Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 21:03, 28 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
Aniu to u Ciebie tylko pudrowało rosliny. Co to jest przy moich 15cm śniegu? Widoki śliczne.Pozdrawiam.

Bożenko zdjecia robilam po godzinie padania około 14, a padało do wieczora. Dzisiaj rano byla gruba warstwa, wielu roślin nawet widać nie było... ale potem wyszlo trochę słoneczko i się dużo roztopiło, a teraz jest -5 brrrr jak ja nie lubię zimy!
ana_art 21:07, 28 paź 2012

bociek napisał(a)

Aniu, ta trawka to stipa???

Sliczne cisy kupilas - te z ostatniej dostawy. Cudnie masz, narobilas sie, ale efekt powalajacy, gratuluje

U mnie milorzab tez sie rozebral do rosolu I zimno. Sloneczko przesylam

a któż to może wiedzieć najprawdopodobnie ta duża tak, ta mniejsza raczej nie... ale głowy nie dam bo mam jedną
Cisy które teraz kupowałam jakiejś innej odmiany są ale bardzo ładne. Kupowane w tym samym miejscu
Janina 08:29, 29 paź 2012

Witam.Obejrzałam cały twój wątek i jestem pod wielkim wrażeniem.Jak sama sobie poradziłaś z ogrodem,ja myślę o zamówieniem projektu ale boję się, że sobie nie poradzę aby go zrealizować.Ja też dużo roślin zamawiam przez internet.
Milka 15:28, 29 paź 2012

Ładnie wszystko wygląda, ale tej zimy też nie cierpię! jeszcze jak pomyślę o odśnieżaniu, to ju ż w ogóle brrr!
pozdrawiam Aniu, też mam jeszcze dużo do zrobienia, a tu mróz i śnieg!
Bogdzia 16:18, 29 paź 2012

ana_art napisał(a)

Aniu to u Ciebie tylko pudrowało rosliny. Co to jest przy moich 15cm śniegu? Widoki śliczne.Pozdrawiam.

Bożenko zdjecia robilam po godzinie padania około 14, a padało do wieczora. Dzisiaj rano byla gruba warstwa, wielu roślin nawet widać nie było... ale potem wyszlo trochę słoneczko i się dużo roztopiło, a teraz jest -5 brrrr jak ja nie lubię zimy!

Prawdę mówiąc dla mnie na tym jednym padaniu sniegu mogłoby sie skończyc , no moze na swięta taki lekki puderek by mógł byc, a potem wiosna ,wiosna by mogła już byc.A tu szara rzeczyistośc i wiosny nawet na horyzoncie nie widac....
Pszczelarnia 17:02, 29 paź 2012

Aniu, przyszłam zobaczyć czyś wyrobiona z robotą? Cisy elegancko posadzone. One mają zasłonić ten murek? U ciebie jest różnica terenu?
ana_art 21:22, 29 paź 2012

Janina napisał(a)
Witam.Obejrzałam cały twój wątek i jestem pod wielkim wrażeniem.Jak sama sobie poradziłaś z ogrodem,ja myślę o zamówieniem projektu ale boję się, że sobie nie poradzę aby go zrealizować.Ja też dużo roślin zamawiam przez internet.

Janino (moje dwie sąsiadki to Jasie ) nie martw się na zapas z całego serca polecam prawdziwy projekt, bo z nim robi się wszystko dużo prościej, nie zastanawiasz się co, gdzie i jak. Masz wszystko czarne na białym, wystarczy tylko się trzymać wytycznych. A czy sobie poradzisz? hmmm jeżeli ja z gromadą dzieci jakoś daję radę to każda inna osoba też sobie poradzi
ana_art 21:24, 29 paź 2012

irena_milek napisał(a)
Ładnie wszystko wygląda, ale tej zimy też nie cierpię! jeszcze jak pomyślę o odśnieżaniu, to ju ż w ogóle brrr!
pozdrawiam Aniu, też mam jeszcze dużo do zrobienia, a tu mróz i śnieg!

Irenko, na szczęście mamy odśnieżarkę i młody się tym zajmuję A co do prac, to mam jeszcze 100 tulipanów do posadzenia, dzisiaj mi wysłali te brakujące
ana_art 21:29, 29 paź 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, przyszłam zobaczyć czyś wyrobiona z robotą? Cisy elegancko posadzone. One mają zasłonić ten murek? U ciebie jest różnica terenu?

Ewciu jeszcze się nie wyrobiłam ale ciepło nadają... Cisy mają zasłonić murek oporowy. Z tyłu mam spory spadek, chcalam go wyrównać by postawić altanę więc trzeba było zrobić poziom murek ma 60cm wysokości od strony placu zabaw. Mam nadzieję ze to będzie dobrze wyglądało. Wedlug projeku powinny byc tam limki ale one zabrałyby duzo miejsca z placu zabaw, więc posadziłam cisy
ana_art 21:33, 29 paź 2012

Dzisiejszy poranek był mglisty i mroźny -8,5....
kilka porannych fotek