Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 21:02, 14 kwi 2016

Pawlus napisał(a)
Pozazdrościłem wisienki i dzisiaj odebrałem swoją zarezerwowaną już jakiś czas temu.
Przygotujesz jej jakieś specjalne podłoże? Nie wiem co one lubią a chcę żeby zdrowo rosła.

Nie wiem czy widziałaś ten odcinek Mai, można oszaleć na ten widok.
http://majawogrodzie.tvn.pl/208,Ogrod-zmyslow-z-kwitnacymi-drzewami-odc-494,odcinek.html

drzewka posadzone sadziliśmy jak każde inne duży dół, na dno kompost reszte uzupełniamy mieszanką'naszej ziemi' wymieszana z taką workowaną, ugniecione podlane. Oby się przyjęły.
jolanka 21:25, 14 kwi 2016

Do tej pory nie myślałam o bukach ale u Ciebie widzę piękny okaz, Agania radzi mi "włożyć" je w rabatę, oj coraz bardziej mi się zaczynają podobać.
Nula 22:17, 14 kwi 2016

Aneta czy nie za póżno na cięcie hortensji ,chodzi dokładnie o pozyskanie patyków.Mam jedną i kilka patyków by było
ana_art 22:25, 14 kwi 2016

Nula napisał(a)
Aneta czy nie za póżno na cięcie hortensji ,chodzi dokładnie o pozyskanie patyków.Mam jedną i kilka patyków by było
Tnij śmiało
Iwk4 23:32, 14 kwi 2016

Rok temu odwiedziłam renomowaną, dużą szkółkę pod Gdańskiem. Były piękne róże, o licznych płatkach, jak w angielskich. Zapytałam się, co to za róże, usłyszałam, ze rabatowe Tylko tyle. Brzmiało jak echo na każde moje pytanie: rabatowe różowe
To tak mi przyszło na myśl, jak poczytałam o wiedzy sprzedawców
IzaS 23:35, 14 kwi 2016

Aniu, kolory twojego ogrodu jak namalowane!. Trawa Taka zielona, jak po fotomontażu
Fajne drzewka kupiłaś, ja też się zastanawiam nad kupnem "jakiegoś".
Co byś poleciła na początek -na taką rabatę 8 na 2m. Głównie będą trawy i hortensje?
PS
Partczki hortek czekają na ukorzenienie -część stoi w wodzie, część wsadziłąm do doniczek z ziemią.
jankosia 23:38, 14 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Rok temu odwiedziłam renomowaną, dużą szkółkę pod Gdańskiem. Były piękne róże, o licznych płatkach, jak w angielskich. Zapytałam się, co to za róże, usłyszałam, ze rabatowe Tylko tyle. Brzmiało jak echo na każde moje pytanie: rabatowe różowe
To tak mi przyszło na myśl, jak poczytałam o wiedzy sprzedawców

Może niekoniecznie to brak ich wiedzy. Ostatnio też się wkurzałam bo obrazki ładne, sadzonki piękne a napis głosił"Rabatowe" , "pnące" itd. A wtedy jedna forumowa koleżanka mi powiedziała że to kwestia drogich licencji których nikt nie chce kupować bo wtedy klient za roślinę musi zapłacić dwa albo trzy razy tyle Taki sposób U mnie lepiej kombinują bo na objętych licencją roślinach piszą np. zamiast "pecherznica 'diabolo" "pęcherznica a'la diabolo" albo "diabelska" Każdy zrozumie
MirellaB 23:42, 14 kwi 2016

A ja w tym roku zapłaciłam więcej i kupiłam wszystkie róże z licencją 19 sztuk

Ana czy ścinasz liście cebulowym po przekwitnięciu?
Iwk4 23:58, 14 kwi 2016

Jankosia, to teraz rozumiem Dzięki za wyjaśnienie
ana_art 06:39, 15 kwi 2016

IzaS napisał(a)
Aniu, kolory twojego ogrodu jak namalowane!. Trawa Taka zielona, jak po fotomontażu
Fajne drzewka kupiłaś, ja też się zastanawiam nad kupnem "jakiegoś".
Co byś poleciła na początek -na taką rabatę 8 na 2m. Głównie będą trawy i hortensje?
PS
Partczki hortek czekają na ukorzenienie -część stoi w wodzie, część wsadziłąm do doniczek z ziemią.
pamiętaj że te w ziemi muszą mieć stale wilgotno! Co do drzewa to jak będą trawy i hortensje to może coś bordowego.