Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Kasya 13:14, 28 lip 2015

ana_art napisał(a)
przecież ja średnio raz w tygodniu piszę o wielkości działki myślałam że nie ma już osoby która nie zna mojego 'areału' a tu proszę...
tytuł wątku tez nie wziął z niczego

no tak, ale pojęcie mały jest względne..

2 tys m2 tez moze byc dla kogos mały poza tym zdjecia bardziej przemawiają i wlasnie wydawalo mi sie ze spory..

to ja nie wiem jak ty wszystko miescisz...
ana_art 13:38, 28 lip 2015

Kasya napisał(a)

no tak, ale pojęcie mały jest względne..

2 tys m2 tez moze byc dla kogos mały poza tym zdjecia bardziej przemawiają i wlasnie wydawalo mi sie ze spory..

to ja nie wiem jak ty wszystko miescisz...

nogą upycham
abiko 14:06, 28 lip 2015

ana_art napisał(a)

Ania a taki plan miałam.. bordo drzewa w nich stipy i moje ukochane rozchodniki a tutaj takie zestawienie.. żółte trawy, pieknie.. chyba będę zmieniać
co Ty robisz na zimę z perukowcem w tej donicy? zimuje w domu?
Kondzio 14:15, 28 lip 2015

ana_art napisał(a)

nogą upycham
a ze noga juz upychali to chyba kazdy wie hi hi hi a wszczegulnosci ja bo za każdym razem jak sie spotykamy to wózek sie wylewa od roslin hi hi hi
Pszczelarnia 15:03, 28 lip 2015

Filemon24 napisał(a)
właśnie w sobotę mi nie pasuje albo w czwartek albo wcale, jak się wybieracie do Pęchcina to polecam wybrać się również do Opinogóry ( zaraz za Ciechanowem) muzeum romantyzmu ostatnio skończyli projekt wart 15 milionów.
Nie było mnie tam kilka lat więc jak zobaczyłam to co zrobili to nieźle się zdziwiłam Cały teren ma ponad 20 hektarów.
Kilka nowych budynków i ogród w stylu angielskim

Biedny Krasiński.
Pszczelarnia 15:06, 28 lip 2015

Te hortensje z rozchodnikami u Ciebie to HIT! Czekam na pokaz.
Madzenka 06:48, 29 lip 2015

ana_art napisał(a)
no właśnie piszę że one dziwne są co i rusz je jakiś grzyb atakuje. W ubiegłym roku już sie tak wkurzyłam że powiedziałam wykopie w cholerę i zaczęła ładnie przyrastać, a teraz widzę znowu to tu to tam jakieś zmiany...

Mam to samo przy ścieżce, ciagle coś brązowieje i wypada. W róznych miejscach dokupuje sadzonki i ciagle jakieś wyszczerbione kostki mam

Czasami sie zastanwiam czy chciałabym więcej niz 900 m2... Nieraz mam ochote na więcej ale gdy sie sponiewieram w ogrodzie to stwierdzam że tyle mi wystarczy....
Filemon24 08:18, 29 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Biedny Krasiński.

dlaczego biedny Krasiński?
park po renowacji tętni życiem jest dużo zwiedzających jest na o popatrzeć na prawdę jest ładnie mi się bardzo podoba zwłaszcza ten budynek!
Filemon24 08:22, 29 lip 2015

Makao_J napisał(a)
Ja też jestem w szoku. Jak Tyś to wszystko tam upchała. Ale dzięki temu wiem że ja też wszystko zmieszczę. Tylko muszę bardziej pokombinować.

W końcu ktoś z moich okolic mam wrażenie że wszyscy na forum są albo z południa albo z kujawsko pomorskiego.

co do ogródka to moim zdaniem nie jest taki mały chociaż przy moich 52 arach można by było tak powiedzieć
ana_art 09:19, 29 lip 2015

abiko napisał(a)

Ania a taki plan miałam.. bordo drzewa w nich stipy i moje ukochane rozchodniki a tutaj takie zestawienie.. żółte trawy, pieknie.. chyba będę zmieniać
co Ty robisz na zimę z perukowcem w tej donicy? zimuje w domu?

podoba mi się ta hakone i chyba dodam ją pod bonsajem. Fakt że tam jest ale inna odmiana i jakoś marnie przyrasta...
Perukowca mam od 2012, cały czas stoi na dworze przy lawce, na zimę go jednak okrywam. Pod donice kładę styropian, donice owijam na grubo folią bąbelkową i całość osłaniam czyms dekoracyjnym a to mata californijską a to juto. Póki co tfutfutfu ma się dobrze. Ostatnio niestety wiatr podczas burzy dwa razy donice mi przewrócił. Donica jest wielka, ale korona też już jest duża i robi za żagiel, przy bocznym nagłym wietrze ma kiepsko. Dumałam czy aby nie rozebrać trochę kostki i przygotować mu tam miejsce spoczynku. Obawiam sie tylko że panowie od kostki tak wykorytowali i zagęścili teren pod kostką że się nie da...