Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

aga_k 21:27, 18 wrz 2013

Aniu, mam pytanie odnośnie czosnków, po ile sadziłaś w grupie bądź na rabacie? Wiem, że im więcej tym lepiej ale ja będę pierwszy raz bawić się z cebulkami i chciałabym żeby to jakoś sensownie wyglądało
Lukas 21:27, 18 wrz 2013

ana_art napisał(a)
no przeciez napisałam że na sama myśl ręcę mnie bolą... w ttamtym roku posadziłam 1500cebul i miałam pęcherze na wewnętrznej stronie dłoni, teraz będzie powtórka z rozrywki...

nie wiem, ale ja nie lubie sadzic cebul inne rośliny tak, ale cebule to dla mnie jakies utrapienie
ana_art 21:48, 18 wrz 2013

aga_k napisał(a)
Aniu, mam pytanie odnośnie czosnków, po ile sadziłaś w grupie bądź na rabacie? Wiem, że im więcej tym lepiej ale ja będę pierwszy raz bawić się z cebulkami i chciałabym żeby to jakoś sensownie wyglądało
duże fioletowe i białe mam posadzone po kilka kilkanaście w jednym miejscu
tutaj będę dosadzać jeszcze biale 'dmuchawce'

a tutaj mam fioletowe

i na innej rabacie
makkasia 21:49, 18 wrz 2013

cebulowa Aniu dzięki Bogu, że jesteś .
Zawsze można pokazać Twoje cebule np M albo innemu osobnikowi, który się puka w czoło na widok naszych zakupów cebulkowych a jeśli dalej to robi to wtedy z triumfem w oczach oraz satysfakcją z pokonania pukającego się w czoło pokazuje się mu Twój majowy ogród
ana_art 21:51, 18 wrz 2013

makkasia napisał(a)
cebulowa Aniu dzięki Bogu, że jesteś .
Zawsze można pokazać Twoje cebule np M albo innemu osobnikowi, który się puka w czoło na widok naszych zakupów cebulkowych a jeśli dalej to robi to wtedy z triumfem w oczach oraz satysfakcją z pokonania pukającego się w czoło pokazuje się mu Twój majowy ogród
uśmiałam się baaaaardzo fajnie być stawianą za wzór szaleństwa hahaha
aga_k 21:58, 18 wrz 2013

Dzięki za odpowiedz Kupiłam 60 szt Purple Sensation i 160 szt Sphaerocephalon mam nadzieje, że to wystarczy
ana_art 22:20, 18 wrz 2013

aga_k napisał(a)
Dzięki za odpowiedz Kupiłam 60 szt Purple Sensation i 160 szt Sphaerocephalon mam nadzieje, że to wystarczy

Sphaerocephalon mam na rabacie różanej wśród lawendy, jest ich tam chyba z 60szt
aga_k 22:26, 18 wrz 2013

ana_art napisał(a)

Sphaerocephalon mam na rabacie różanej wśród lawendy, jest ich tam chyba z 60szt

Ślicznie wyglądają z lawendą, chyba tez tak posadzę
Tosia 22:30, 18 wrz 2013

ana_art napisał(a)
za sprawą Irenki dokupiłam dzisiaj pomarańczowych tulipków po powrocie do domu zrobiłam remanent w cebulach kóre kupiłam w tym roku i stwierdzilam, że przegiełam, moooocno

wychodzi mi 1100 cebul... już mnie ręce bolą...

o matko! i ja przepadłam. Podobnie dzisiaj wyglądał mój wózek. Na szczęście trochę przebrałm kolekcję

Muszę jeszcze sprawdzić asortyment B.

A obiecywałam sobie że już w tym roku nie będę się bawiła w cebulowe. Tyle przy tym pracy a ja mam tylko soboty na to:/
Jednak jak przeglądałam zdjęcia Twojego ogrodu to znowu mi się zachciało i nakupcyłam!
ana_art 22:34, 18 wrz 2013

Lukas napisał(a)

nie wiem, ale ja nie lubie sadzic cebul inne rośliny tak, ale cebule to dla mnie jakies utrapienie
wiem dlaczego bo to monotonna praca której odrazu nie widać...