Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Pszczelarnia 10:01, 27 maj 2014

Aneto, nie wiem. Ale polecam Ci sprawdzić tutaj: http://funkia.pl/stanowisko-polcien-z-dostepem-slonca-c-77_84.html

Generalnie te żółte wolą jednak cień. Ale jak mają wilgoć to dadzą radę na słońcu? Ale czy nie będzie ich mimo to przypalać?
agniecha973 10:15, 27 maj 2014

Potwierdzam, ze zebrinusy dostają paski za jakiś czas. Może nie przyuważylas dotychczas.
Margarete 10:43, 27 maj 2014

Ależ u ciebie ślicznie......jak zawsze.....

I ja musze u siebie zwiększyc obszr roslin zadarniających, zarówno ta runianka jak i oregano wyglądaja u ciebie świetnie. Gęsto sadziłaś je na początku ? nie wiem ile sadzonek kupic i jak je posadzic....

Poza tym za tujami pod lasem mam taki fragment ogrodu gdzie nic nie rośnie bo tam cien od lasu i wilgoć a do tego czasem pies lata wzdłuz ogrodzenia, robi sie klepisko - zatanawiam sie na czyms zadarniającym cieniolubnym.........musze popytac....moze cos ci do głowy wpadnie........póki co zarasta mi to miejsce zielskiem z lasu ....ktos rozpoznał to zielsko jako podgarycznik- ciężki do wyplenienia chwast wiec musze cos tam innego posadzic ale nie wiem co.
p.s. ciesze sie że peknięta róza dała rade
Jag_58 11:01, 27 maj 2014

Margarete napisał(a)
Ależ u ciebie ślicznie......jak zawsze.....

I ja musze u siebie zwiększyc obszr roslin zadarniających, zarówno ta runianka jak i oregano wyglądaja u ciebie świetnie. Gęsto sadziłaś je na początku ? nie wiem ile sadzonek kupic i jak je posadzic....

Poza tym za tujami pod lasem mam taki fragment ogrodu gdzie nic nie rośnie bo tam cien od lasu i wilgoć a do tego czasem pies lata wzdłuz ogrodzenia, robi sie klepisko - zatanawiam sie na czyms zadarniającym cieniolubnym.........musze popytac....moze cos ci do głowy wpadnie........póki co zarasta mi to miejsce zielskiem z lasu ....ktos rozpoznał to zielsko jako podgarycznik- ciężki do wyplenienia chwast wiec musze cos tam innego posadzic ale nie wiem co.
p.s. ciesze sie że peknięta róza dała rade

Małgosiu dobry na zadarnianie jest barwinek o kwiatkach niebieskich i białych i runianka tez się sprawdzi i bluszcz który można puścic na drzewa a najwazniejsze ,ze są zimotrwałe a moim ostatnim odkryciem w zacienieniu jest bluszczyk kurdybanek takie zioło
AlKa 11:10, 27 maj 2014

ana_art napisał(a)
I taką róże mam międzyinnymi w donicy

Różyczka urocza, ale dlaczego nikt nie zauważył jakie Ana surfinki ma. Pierwszy raz takie widze. Super graja z kosmosami
atena35 13:32, 27 maj 2014

Nieustająco zadziwia mnie Twój ogród i nieustająco go podziwiam.
O Twojej pracowitości mróweczki - nie wspomnę. Wspaniale
justajusta 15:42, 27 maj 2014

ana_art napisał(a)
Witaj Iwonko, miło mi i głupio jednocześnie że czytasz wszystko od początku...
Co robię z roślinami? nie martwie się tym na razie, na razie rosną. Siewki rozdam chętnym, większe rośliny które wymieniam też znajdują drugi dom.

Ja też czytam od pozątku, ale jednocześnie aktualne powiadomienia też, więc jestem dopiero na 400 stronie.
Nula 15:46, 27 maj 2014

Ja muszę się pochwalić,przeczytałam od początku i jestem na bieżąco
justajusta 15:53, 27 maj 2014

ana_art napisał(a)
Pod domem

Ana, a znasz nazwę tej trawy? Jak wysoka rośnie?
Iwk4 00:55, 28 maj 2014

Nula napisał(a)
Ja muszę się pochwalić,przeczytałam od początku i jestem na bieżąco

Jestem już u Any na 800 stronie i bardzo lubię pismo obrazkowe.
Ana, nie powinno być ci głupio, że innych inspirujesz. Po to wątki są, aby czytać od początku. Jak dobry kryminał i czasami sprawdzać na ostatniej stronie, jak rozwinęła się akcja ...