Mam grafitowe kafle w kuchni i przedpokoju. Od detergentów pojawia się dziwny nalot szarawy.., dlatego woda z minimalną ilościa detergentow , ciut ciut (dosłownie kropla) lub samą wodą to najlepszy sposób. Do dezynfekcji polecam karchera - do mycia parą. Mam najjtańsze urządzenie a przydatne, myjesz samą parą lepiej niż detergentami a przy okazji dezynfekujesz. I jak trzeba doczyścić fugi też dobre, nie wspominając o czyszczeniu w dziwnych zakamarkach.
Ja mam taki mop na parę H2O chyba i właśnie dezynfekuje więc z ta samą wodą muszę spróbować, ale jeszcze dzisiaj umyłam wodą z ajaxem i to dwa razy, ale efekt?czysta podłoga jest napewno, bo była woda brudna, ale zostały właśnie takie smugi dziwne od mopa. Muszę wypróbować faktycznie samą wodą
a jakiego karchera masz? mam parownicę, ale jakoś minie pasi... lubie karchery i cchciałam kupić ale jak poczytałam opinie to stwieziłam, że bez sensu wymieniaćjak stryjek siekierkie na kijek, ale skoro masz i jesteś zadowolona to chętnie się dowiem co to za model