Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

GabiK 09:40, 20 cze 2014

Ana, jak ja bym chciała, żeby ktoś z naszych ogrodomaniaków zrobił przedpłocie przy naszej drodze. My przed segmentami mamy chodnik, więc nawet doniczki nie ma gdzie postawić, ale na wjeździe, przed naszymi są 3 domy jednorodzinne i oni chodnika nie chcieli, mają pas trawy. I tylko to koszą i trochę mozgi przy płocie jest. Tak ze 100 metrów na metr się marnuje. Jaki to byłoby piękny widok, gdybyś Ty, Marzenka, czy Danusia się za to zabrały...
martaibartek 09:45, 20 cze 2014

Ana przedpłocie wyszło obłędnie!!! Ślicznie to wszystko zgrałaś. Za rok będzie busz i będzie obłęd do potęgi
Twój ogród jest idealny! wg projektu czy troszeczkę obok niego
Juzia 10:23, 20 cze 2014

Jessssuuuu!!! Ja bym to Twoje przedpłocie z chęcią do ogrodu przygarnęła
Luki 10:24, 20 cze 2014

O takim przedpłociu to moge sobie tylko pomarzyć Teraz wygląda cudnie, a przy tej ilości roślin jak ta rabata bujnie w przyszłym roku to będziesz miała ciągłe wycieczki.
Ekoborda przesuwaj, każde 10cm jest przecież cennym miejscem coś o tym wiem.
stychaz 10:45, 20 cze 2014

ana_art napisał(a)
Iza wbrew pozorom to tam już teraz gęsto jest, a jak za dwa lata róże się puszczą to będzie gęstwina tam jest ok 18-19 metrów na 60cm i 14 ML, 10szałwi caradonna, 14 sałwi różowych niskich, 10 bodzisków, 6 astible, 3szałwie purpurowe, 6 żurawek, 10 jeżówek, 3 przywrotniki, 8 ice dance, 3 jakieś trawki, 10 werben patagońskich, 4 zawilce japońskie, no i w/w róże, a chciałabym jeszcze tam dodać naparstnice i kosmosy

Przedpłocie i wewnątrzpłocie przepiękne Ana, czy wiesz możesz napisać nazwy szałwii purpurowych i różowych?
Margarete 11:31, 20 cze 2014

No ładnie szekspir a melinie u ciebie...czy ja dobrze czytam.... ....no o takie rzeczy to bym go nie podejrzewała, niby dostojny i klasyk a na melinie utknął ......no, no

Slicznie wyszło przedpłocie, całą urodę "robią" póki co te smukłe wisnie i tojeśc purpurowa ale jak sie te pozostałe roslinki rozrosną to wszystko to będzie naprawde cudnie. Przesuwaj od razu ten ekobord, na pewno powierzchnia wieksza bedzie zagospodarowana roslinami - one u ciebie w ogrodzie tak ładnie rosną że i przedpłocie zarosną byłyskawicznie.

Pozdrawiam !
Gabisia 12:13, 20 cze 2014

Ana - ale czad na przedpłociu
Super pomysłem jest "wychodzenie" z ogrodami przed płot (jak zapoczątkowała to Danusia).
Niestety u mnie w centrumie miasta, wszędzie chodniki z kostką już
Madzenka 12:14, 20 cze 2014

Przepłocie zachwyca, po prostu powala na kolana. Te róże ktore mam w ogrodzie Ty masz na przedplociu i jeszcze ta zachwycająca szalwia!!!
Ja myślę , ze ruchliwa się Wasza droga zrobi, bo każdy to przedplocie będzie chcial obejrzeć

Ja chyba wolę inwentaryzacji mojego proektu nie robić.... Bo chyba mnie nawet do egzaminu komisyjnego by nie dopuścili... Zgdoność wyłącznie w kawdratach bukszpanowo- lawendowych.... Wróc... Miało nie być wiśni tylko róże.......i lawenda na zewnątrz a bukszpanw srodku a jest odwrotnie.....myślę czy jeszcze mam coś zgodnie z projektem....układ rabat i trawnik....
ana_art 12:24, 20 cze 2014

Marzenko bo to troche śmiesznę mówię ze mam projekt od Danusi ale teraz dopiero zdałam sobie sprawę ze na dobrą sprawę to tylko linia rabat się zgadza... Z resztą jest różnie
Wiesz róże są na przedpłocie bo zaplociem sie już nic nie zmieści...
Mirka 12:34, 20 cze 2014

Ana czy ty masz stipę jak u ciebie zimuje ?