Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Donia72 23:25, 09 sie 2016

No to od czego tak sie robi z tymi bukszpanami? U mnie lato suche, bez opadów i też coś moje bukszpany zmieniają wygląd
ana_art 00:32, 10 sie 2016

AniMa napisał(a)
Ano tak sie zastanawiam nad Twoja rabata frontowa...czy masz pod kamyczkami wylozona folie? Marzy mi się podobna u mnie, ale z trawą...dziewczyny mi jednak to odradzaja ze względu na uciazliwosc koszenia. Teraz myślę o kamyczkach, jak one się "sprawuja"? Zajrzysz do mnie? Proszę o Twoje zdanie☺☺☺
hmmm nie potrafie wyobrazić sobie o co Ci chodzi.. trawę taka trawnikową, czy trawę ozdobną?

pod kamykami mam agro, zeby nie mieszała się z ziemią.
ana_art 00:33, 10 sie 2016

Madzenka napisał(a)
Potwierdzam Signum pomaga, dodatkowo pryskam aktualnei Amistar+ Topsin

Napisz na prove jakie zalecenia

Jednego wg zaleceń Jz miałam nie uratować, trzy lata w przechowalniku kulka na pniu sie odbudowywała i w tym roku wyglada juz dobrze. Była całkiem łysa....
nie postawił na nich krzyżyka
m_gocha 00:47, 10 sie 2016

ana_art napisał(a)
no cudnie nie jest

mam zdiagnozowane dzisiaj Cylindrocldium buxicola... na obwódce wrocławskiej... jutro zaczynam walkę... oby udaną...
A jaką stosujesz broń do tego paskudztwa?
wodzyn 07:26, 10 sie 2016

Ana szkoda mi Twoich buksow ale jestem pełna nadziei że je uratujesz. Z moimi to samo ale żywopłocik dopiero w tym roku wsadzony. Ale zaczyna się na kółkach obok.
Dlatego proszę o pw z zaleceniami.
Z góry dziękuję
AniMa 16:51, 10 sie 2016

ana_art napisał(a)
hmmm nie potrafie wyobrazić sobie o co Ci chodzi.. trawę taka trawnikową, czy trawę ozdobną?

pod kamykami mam agro, zeby nie mieszała się z ziemią.

Dziękuję Ano za informację. Chodziło mi o trawę trawnikowa☺ i problematyczne koszenie, jezeli bylaby w obwodce z bukszpanu.☺.Chyba mnie trochę przeróbek czeka, już myślałam, że te kulkowe buksy na stale☺
Msazalka18 21:35, 10 sie 2016

Witam

Pięknie wszystko rośnie ogród z roku na rok coraz ładniejszy
Trzymam kciuki za żywopłocik bukszpanowy.

Mam pytanko odnośnie roślin cebulowych - tulipanów. Polecisz jakąś odmianę?? Kupiłam w tamtym roku tulipany i wykopałam je całkiem niedawno ale się załamałam jak je zobaczyłam, bo chyba żaden z wykopanych tulipanów nie zakwitnie . a może masz jakąś firmę z której warto kupić???? wszystkie informacje mile widziane

Pozdrawiam
klaudia10140 21:37, 10 sie 2016

piekny ogród! bede czerpala inspiracje
bata 00:09, 11 sie 2016

Aniu zaglądam do Ciebie prawie codziennie, codziennie też znajduję tu niesamowite inspiracje, mam wrażenie, że Twój ogród był taki idealny zawsze, aż trudno mi uwierzyć, że tworzyłaś go z biegająca czwórką maluchów, ja z moja trójką ledwo daje radę stworzyć namiastkę ogrodu

mam pytanie odnośnie hortensji - moje po tym jak urzekły mnie swoimi kwiatami bezczelnie zaległy na rabacie, u Ciebie stoją na baczność - czy możesz mi zdradzić sekret na ich idealny wygląd

pozdrawiam, miłośniczka Twojego ogrodu
kasia_c 07:48, 11 sie 2016

Udało się popryskać bukszpany, czy też padało jak w okolicach Warszawy?