Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

andziurex 00:37, 14 mar 2018

Ja wprawdzie nic nie wycięłam, bo profilaktycznie w poniedziałek sprawdziłam moją pogodową aplikację w telefonie i się przeraziłam powiem szczerze, ale małe rozplenice nakrywam na wszelki wypadek doniczkami. Coś tam sąsiad wspominał że ma niby spaść do 10 cm ściegu, ale kto go tam wie....
anetta 10:04, 14 mar 2018

Ja tez sie wytrzymałam za wszystkimi pracami ogrodniczymi podziwiam porzadki u innych i czekam na cieplejsze dni...
ana_art 17:14, 14 mar 2018

Ja mam wszystkie weekendy w marcu zajęte więc pewnie zacznę sprzątać w kwietniu
ZielonaAnia75 07:24, 20 mar 2018

Witaj Ana po dłuższej mojej nieobecności Mam pytanie czym traktujesz rośliny wczesną wiosną? Te kwitnące ale i trawki. Podsypujesz np. azofoskę pod wszystko czy podlewasz Florovitem wszystko? Nie mogę się napatrzeć jakie u Ciebie rośliny są olbrzymie i zdrowe. Wiem, że to czym je zasilimy wczesną wiosną ma ogromne znaczenie. Proszę o podpowiedź
Mari 08:56, 20 mar 2018

Pięknie tu u Ciebie!!
abiko 10:01, 20 mar 2018

Kurcze, nie wiedziałam, że biegasz, wiadomo skąd taka figura Słowo daję dziewczyny, podziwiam was szczerze za zapał. Niesamowite a już bieg górski..nieźle
Pszczelarnia 10:07, 20 mar 2018

Ana, tak sobie myślę o Twoich cyniach - wysiej je prosto do gruntu pod koniec kwietnia (jak nie będzie zawirowań pogodowych). Tak będzie łatwiej na pewno.

Od razu będą mocniejsze.
ana_art 11:06, 20 mar 2018

ZielonaAnia75 napisał(a)
Witaj Ana po dłuższej mojej nieobecności Mam pytanie czym traktujesz rośliny wczesną wiosną? Te kwitnące ale i trawki. Podsypujesz np. azofoskę pod wszystko czy podlewasz Florovitem wszystko? Nie mogę się napatrzeć jakie u Ciebie rośliny są olbrzymie i zdrowe. Wiem, że to czym je zasilimy wczesną wiosną ma ogromne znaczenie. Proszę o podpowiedź

Cześć
wiosną daje biohumus na rabaty, trawnik po wertykulacji sypie azofoską. W tym roku z trawnikiem będę miała biedę bo jesienią miałam plagę larw chrząszczy majowych... tak że trawnik wzięty w ręke odchodził płatami... kupiłam jesienią jakiś środek biologiczny do trawnika na te larwy podobny do biohumusa tylko nie zdążyłam użyć bo zrobiło się za zimno... sprawdze co to i napisze bo mi z głowy wyszło
ana_art 11:07, 20 mar 2018

Mari napisał(a)
Pięknie tu u Ciebie!!
dzięki
ana_art 11:13, 20 mar 2018

abiko napisał(a)
Kurcze, nie wiedziałam, że biegasz, wiadomo skąd taka figura Słowo daję dziewczyny, podziwiam was szczerze za zapał. Niesamowite a już bieg górski..nieźle
bo biegam stosunkowo od niedawna rok dopiero będzie 16.04 ale szczerze polecam. Własnie jestem świerzo po półmaratonie w Gdyni a w przyszłą niedziele biegam półmaraton w WArszawie