Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 22:22, 03 mar 2012

KOCHANI napewno nie uda mi się zrealizować wszystkiego na raz z wiadomych przyczyn... Słońce za oknem piękne więc siedziałam dzisiaj i dumałam od czego zacząć...Całość muszę podzielić na dwa etapy (chyba że w lotka wygram ) czy robić najpierw rabaty, sadzić rośliny i podlewać jak do tej pory, czy może wytyczyć rabaty, zrobić nawadnianie, elektryke a potem sadzić rośliny? Mentlik mam w głowie ogromny...
an_tre 22:53, 03 mar 2012

I ja sobie zerkam i marzę, może kiedyś u któregoś z dzieci będzie miejsce na taką realizację, bo u mnie na takie zmiany nie zanosi się
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Madzenka 23:16, 03 mar 2012

ana_art napisał(a)
KOCHANI napewno nie uda mi się zrealizować wszystkiego na raz z wiadomych przyczyn... Słońce za oknem piękne więc siedziałam dzisiaj i dumałam od czego zacząć...Całość muszę podzielić na dwa etapy (chyba że w lotka wygram ) czy robić najpierw rabaty, sadzić rośliny i podlewać jak do tej pory, czy może wytyczyć rabaty, zrobić nawadnianie, elektryke a potem sadzić rośliny? Mentlik mam w głowie ogromny...

Najpierw tyczyć, elektryka i nawadnianie a dopiero potem rabaty
ana_art 23:28, 03 mar 2012

Racjonalnie myśląc to najpierw wytyczanie rabat, potem cała rewolucja z kablami czyli prąd i nawadnianie, rośliny i trawnik, ale jak oglądam realizacje to wygląda na to że nawadnianie (przynajmiej ta naziemna część) jest robione na sam koniec jak już są rośliny, bo wiadomo jak linie kroplujące położyć...
monteverde 23:38, 03 mar 2012

Zrób najpierw to co pod ziemia , bo to większe koszta i roślinek nie poniszczą, potem przy roślinach by bylo gorzej,a tam gdzie maja byc rośliny porób znaczniki
Sebek 00:17, 04 mar 2012

Aniu - ja bym najpierw zrobił wszystko od strony technicznej to co ma być zrobione.
Jednak linię kroplującą połóż jak będą już rośliny - ale miej już doprowadzoną wodę.
Madzenka 08:02, 04 mar 2012

Sebek napisał(a)
Aniu - ja bym najpierw zrobił wszystko od strony technicznej to co ma być zrobione.
Jednak linię kroplującą połóż jak będą już rośliny - ale miej już doprowadzoną wodę.

Dokładnie tak jak Sebek pisze. Linie kroplujące i tak podłącza się do podziemnej instalacji...
A ja taka mądra jestem ale nawadniania nie mam, ale kiedyś na nią zarobię i będę ryła w gotowym ogrodzie...... Ale jak mam doradzać to tak prawidłowo jak to typowe dla teoretyków
Jagna 08:06, 04 mar 2012

Oj wcale sie tobie nie dziwię. Jak ja dostałam projekt od Danusi to nosiłam go ze sobą i zagladałam i pokazywałam. Teraz też co chwila zaglądam w wersje elektroniczną i planuję co moge i tylko smece ze nie moge tego w tydzien zrobic
ana_art 22:53, 04 mar 2012

Byliśmy dzisiaj na spacerze w lesie i widzieliśmy klucz ptaków Słoneczko piękne ale zimo strasznie ...
Sebek 23:37, 04 mar 2012

a ja widziałem ostatnio za oknem w szkole - na coś trzeba zwrócić uwagę - nieee?