Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Madzenka 07:02, 28 maj 2014

agniecha973 napisał(a)
Potwierdzam, ze zebrinusy dostają paski za jakiś czas. Może nie przyuważylas dotychczas.

I ja też powtierdzam. Z wiekiem coraz szybciej są paski, ale młode potrzebują chwilkę czasu aby wypuszczać wykształcone kolorystycznie liście.
ana_art 09:20, 28 maj 2014

Margarete napisał(a)
Ależ u ciebie ślicznie......jak zawsze.....

I ja musze u siebie zwiększyc obszr roslin zadarniających, zarówno ta runianka jak i oregano wyglądaja u ciebie świetnie. Gęsto sadziłaś je na początku ? nie wiem ile sadzonek kupic i jak je posadzic....

Poza tym za tujami pod lasem mam taki fragment ogrodu gdzie nic nie rośnie bo tam cien od lasu i wilgoć a do tego czasem pies lata wzdłuz ogrodzenia, robi sie klepisko - zatanawiam sie na czyms zadarniającym cieniolubnym.........musze popytac....moze cos ci do głowy wpadnie........póki co zarasta mi to miejsce zielskiem z lasu ....ktos rozpoznał to zielsko jako podgarycznik- ciężki do wyplenienia chwast wiec musze cos tam innego posadzic ale nie wiem co.
p.s. ciesze sie że peknięta róza dała rade

Małgosiu u mnie raczej wszystko gęsto było sadzone runianki na m2 sadziłam z 6szt oregano na tym małym kawałku mam z 6 sadzonek ale widzę, że ładnie się rozrasta. Z innymi zadarniaczami nie pomogę bo nie mam i się nie interesowałam
ana_art 09:20, 28 maj 2014

Margarete napisał(a)
Ależ u ciebie ślicznie......jak zawsze.....

I ja musze u siebie zwiększyc obszr roslin zadarniających, zarówno ta runianka jak i oregano wyglądaja u ciebie świetnie. Gęsto sadziłaś je na początku ? nie wiem ile sadzonek kupic i jak je posadzic....

Poza tym za tujami pod lasem mam taki fragment ogrodu gdzie nic nie rośnie bo tam cien od lasu i wilgoć a do tego czasem pies lata wzdłuz ogrodzenia, robi sie klepisko - zatanawiam sie na czyms zadarniającym cieniolubnym.........musze popytac....moze cos ci do głowy wpadnie........póki co zarasta mi to miejsce zielskiem z lasu ....ktos rozpoznał to zielsko jako podgarycznik- ciężki do wyplenienia chwast wiec musze cos tam innego posadzic ale nie wiem co.
p.s. ciesze sie że peknięta róza dała rade

Małgosiu u mnie raczej wszystko gęsto było sadzone runianki na m2 sadziłam z 6szt oregano na tym małym kawałku mam z 6 sadzonek ale widzę, że ładnie się rozrasta. Z innymi zadarniaczami nie pomogę bo nie mam i się nie interesowałam
ana_art 09:23, 28 maj 2014

AlKa napisał(a)

Różyczka urocza, ale dlaczego nikt nie zauważył jakie Ana surfinki ma. Pierwszy raz takie widze. Super graja z kosmosami

a te surfinie są śliczne i pięknie pachną, zobaczymy jak będą rosły...

ana_art 09:23, 28 maj 2014

atena35 napisał(a)
Nieustająco zadziwia mnie Twój ogród i nieustająco go podziwiam.
O Twojej pracowitości mróweczki - nie wspomnę. Wspaniale
Tosiaaaa do mróweczki to mi trochę brakuję
ana_art 09:26, 28 maj 2014

Justa i Nula PODZIWIAM bo mi by się nie chciało
ana_art 09:27, 28 maj 2014

justajusta napisał(a)
to miskant variegatus u mnie ma ok 1,2-1,4
ana_art 09:29, 28 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

I ja też powtierdzam. Z wiekiem coraz szybciej są paski, ale młode pitzrebują chwilkę czasu aby wypuszczać wykształcone kolorystycznie liście.
ale moje mają 3 lata i wcześniej paski miały
ana_art 09:29, 28 maj 2014

Iwk4 napisał(a)

Jestem już u Any na 800 stronie i bardzo lubię pismo obrazkowe.
Ana, nie powinno być ci głupio, że innych inspirujesz. Po to wątki są, aby czytać od początku. Jak dobry kryminał i czasami sprawdzać na ostatniej stronie, jak rozwinęła się akcja ...
uśmiałąm się
ana_art 10:05, 28 maj 2014

Potrzebuje zidentyfikować trawę, potrzebuje dokupić bo mi nie ruszyło i nie wiem co to...