić. Serio mówię
ana_art 22:58, 25 mar 2014

Zielona napisał(a)

Taaaaa...... to są Wiolka klony - ulubione drzewka Anetki (wybacz, Anett )
Maaarta, to że jedno chcę przeflancować, to wcale nie znaczy, że go nie lubię, Bo one pięknie wyglądają w słońcu.
ana_art 22:59, 25 mar 2014

Donia72 napisał(a)
Ja u siebie nie mam za dużo traw, ale te co mam, to wszystkie ciachnęłam, nawet kostrzewy. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam
ech nie wiem jak jest z kostrzewą, miałam kiedyś i brzydka była to się z nią pożegnałam po roku...
wiooolka 08:47, 26 mar 2014

Zielona napisał(a)

Takich drzew jest sporo. O rożnym pokroju, osiąganej wysokości i szerokości. Są też takie, które wiosną pięknie kwitną. Obejrzyj wiśnie, buki, klony.

Zielona wiem, ale mi dodatkowo jeszcze chodzi, zeby takie drzewko ani nie roslo strzeliscie w gore, chyba wisnia tak rosnie, ani w dol placzaco, bo takie juz kupilam. Chcialabym zeby to byla taka mniej wiecej okragla kopiasta korona. Ale ze mnie ogrodnik jak......wiec moze cos pokrecilam...
Zielona 09:44, 26 mar 2014

ana_art napisał(a)
Maaarta, to że jedno chcę przeflancować, to wcale nie znaczy, że go nie lubię, Bo one pięknie wyglądają w słońcu.

Oj, wiem!!! One mi się też podobają i nawet ostatnio wymyśliłam, żeby posadzić je po obydwu stronach wjazdu na działkę. Myślałam tam o klonach crimson sentry, śliwach pissardi, albo właśnie tych Twoich kulistych. W każdym razie szukałam czegoś o bordowych liściach.
Juzia 09:53, 26 mar 2014

Ana jak mogłaś pozbyć się krasnala???!!!!???? No jak???
Ja bym go chętnie zobaczyła gdzieś w Twoich krzakach.... hehehe

I jeszcze zwala na trójkąt bermudzki