Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

noemi 23:05, 06 mar 2013

o moje szmaragdy też przytnę , malutkie są, ale chcę , żeby się zagęściły ... Aniu , ale się naciachałaś i tak równiutko .... super !
Madzenka 23:43, 06 mar 2013

No to masz co robić...
ana_art 08:29, 07 mar 2013

hahah dziewczyny ale na focie jest przed cięciem
agniecha973 08:49, 07 mar 2013

Ana, a może tawuły japońskie - one szybko rosną i są w miarę tanie i ładne. Pęcherznice też dobra myśl, ale to z wyższego piętra.
Juzia 09:11, 07 mar 2013

ana_art napisał(a)

Dobre...hehe
Wieloszka 09:44, 07 mar 2013

ana_art napisał(a)
Dzisiaj u nas była przepiekna pogoda w samym sweterku przy biurze wycinałam trawy i przyciełam jedną strone wjazdu 160 szmaragdów

Oj masz co robić kobieto!!! Toż to wszystko przy biurze to jak drugi - znacznie większy - ogród!!! Ale jak przytniesz te szmaragdy i zagęszczą się dołem - będzie super!
A jeśli chodzi o tą rabatę do obsadzenia niechodliwym towarem, to polecam berberysy - są tanie, szybko rosną i kłują (!) więc może nikt się na nie nie połasi. A jest takie bogactwo ich odmian, kolorów, pokrojów - można stworzyć ładną kompozycję. Tawuły też są ładne - jak radziły dziewczyny, tylko trzeba je częściej ciąć (ja moje tnę 3 razy w sezonie).
ana_art 10:21, 07 mar 2013

Aga cały teren ma prawie hektar narazie większość jest bez pomysłu moja mama ma tam kawałek warzywniaka, małą altankę, jesienio posadziliśmy też kilka drzew owocowych, wzdłuż mniejszego murku wsadzone są pigwy (na nalewkę) został nam do obsadzenia mur wzdłuż całego parkingu, żeby go zasłonić. W pierwszej wersji chciałam coś zimozielonego. Myślałam o cisach, ale tam jest sporo metrażu więc by mnie wykończyły , potem myślałam by posadzić może graby lub buki, a ostatnio wpadł mi do glowy winobluszcz i sama nie wiem
noemi 10:25, 07 mar 2013

ana_art napisał(a)

No prawa strona jest przed ... a lewa ... złudzenie było , że jest jedna linia .... hihihi

Aniu o ile będziesz skracać te po prawej ? i jak będziesz cięła? pod kątem gałązki? czy w linii prostej ....?
Milka 10:26, 07 mar 2013

Ojej, sporo tego!
Stawiam na tawuły, są tanie i szybko rosną i może trawa wydmurzyca piaskowa?
ana_art 10:36, 07 mar 2013

noemi napisał(a)

No prawa strona jest przed ... a lewa ... złudzenie było , że jest jedna linia .... hihihi

Aniu o ile będziesz skracać te po prawej ? i jak będziesz cięła? pod kątem gałązki? czy w linii prostej ....?

tak wiem że złudzenie bo zdjęcie pod kątem Po lewej stronie jest ogrodzenie od strony sąsiada i na jego wysokość czyli 160cm były cięte. Te po prawej będę cieła tak samo chociaż płotu nie ma niektóre są niższe ale będą musiały nadgonić