Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

wiunia 22:05, 25 sie 2014

Anetko, a te zwiewne trawki na zawijaskowej to co, bo nie doczytałam zimują?
BusyBee 22:09, 25 sie 2014

ana_art napisał(a)
wszystko przeczytałam jutro coś mądrego napisze bo dzisiaj jestem umarta...

To jak odpoczniesz to napisz mi proszę o miskantach.

Wiem, że ML jest piękny, bo mam- ale tak około 150 cm ma u mnie. Potrzebuję wyższe, więc kupiłam 2 gracki- liczę, że będą wyższe- tak około 180- mam rację? Ale potrzebuję jeszcze ze 2 takie wysokie i myślę o zebrinusach....
Czy one będą takie jak gracki? A może coś innego, ale musi być jasna zieleń...
Pozdrówki Ana
Gabrysia_ 22:09, 25 sie 2014

Ana,zawijaskowa cudna,dużo bardziej mi się podoba,zuch dziewczynka,jest cudnie
Madzenka 22:21, 25 sie 2014

BusyBee napisał(a)

To jak odpoczniesz to napisz mi proszę o miskantach.

Wiem, że ML jest piękny, bo mam- ale tak około 150 cm ma u mnie. Potrzebuję wyższe, więc kupiłam 2 gracki- liczę, że będą wyższe- tak około 180- mam rację? Ale potrzebuję jeszcze ze 2 takie wysokie i myślę o zebrinusach....
Czy one będą takie jak gracki? A może coś innego, ale musi być jasna zieleń...
Pozdrówki Ana

Pozwolę sobie porządzić się , niech Ana odpoczywa Wielkie rosną silberfeder, grosse fontaine, rotsilber. U mnie z kwiatostanami te pierwsze mają ponad 2,5 m. Zebrinusy po 2-3 latach osiągają 2 m
Ale to ciemna zieleń
BusyBee 22:39, 25 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

Pozwolę sobie porządzić się , niech Ana odpoczywa Wielkie rosną silberfeder, grosse fontaine, rotsilber. U mnie z kwiatostanami te pierwsze mają ponad 2,5 m. Zebrinusy po 2-3 latach osiągają 2 m
Ale to ciemna zieleń

Dziękuję za pomoc czyli na zebrinusa mogę liczyć on jest chyba trochę węższy niż gracek, bo rośnie bardziej sztywno, a gracek bardziej fontannowo....
nicol21 23:17, 25 sie 2014

Niby zawijaskowa jest super! Czekam na efekt końcowy, ale już jest fajowo!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ana_art 10:49, 26 sie 2014

Kochani odniosę się do wszystkich by nie produkować postów Dziękuję za uznanie biłam się sama ze sobą bo z jednej strony żal mi było mojej pierwszej rabaty a z drugiej strony wkurzała mnie na maksa.
Musiałam dokonać kompromisu w postaci klona który musiał zostać na rabacie i wyszło co wyszło. Brałam tez pod uwagę przedpłocie i umbry które zasłonią mi okno w kuchni. Linie kombinowałam z różnych perspektyw by grały z tym co po drugiej stronie i z wykorzystaniem tego co już było... Nie wpomnę, że bukszpany i coniki przesadzałam kilka razy i to w najmniej korzystnym okresie... wszystkie się przyjęły

Wczoraj byłam umarta bo po południu przyjechały kamyczki, miało być troszeczkę na rabatę przed domem i przedpłocie... i sypnęło się Panu 4 tony...
Na ulicy leżała wieeeeelka hałda kamyków, musiałam przewieść to co na rabatę a resztę rozgarnąć na ulicy... tym sposobem prawie cała droga na całej długości naszej działki jest wysypana grubą warstwą kamykami...
Jak M wrócił po 20 to stwierdził, że ładnie to wygląda, a ja ledwo żyłam
ana_art 10:54, 26 sie 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Ana. pisałaś, że chciałabyś mieć warzywnik i sad ale pisałaś, że nie ma miejsca. Ja sobie przypominam.
A ja chcę łan hortensji i też nie mam miejsca. Ach, te ograniczenia.

Ewo z jednej strony sobie tam marzę (bo czym byłoby życie bez marzeń), ale z drugiej strony cieszę się tym co mam jeszcze 5 lat temu mieszkałam w bloku i nie myślałam o domu, splot różnych wydarzeń spowodował, że 23.12.2009 obejrzeliśmy ten dom a w styczniu 2010 go kupiliśmy Wtedy działka wydawała nam się duża hahahah dzisiaj już nie koniecznie...
ana_art 10:56, 26 sie 2014

ewa004 napisał(a)
Tak płakałam nad zawijaskiem ...bo to był taki mój zawijasek (pamiętasz wtopę ze zdjęciem , o mały włos ze wstydu chciałam uciekać z forum )
Ale teraz patrząc na zjawiskową myślę że jest cudowna ...chociaż mój sentyment do zawijaska pozostał

oj tam zawijasowa, nie wiem czy widziałaś jakie nieperfekcyjne miejsca pokazałam ???? żeby nie było specjalnie dla Ciebie
ana_art 11:00, 26 sie 2014

Gardenarium napisał(a)
A ja mówiłam rok temu -- trzymaj się projektu, urok tkwi w prostoocie, mówiłam wywal zawijas, mój lekki zakręt był taki, a nawet był dalszy ciąg, ale tego nie zrobiłaś, ale nie powiem, dużo lepiej

Zmiana na duży plus. Moja szkoła co tu dużo gadać, przyznaj Ana

DAnusiu nie mam innego wyjścia jak tylko przyznać, że masz rację

W projekcie było inaczej bo założenia były inne. Chciałam tam ciurkadełko , ale w efekcie końcowym z niego zrezygnowałam i posadziłam inne roślinki
Zmiana zawijaska na łuk tak jak mówisz to idealne rozwiązanie
Cieszę się że pomimo tego ze niezbyt z projektem mówisz że na +