Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

paola1a 23:12, 09 mar 2013

Nie potrafię sobie wyobrazić tego kiedyś skoro dziś już powala swoim wyglądem, dzięki za info o bukszpanach a ogród- marzenie
ana_art 23:16, 09 mar 2013

Paola mam nadzieję, że bliżej niż dalej to tego momentu, gdy powiem jest dobrze Chciałam powiedzieć wtedy kupie meblę i usiądę i bedę siedziała, ale zaraz mnie naszła refleksja że meble planuje lada moment, tylko siadać będę sporadycznie
Nawet mialam pomysł coby spotkanie u siebie zrobić, a że mebli ogrodowych brak to zaprzędłabym wszystkich do roboty bo gdzie siedzieć
Roberto 11:34, 10 mar 2013

Witam powiedzmy, że już wytypowałem sobie kilka traw, głównie miscantów. Zamówiłem odm. Purpurances i Africa. Myślę jeszcze o odm. Graziella, Kaskade, Kleine Silberspine no i trawę w paski odm. Carex Variegatę. Tych jeszcze nie zamawiałem, bo zima nie odpuszcza za bardzo. Kiedy planujesz pobyt w szkółce u Szmitów?
ana_art 17:38, 10 mar 2013

Robert jeszcze narazie nie znam dokładnej daty a to dlatego, że spotkanie u Szmitów jeszcze nie ustalone. Wstępnie było planowane na marzec, początek kwietnia jak zaczną kwitnąć cebulowe, ale pogoda marna więc nie sądze by to był marzec. Obstawiam polowę kwietnia. Pozatym nie wiem czy jest sens kupować trawy w tej chwili, ja bym odczekała, aż zaczną wyłazić i będzie widać że żyją
Roberto 18:25, 10 mar 2013

Tak zrobię, poczekam z zakupem.
Madzenka 19:33, 10 mar 2013

ana_art napisał(a)
Robert jeszcze narazie nie znam dokładnej daty a to dlatego, że spotkanie u Szmitów jeszcze nie ustalone. Wstępnie było planowane na marzec, początek kwietnia jak zaczną kwitnąć cebulowe, ale pogoda marna więc nie sądze by to był marzec. Obstawiam polowę kwietnia. Pozatym nie wiem czy jest sens kupować trawy w tej chwili, ja bym odczekała, aż zaczną wyłazić i będzie widać że żyją

Dokładnie do takich wniosków doszłam po dwóch latach, najpikniejsze trawy w czerwcu mozna kupić. Piękne wyrośniete rośliny i ceny dobre.

Ps. Gdy kupisz meble czasami chwilkę posiedzisz zwłaszcza wieczorem w ciepłe lata
ana_art 19:47, 10 mar 2013

mój M po ubiegłorocznym zakupie cisów pod koniec marca (wszyscy wiedzą co się z nimi stało...) wyraźnie i mi zapowiedział że w tym roku jakiekolwie rośliny zakupujemy najqwcześniej w maju... i co ja mam zrobić jak mus mi rośliny wcześniej kupić
ana_art 21:45, 10 mar 2013

jak myślicie te żółte trawczki mogą być tatarakiem?
noemi 22:08, 10 mar 2013

Wydaje mi się , że to tatarak ... ale na 100 % to nie wiem ...

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1124-tatarak-trawiasty-acorus-gramineus
ana_art 22:14, 10 mar 2013

mam jeszcze taką fotkę, nie fotografowałam go z bliska kupiłam bez znajomości nazwy... bo mi się podobał i pasował kolorystycznie

ma taką charakterystyczną kępę jakby w łuk prowadzoną , zupełnie inaczej niz w przypadku innych trawek