Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 10:02, 06 lis 2014

baraga1904 napisał(a)
ANA...rozplenice i zebrinusy wiążęsz teraz i tnieSz na wiosnę?
tak, wszystkie miskanty i rozplenice wiąże teraz takim sznurkiem szarym lub zielonym jak do snopowiązałek, podsypuje takie małe kopczyki wokół i ścinam niziutko wiosną.
Niektórzy nie wiążą bo ładniej wyglądają takie rozwichrzone zimą, ale jest ryzyko przemarznięcia, poza tym w połowie zimy suchę źdżbła się połamą i będą się walać po ogrodzie. Ja tego nie lubię. Pomimo tego że sporadycznie wychodzę 'na ogród' zimą
monikar 10:11, 06 lis 2014

ana_art napisał(a)
Ola , Monika
Dziękuję, muszę odświeżyć wizytówkę bo już trochę nieaktualna

oj tak tak,brak aktualnych zdjęć to jedyne czego można się doczepić Ana mam pytanie, czy brzozy będą rosły u Ciebie swobodnie? czy będziesz je przycinać? Rosną bardzo szybko i za 15 lat to już będzie kawał drzewska (mam taką właśnie ok 17 lat, dom już przerosła).
baraga1904 10:14, 06 lis 2014

ana_art napisał(a)
tak, wszystkie miskanty i rozplenice wiąże teraz takim sznurkiem szarym lub zielonym jak do snopowiązałek, podsypuje takie małe kopczyki wokół i ścinam niziutko wiosną.
Niektórzy nie wiążą bo ładniej wyglądają takie rozwichrzone zimą, ale jest ryzyko przemarznięcia, poza tym w połowie zimy suchę źdżbła się połamą i będą się walać po ogrodzie. Ja tego nie lubię. Pomimo tego że sporadycznie wychodzę 'na ogród' zimą

...czyli robie prawidłowo łapki pocięte przez trawy wyglądają jakbym się w rzeźnika bawiła; )
ana_art 10:16, 06 lis 2014

monikar napisał(a)

oj tak tak,brak aktualnych zdjęć to jedyne czego można się doczepić Ana mam pytanie, czy brzozy będą rosły u Ciebie swobodnie? czy będziesz je przycinać? Rosną bardzo szybko i za 15 lat to już będzie kawał drzewska (mam taką właśnie ok 17 lat, dom już przerosła).
Teraz nie ma co focić nie lubię tego okresu... wcześniej przycinałam, w tym roku nie bo chcę by jak najszybciej wysłoniła mi domek sąsiadów. Może w tym roku trochę ją przytnę od góry jak dam radę bo w tej chwili już dość wysoka jest. Muzsę zorganizować drabinę i długie nożyce
ana_art 10:17, 06 lis 2014

baraga1904 napisał(a)

...czyli robie prawidłowo łapki pocięte przez trawy wyglądają jakbym się w rzeźnika bawiła; )
o tak, trzeba koniecznie w rękawicach i długim rękawie, bo później cierpienia gwarantowane
ana_art 11:48, 06 lis 2014

otrzymałam dzisiaj dyplom format taki pomiędzy A4 a A3 szkoda że pomimo porządnego zabezpieczenia dwa grube kartonyz obu stron poczta polska go zniszczyła zgięty wzdłuż i jeszcze przedziurawiony z boku...

popcorn 11:52, 06 lis 2014

Gratulacje!!
anitan 11:53, 06 lis 2014

też się dołączam do GRATULACJI! ))
siakowa 11:58, 06 lis 2014

Gratulacje
Pozdrawiam
as226 13:11, 06 lis 2014

Gratulacje